Since 1998

Leer eindelijk goed remmen op inline skates * Word streetwise en rol die stoep safe & cool af. * Ga nu wèl harder * Jij pootje over? Waarom niet? * Slalom door de pilonnen * Draai 180 graden. * Ontdek de kracht van de lange stand…..


Skating teacher Amsterdam ; this page in English

Het Skate•A•Round jaar bracht veel vooruitgang.

skate lessons spring season 2022 have started.
Italiaan in Amsterdam krijgt skateles in het Engels. Stoepje af oefenen is prettig hier. Want de stoep gaat van heel laag naar heel hoog. Klik op de foto voor de eerste leuke privéles-review van 2024.

Edmée appt na afloop van haar privé les (notabene op rollerskates / quads, in het skate-vriendelijke Nelson Mandela Park: Hey Lex, bedankt voor de leuke les, goeie instructies en inzichten!! Motiveert enorm om ermee aan de slag te gaan! (juni 2022)


Highlights Skate•A•Round privé les in Amsterdam

Skateles in de winterperiode: tussen EYE and IJ. Met Skate-A-Round
Privé skateles, ook in de winterperiode: tussen EYE and IJ. Multi-purpose hotspot. Met goed asfalt, een overdekt stuk, bankje, uitzicht, stippen voor pilonnen, waterkraan, een pad om lekker te rollen en statische ondergrond (gras) voor gemakkelijk uitproberen.

“Inline skaters kunnen hun verjaardag overslaan, want echt veel ouder worden we niet toch? ;) Serieus…veel skeeleren houdt je fit, scherp, strak, open-minded, jong en positief. Inline skaten is voor alle leeftijden vind ik. Ik denk dat ik op mijn 90e nog steeds inline-skate.)”

Lex, Skate•A•Round (skateles & tours op maat in Amsterdam met de thema’s “safe & cool”).

 

We skaten gewoon lekker door het hele jaar door met de cursisten.

(En we duiken stiekem het gras in om houdingen gemakkelijk, statisch, te trainen.)

Static skate exercise during private skate lesson with Skate-A-Round
Statische skate oefening tijdens de  winter * privé skate les met Skate•A•Round – “Klaar af  positie” * Tussen EYE en  IJ. Januari 2022 in het (koude) zonnetje. Klik op de foto voor de review.

 

Skate•A•Round 24 jaar oud, op 24 augustus, en dat natuurlijk 24 uur lang.

PS: het zijn geen “rolschaats lessen”, zoals veel van jullie intypen. Dat zijn nl. skates met 2 wielen voor en 2 achter.

 

Heb je nog angst?

Wellicht is er in het verleden iets vervelends gebeurd op skates waardoor je nu nog angstig bent. Terwijl je skaten juist zo leuk vindt. Ik ben gespecialiseerd in angstreductie omdat ik mij uitgebreid heb verdiept in de werking van het onderbewustzijn. Lees anders eens mijn blog over Joe Dispenza.


Zo maar een foto van een Amsterdamse skateles

Skatelessen in Amsterdam - Tussen EYE en IJ - Ook voor internationals en expats - In het Engels, Duits of Frans - Skate-A-Round - privéles
Skateles tussen EYE en IJ. 1e les voor 2 internationals in het Engels. Grootste deel onder het dak gedaan vanwege nat wegdek.


Privé skatelessen in Amsterdam: de hoofdpunten op een rij ↓

Mondkapjes amsterdam thuis bezorgd - skatekoerier - Prachtig weer en schitterend asfalt in Amsterdam-Noord om te skaten
Klik op de hemels-asfalt-foto voor reviews over de skatelessen .(Ook “tussen EYE & IJ”, d.w.z. naast EYE filmmuseum en de A’DAM-toren)

Quote: Fabian en zijn vrouw Marieke gingen in augustus 2021 een paar dagen naar Amsterdam. Als onderdeel van dit stadsuitje deed hij haar een Skate•A•Round privéles cadeau. Hij schrijft na afloop een appje:
<<Namens mijn vrouw en ik bedankt voor de goede communicatie en voor het geven van de skate-les! >>
Meer quotes en reviews over de Skate•A•Round Amsterdam lessen

 


Lex van Buuren persoonlijke sportieve coach in Amsterdam
skate leraar Amsterdam Lex; oprichter Skate•A•Round

Laat mij weten welke dag je wilt gaan skaten, waar en wat je graag wilt leren.

+31655337726 | [email protected]

Nummer 1, organisch, in de zoekmachine, op “skateleraar Amsterdam”

(Als je tijd hebt Google dan eens “skate psychologie”. Onder 1 en 2 staan, verdekt, mijn visie op het optimaal geven van een skateles.)

Laatste nieuwtje: Interview met VrijetijdAmsterdam.nl (november 2021) en National Geographic Traveler (januari 2022)


Remmen op je skates met je remblok in Amsterdam: 5 simpele stapjes door de privé skate coach | Youtube clipje!

Stapjes die je nog niet leert door alleen deze videoclip over de skateles (van 15 seconden) te bekijken. ;)
Maar hierna begrijp je wèl vast dat “houding” belangrijk is bij het goed leren remmen op inline skates.
En er gebeurt nog meer goeds als je zo leert remmen. Want als je met een remblok remt kun je zo meteen goed de lange stand leren waarmee je ook stoepjes en heuvels afkunt en tramrails over kunt rollen.

Leer goed remmen op inline skates in Amsterdam | Met privé skate-lessen

Inline skaters die nog bezig zijn de basistechniek van het skaten te leren, hebben een remblok nodig. (Nee, deze zin staat er niet voor niets in het rood en vet. ;) )
Reserveer een privé inline skate remles via bijvoorbeeld What’s app met instructeur Lex van skateschool Skate•A•Round in Amsterdam in bijvoorbeeld het Nelson Mandela Park in de Bijlmer, in het beroemde Vondelpark of in Amsterdam-Oost (Oosterpark, Diemerpark of Parc Frankendael).

Ben je nu lekker aan het skeeleren in een rustig Amsterdam, maar is remmen nog te moeilijk voor je?

Leer tijdens een inline skate-les eindelijk hoe je goed remt!
De heelstop staat hier afgebeeld en er zijn meer smaken.

Skate-instructeur Lex, gediplomeerd sinds lange tijd, laat je in 5 stappen voor eens en altijd remmen leren op je inline skates. 
Hoewel Lex de officiële methode heeft geleerd op de Amerikaanse IISA cursus voor skate-leraar, heeft hij deze 5-staps methode om remmen te leren zichzelf eigen gemaakt.

Zorg dat je na de skate remles oefent wat je hebt geleerd. Slaap er eerst een nachtje over, letterlijk, en ga dan weer naar het park en herhaal, zonder skateleraar erbij, wat je hebt geleerd. Dat is de kracht van het onderbewustzijn.

Skateles in het Vondelpark of het Oosterpark in Amsterdam met Lex van Buuren van Skate-A-Round
Resultaat van 1,5 uur privé remles met skate instructeur Lex van Buuren van Skate-A-Round

Gratis online skatetips over techniek, materiaal, routes en afspreken met anderen in Mokum  

Skatetips van Skate•A•Round over skate-techniek, de aankoop van inline skates, leuke skateroutes en met anderen inline skaten in Amsterdam.

 

De wens van iedere skate-instructeur: een interview in het Parool over je vak, je passie en over de skaterage. (mei 2020)

Onderstaande Insta post is geplaatst bij de Friday Night Skate en het commentaar is van de FNS redactrice. (Waarvoor dank)

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onze enige echte Skateleraar Lex werd geinterviewd door het parool. “Twintig jaar geleden hadden we duizend deelnemers, maar door de tijd heen zijn we een stuk kleiner geworden. Sinds de coronacrisis is er een derde skaterage ontstaan, zoals eind jaren zeventig en eind jaren negentig. Voor ons een kans om te groeien.” Lees het hele artikel hier: https://www.parool.nl/ps/skateleraar-sinds-de-coronacrisis-is-er-een-rage-ontstaan~b0886ac4/ #fridaynightskateamsterdam #hetparool #skaterage #coronacrisis #skaten #inlineskaten #amsterdam #skatenAmsterdam

Een bericht gedeeld door Friday Night Skate Amsterdam (@fridaynightskateamsterdam) op

 

Skeelerles voor schaatsers. In Amsterdam. Les op inline skates (skeelers) voor mensen die uit het schaatsen komen.

Schaatsers die gaan skeeleren lopen over het algemeen op tegen de volgende dingen: 1. hoe te remmen 2. hoe over obstakels, inclusief heuveltjes en tramrails te rollen, en 3. skeeleren over slecht wegdek.
Daarnaast ontbreekt nogal eens belangrijke bescherming zoals kniebescherming. Een probleem is dat de iconen, de wedstrijdrijders, alleen een helm dragen. Dat speelt onbewust een rol bij het gedrag.

Skeelerles voor schaatsers in Amsterdam. | Les op inline skates (skeelers) voor mensen die komen uit het schaatsen.We hebben voor schaatsers de laatste tijd de T-stop, de ploeg en de schaatsstop (de stappende ploeg) gedaan. (Die laatste ken je direct na de valse starts bij schaatsen tijdens wedstrijden.) Diepzitten speelt daarbij en belangrijke rol. (Bedenk je wel dat deze 3 stops alledrie minder krachtig zijn dan remmen met een remblok.)
Ook hebben we de lange stand gedaan; dat is ook een oefening die schaatsers weinig doen en die belangrijk is bij inline skaten. (I.v.m. obstakels en slecht wegdek) Je herkent de lange stand in het schaatsen bij een spannende finish.

Goede locaties voor schaatsers die gaan skeeleren, zijn Amsterdam-Noord en wel langs het water bij Overhoeks. (Naast het EYE Filmmuseum)  Dat is een heel goede oefenplek voor dit doel, zolang het geen spits is.
Het Diemerpark is 1 van mijn favoriete plekken om te skaten. Al is de Diemerzeedijk in het weekend en in de avond druk. Ik stel voor in het weekend vroeg te beginnen. Aan de andere kant, bij het strandje, is het heuvelachtig. De parkeerplaats voor  AFC IJburg was in Corona tijd tof, maar die laat ik nu los.


Streetwise worde
n op skates: wat houdt dat in?

Lex van Buuren van Skate-A-Round en Lex and the City legt uit hoe je streetwise wordt op inline skates in de city.
Kies ervoor vroeg te gaan skaten en voel je bewust en vrij


Skate•A•Round : een bekende naam in de internationale skate & skeeler wereld sinds 1998.

Skateles bij Skate-A-Round uit Amsterdam - Vroeger met skaten en zeilen trips
Skate•A•Round is in de loop van de jaren naar 10 verschillende bestemmingen met groepen geweest om te gaan skaten. Skateles maakte daar onderdeel van uit. (Al was dat voor de ervaren doelgroep die meeging.) Zo gaf het team 13 seizoenen lang les op Trocadéro; recht tegenover de Eiffeltoren.

De afbeelding laat de promotie zien voor de 5-daagse skatetrip “Skate & Sail” die juist was gericht op buitenlandse skaters uit steden als Parijs en Londen die van Nederland op skates wilden genieten en ook nieuwe dingen wilden leren op hun skeelers.
Klik op het plaatje om een indruk te krijgen hoeveel aandacht van de pers Skate•A•Round heeft gehad in de loop van de jaren.

Met Skate•A•Round zijn meer dan 4.000 mensen mee geweest uit meer dan 10 verschillende landen. Nadat de skatemarkt giga inklapte, is Lex zich meer en meer gaan richten op algemene rondleidingen in de stad en op events. Skate•A•Round werd onderdeel van het nieuwe Lex and the City. Skateles is hij altijd blijven geven, evenals skate vrijwilliger zijn bij de Friday Night Skate.
Tijdens de Corona crisis is hij dagelijks 1,5 uur beschikbaar voor 1 privé skateles in Amsterdam.


Recensie over een skeelerles als stadsuitje in Amsterdam; quote van een zakelijke klant. 

Karin van Oxxio zegt:
Hoi Lex,
Ik hoor alleen maar zeer positieve reacties over het skate-uitje. :) Dus hartelijk bedankt voor het organiseren. Als we nog een keer willen skaten dan bel ik weer met jou!
Meer reviews over Skate-A-Round privéles

 

 Goede asfaltrijke parken en pleinen in Amsterdam voor een privé skate remles. (Of om daarna zelf te oefenen.)

Onderstaande spots in Amsterdam zijn geschikt voor een skateles. Bij elke plek staat beschreven voor wat soort skeelerles en/of wanneer.
Deze skate-plekken zijn natuurlijk ook top om zelf te oefenen, te proberen, en te genieten op je wielen.
Waar we afspreken kun je dus ook zelf meebepalen: dichtbij je huis of omdat je daar graag les wilt hebben.

Er zijn best veel stadspark inline skate hotspots voor inline skatelessen in Amsterdam waar Skate-A-Round lesgeeft:

De Strandeilandlaan is de nieuwste lesgeefplek voor inline skaters in Amsterdam. Met Skate-A-Round privélessen, zo je wilt. - Dit is een verborgen parel qua skateles spot .
De Merdekagracht op IJburg is de nieuwste lesgeefplek aan het water voor inline skaters in Amsterdam. Met Skate-A-Round privélessen, zo je wilt. – Dit is een verborgen parel qua skateles spot. Topasfalt, , uitzicht, rust…top! :) Foto van ons op skates, genomen eind augustus 2021. Lexperiment

 

Daarnaast geven we skate-les op enkele pleinen en andere skateplekken; in de middag:

Dus geven we nu op al die de plekken privé skateles. 

Stuur gerust zelf een berichtje met jouw favo skateles plek. Het stimuleert ons ook weer om na te denken over de beste lesgeef plek voor ieder.

 


Over skate leraar en coach persoonlijke groei Lex van Buuren van Skate•A•Round

Lex van Buuren in the press as a skate teacher in Groningen - Friday Fun Skate 2011
Lex van Buuren in de lokale pers op bezoek als skate leraar in Groningen – event: Friday Fun Skate 2011

Je skateleraar Lex van Buuren is de eigenaar van het inline skate adventures merk “Skate•A•Round“, gecertificeerd IISA Skate Teacher (Amerikaanse organisatie) en social media redacteur, co2 neutrale skatekoerier.nl, mobiele DJ op skates, Facebook redacteur en verkeersregelaar van Friday Night Skate Amsterdam en beheerder van Facebookgroep “Afspreken op skates in Amsterdam”.

Hij heeft inline skateles en skeeler training gegeven in Parijs, Londen, de Franse Rivièra, New York, Barcelona, ​​Groningen, Texel en natuurlijk in Amsterdam.
Ook heeft hij samen met zijn skate team tussen 1998 en 2012 voor ca. 4.000 ervaren inline skaters uit diverse landen uitstappen georganiseerd naar allerlei leuke plekken.

Quote: Het is nu en dan heel gezond om eens op je b.. te gaan; in het echte leven, en tijdens het skaten. (Zorg wèl voor bescherming.)

Mijn Strava | Google bedrijfspagina review van een inline skater

 


Over de verhuur van inline skates en bescherming in Amsterdam

Breng je eigen inline skates c.q. skeelers en skate bescherming mee. :) (Ook een helm) (Als je geen eigen skates hebt, kun je deze huren bij Skatedokter.). Een helm kan ik ook voor je meenemen. (te leen)
Skate•A•Round vraagt mensen die beginnen met skaten eerst met een remblok te leren remmen. Het is gemakkelijk te leren en het is een krachtige (veilige) remvorm.

This is Soul, de andere verhuurder, gaat 12 uur open. Je hoeft niet te reserveren. Vraag of ze er een remblok opzetten. Vraag om volledige bescherming inclusief helm. This is Soul zit aan de rand van het Vondelpark en dan zou je daar langs kunnen gaan eerst voor de verhuur en 200 meter verderop zouden we kunnen afspreken. De les begint dan dus letterlijk om de hoek in het park bij Tennispark Kattenlaan. Nog meer info over deze verhuurder van inline-skates.

Skate bescherming, inclusief helm, is nodig bij de skateles. Juist bij een les, want dan ga je buiten je comfortzone. Dat is juist gaaf en dat moet je klaar zijn voor een valpartijtje hier en daar. (Ikzelf val ook regelmatig, dat vind ik logisch, want ik probeer dingen uit.)

Misschien is het belangrijker wat je houding is t.o.v. skate bescherming. Want het speciaal kopen voor de les is geen goed idee; in meerdere opzichten.

Inline skate private lessons for kids in Noorderpark - Amsterdam North - with Skate-A-Round
Cool draaien op inline skates; hier in het Noorderpark, met uitzicht op Floradorp.

 

Teamwork

Texel tijdens skate & sail 2011
Amsterdamse skateleraar Lex, hier tijdens een skate uitstap op Texel met zijn team

Pluk de dag; leef in het hier en nu qua skaten c.q. skeeleren.

Skate-A-Round Amsterdam
skate toertocht naar het strand.

De skateles kan alleen doorgaan als het wegdek droog is. En je leert het snelste als je het lekker naar je zin hebt in de zon. Als die omstandigheden er nu zijn, neem dan ook nu die skateles. :) (Lex = f-Lex.)

Ik begrijp dat je een drukke agenda en veel taken en verantwoordelijkheden hebt. Maar bij skate-les past het pluk de dag gevoel. Over 2, 3 of 4 weken kan het wel dagenlang regenen. ;)

Out of the box lesgeef stijl op inline skates | Houding en handen doen mee.

Een speciale vorm van privé skate les is het lesgeven tijdens een vrijgezellenfeest. Hier ligt de nadruk op lolmaken, al ga je ook hier zeker het e.e.a. leren op je skates. Klik op de foto voor de pagina over inline skaten tijdens een vrijgezellendag.

Vanwege de manier waarop mijn brein werkt kom ik tot praktische lesvormen die ik niet op de opleiding voor skateleraar heb geleerd.

Veel inspiratie komt van de z.g. “Carve•A•Round Snowblade – tijd” in de sneeuw van Oostenrijk en ook Snowworld. Het is de overtuiging dat je met de juiste houding en je handen je skates kunt laten doen wat je wilt.
Het blad Sp!ts reisde met Skate-A-Round mee en maakte er 2 pagina’s full color van

Een voorbeeld van een actie op inline skates met deze 2.0 methode:
Alternatief van door de bocht gaan: doe met 1 hand, de hand van de kant waar je heen gaat, net alsof je een gordijn opent. :)
Heb ik mijzelf aangeleerd bij carven in de sneeuw en werkt ook super op skates.

 

 


Welke andere manieren van remmen op inline skates kun je leren van Skate•A•Round?

Lex van Buuren Skate-A-Round teacher in Amsterdam
Lex van Buuren leert je hoe je moet remmen op inline skates. (Foto door “Het Parool”; lokale krant van Amsterdam.)

Als de ene persoon geen remblok heeft en de ander wèl:
Twee remtechnieken door elkaar uitleggen zal chaotisch zijn.
Dan is de T-stop logischer.
De schaatsstop kan ook. (Die zie je bij de valse start bij het schaatsen.)


Ook inline skate trainer in Amsterdam | Skate fitness | Revalidatie

Inline Skate fitness in Amsterdam - InstructorLex van Buuren traint ook ervaren inline skaters of skeeleraars die bijvoorbeeld terugkomen van een blessure. Als ze hard zijn gevallen en lang uit de roulatie zijn geweest, hebben ze vaak angst ontwikkeld. Lex laat hen hun kwaliteiten weer terugvinden in een speelse skeeler workshop. (1 sessie)
Het rondje Sloterplas leent zich goed voor dit trainingsdoel overigens.

De focus kan ook meer liggen op skate fitness. Lekker inline skaten, lol maken en ondertussen stiekem je lijf trainen, afvallen en leniger worden.


Review over het resultaat van de inline-skate remles die Lex gaf voor enkele deelnemers van de Friday Night Skate Amsterdam (juni 2019)

Noot van de skateleraar over de vereisten om mee te kunnen doen met de FNS Amsterdam:
Om mee te kunnen doen met de Friday Night Skate Amsterdam, moet je kunnen remmen en je moet de lange stand kunnen, waarmee je over tramrails en steentjes kunt gaan. Daarnaast helpt het ook als je skatend over een slecht stuk kunt. De FNS gaat overwegend over goed wegdek, maar het blijft de stad, met soms een stuk slecht wegdek.


Contact over skate workshop en/of een remles in Amsterdam

+31 6 55 33 77 26 (What’s app mag ook) | [email protected] | Twitter: @lexperience | Instagram: @amsterdam_lexperience | Contact/offerte-formulier| de nieuwe Facebook Skate-A-Round (Fan worden?)

 

Skatelessen voor kinderen?: Ja. :) Leuk en past bij ons.

De manier waarop ik mijzelf beweeg in het verkeer levert ook steevast reacties van kinderen op. Ik ben een blij ei op skates.​ ☺ Dat spreekt kinderen aan, al is het voor mij wel iets betrekkelijk nieuws. Raymond, mijn compagnon, is hierin op het moment beter. Dus wees welkom bij Skate•A•Round. (Jij samen met je kind? leuk. gezellig. bindend.)
Inline skate lessons in Amsterdam in the 10 most comfortable parks, like Park Frankendael, with Skate-A-Round and Lex and the City
Twee vriendinnen van 9 jaar: Fenna en Isa. High five voor de skateles in Park Frankendael. Feb2021

Skateles aan kinderen (vanaf 8 jaar) betekent voordoen, samen doen en spelvormen met bal en pilonnen op inline skates.


Kinderen zijn ook in flow, leven in het hier en nu, zonder angst, en pikken dingen daardoor snel op. Dat is tof.

Het is ook leuk speelse vormen aan te bieden.

Tijdens de Corona crisis heb ik skateles gegeven aan kids in het Diemerpark, het Noorderpark, Vondelpark en in Park Frankendael. Ik geef nu ook les aan de Sloterplas, en daar is de ruimte.
Rembrandtpark zou ook kunnen. Is wel smal. Vondelpark na de ochtendspits en voor de lunch.
Westerpark is ook wel tof. Ik weet eigenlijk niet hoe dat park is met kleine kinderen maar 1x moet de eerste keer zijn.
Park Frankendael in Oost is heel fijn voor kinderen die willen leren skaten.

Ik moet nog even nadenken over meer skate spelletjes. Normaal geef ik privé les aan volwassenen, en speels is het altijd, ook bij volwassenen dus, omdat het hoort bij skaten.

br>

Skate-instructeur AMS projecten under construction.

Blijf op de hoogte van de vorderingen door Skate-A-Round fan op Facebook te worden.

 

Lex van Buuren van Skate-A-Round leert je goed inline skaten in Amsterdam.
Skate-A-Round sponsorde de skeelerclub in Amsterdam.

 


Als sportieve skate koerier Amsterdam tijdens de Corona-tijd op mijn nieuwe Instagram.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Skate koerier (ipv skategids) in Amsterdam. Tijdens Coronacrisis. Voor apotheken en winkels. Help me de boodschap verspreiden. :) #sportieve #koeriersdienst

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience) op

Redacteur van de Friday Night Skate Facebook page; ook nu. (3500 fans): Lexposure

(Dit is tevens de afspreekplek in het Vondelpark voor de privé skate les.)

Redacteur van Skatedokter skateshop Amsterdam page: Lexposure

Mijn roots: skatetrips naar Parijs met skatelessen tegenover de Eiffeltoren. Publiciteit in de Telegraaf en Floortje Dessing ging mee.

Chk het interview in Parijs met Floortje Dessing en reportage van onze Paris Skate-A-Round Lexperience. (1999)

Andere publiciteit voor Skate-A-Round en Lex and the City

Een uitgebreid skate-programma met reizen naar het buitenland gaat er overigens niet meer komen.
Wellicht wel spontaan iets! :)
Daarentegen vind ik wel nog steeds super om groepen uit het buitenland Nederland te laten zien.


Volg mij op Strava; de app voor je skateroutes

Strava is een beetje een “toys for boys” app maar dan net zo goed voor skatende vrouwen die van wat competitie houden. Want je kunt tegen elkaar zonder dat de anderen er dan zijn; zó leuk!
Strava motiveert je om je techniek op een hoger niveau te brengen. Maar je kunt er ook gewoon je track mee opnemen, delen en leuke foto’s van onderweg toevoegen.

Mijn Strava: (Ik nodig je uit elkaar te volgen.)


Nieuwe locatie om skeelerlessen te geven; een plein aan het water in het Oostelijk Havengebied.

Als je wilt sliden op je skates tijdens de skateles

Sliden kan top op het Javaplantsoen; in De indische Buurt, Amsterdam-Oost:

Die plek heeft 2 voordelen:
– Sliden is top vanwege smooth ondergrond.
– Hier kun je wèl in het weekend om 10 uur corona-veilig oefenen.
Laat maar weten! :)


Na de Skate-A-Round remles kan de focus op de lol van de toertocht en nightskate.

Wanneer je eenmaal goed kunt remmen, dan kun je gaan genieten van de mooie toertochten die er overal in Nederland worden georganiseerd. Tijdens de skate remles leer je meteen “de lange stand” waardoor je ook kunt omgaan met kleine obstakels zoals takjes, drempeltjes, tramrails en steentjes.

Hieronder een voorbeeld van een bijna wekelijkse toertocht op zondagochtend. Deze “Sunday Morning Skate” (SMS) wordt georganiseerd door een enthousiaste inline skater uit Amsterdam en eentje uit Haarlem.

Skate•A•Round : skateplezier in Nederland en daarbuiten voor inline skaters uit vele landen


Sinds 1998 heeft Skate•A•Round niet alleen skatelessen georganiseerd. Sterker nog: wij zijn het meest bekend van de skatetrips naar andere bestemmingen. Zoals Parijs. Of Barcelona.

Ook hebben wij inline skaters uit het buitenland in Nederland ontvangen op skates. Zin om daar meer van te zien? Klik dan op de fotolink naar Skate•A•Round inline adventures.  Maar let op: vind het niet tè leuk, want op dit moment is skaten & zeilen alleen voor privé groepen mogelijk.


Een tip over het plannen van een skate remles in bijvoorbeeld het Vondelpark 

Inline skateles in het Vondelpark met als doel goed te leren remmen.
Inline skate les in het park in Amsterdam met als doel goed te leren remmen. (Deze was overigens voor enkele deelnemers van de Friday Night Skate.)

Een skate tip : in de ochtend is het rustig in het park. Dan is de skate & skeeler rem skateles nog leuker, effectiever en veiliger.

De skatelessen in specifiek het Oosterpark maken deel uit van “the Eastern Lexperiences”.

Wat zijn de The Eastern Lexperiences?
Tours in Amsterdam-Oost: wandelen, fietsen, steppen en inline skaten in verschillende delen van Amsterdam-Oost.
DJ op straat (vaak op skates; als DJ Lextase)
– Skate lessen
SEO copywriting en social media posts maken voor ondernemers in Amsterdam Oost in de vrijetijdssector.
Blog over Amsterdam-Oost
Volg The Eastern Lexperiences op Facebook.

 

Skate leraar Lex van Buuren ook vrijwilliger van de Friday Night Skate in Amsterdam: mobiele DJ op inline skates en gastheer.


Nog meer foto’s en videoclips van de skeelerlessen van Skate•A•Round sinds 1998?

Krijg een idee van een skateles in Amsterdam met Skate•A•Round en skeeler-leraar Lex van Buuren; bekijk hier (nog meer) foto’s op de Skate-A-Round website 1.0. (Slecht zichtbaar op je mobiel.)


Skeeleren in Amsterdam tijdens de Coronacrisis.

Skeeleren op Amsterdam IJburg tijdens de Coronacrisis - Diepe rode skate piste en voor jezelf - skateleraar Lex and the City is fotograaf.
Een “rode skate piste” (eigen term) op IJburg; april 2020. Foto: Skate-A-Round, merk van Lex and the City

Geniet van de stilte, de ruimte op de z.g, “rode skate pistes” en de schone lucht. (En doe dat met afstand en bij voorkeur alleen.) Sociale skatelessen – uitjes zoals vrijgezellenfeestjes organiseren, kon niet. 

 

Lex van Buuren van Skate-A-Round en Lex and the City maakt powerslide op het ijs.
Achteruit op het ijs op IJburg en klaar voor het maken van een powerslide!

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex