Lex and the City en Skate-A-Round in de pers (1998 – 2020) | Free publicity | Aandacht van de media en BN’ers.

Lex and the City uitjes in Flair met steptours in Amsterdam

Lezeressen van Flair die lazen over onze step micro-avonturen.

Veel gratis aandacht van de media voor onze uitjes, tours en workshops in de onontdekte stad.
Meteen vanaf de oprichting; in 1998. En zelfs tijdens de Corona crisis is dit doorgegaan. #dankbaar.

De buurtkrant en ook een groot artikel in de Telegraaf de Washington Post. Een leuke blog over vrije tijd en ook interviews op (inter)nationale TV en radio. 
Kijk maar onder voor alle Lexposure.

Waarom? Ik denk omdat Lex and the City buiten haar comfortzone op zoek gaat naar vernieuwing.
Naar ongewone dingen in de onontdekte stad.
Met andere vervoersmiddelen die bovendien milieuvriendelijk en best stoer zijn.
Met een soms onverwachte manier van communiceren.
En met een merknaam die je wel of niet leuk vindt, maar die hoe dan ook verankert. 

#unLexpected


Augustus 2020: Franstalige gids op het 20 uur journaal van de nationale Franse televisie “TF1” met interview vanuit Amsterdam-centrum over het stedelijke toerisme van nu.

Lex van Buuren de Lex and the City sur TF1 le 20 Août 2020, 20H - Guide francophone a Amsterdam raconte sur le tourisme local.

Interview Lex van Buuren van Lex and the City op TF1 acht uur journaal 20 augustus 2020 – franstalige gids Amsterdam

 

Juli 2020: aandacht voor ons micro-avontuur in het Oostelijk Havengebied

Dank aan “Alice goes wild”, het platform voor avontuurlijke vrouwen, voor het opnemen van onze Lexperience in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost, in hun artikel de onontdekte stad; avontuurlijk en anders Amsterdam. 


Juni 2020: Interview op de Franse nationale radio: Radio France

Lex and the City op pad met Radio France in Amsterdam - Lex van Buuren fotografeert Journaliste Angélique Bouin hier voor de Waalse Kerk met Menke Tuijn van het Centre Francais - Nèerlandais.

Lex and the City op pad met Radio France in Amsterdam – Lex van Buuren fotografeert hier journaliste Angélique Bouin voor de Waalse Kerk met Menke Tuijn van het Centre Français – Néerlandais.

Op de Franse nationale radio; de NPO van Frankrijk zeg maar! :) (Dat komt niet elke dag voor…;) )
Het thema van de uitzending is hoe het verder gaat op met name de Wallen na de Corona crisis.
De journaliste was overgekomen naar Amsterdam voor ontmoetingen met diverse mensen die iets met lokaal toerisme te maken hebben. Ik was er eentje van.

Dan loop je daar een uur lang met een microfoon en een journaliste naast je door de stad. Dat gaat een beetje in een trance.
Ik nam de (aardige) journaliste ook mee naar typisch Franse plekken in Amsterdam, zoals hier op de foto, de Waalse Kerk. Zie de foto die ik hier heb genomen. In de Waalse Kerk worden ook curussen Frans gegeven.


De radio uitzending is ook uitgeschreven
en er staan zelfs 2 foto’s van Lex and the City bij: eentje die ik zelf heb gemaakt en een 2e die de Franse journaliste heeft gemaakt en waar ik zelf poseer op de Zeedijk.

Geweldig ook dat Radio France een backlink heeft gemaakt naar Lex and the City. Zo wordt de website nog beter vindbaar. Ja deze link is bijna perfect; echt heel tof!


Juni 2020: opgenomen als avontuurlijke gids met micro-avontuur AMS op platform voor avontuurlijke vrouwen.

Mei 2020: interview met het Parool over de skaterage en wat dat betekent voor skeelerlessen in AMS, en skate-leraar-zijn.

De vrijwilligersorganisatie waar ik ook aan ben verbonden, Friday Night Skate Amsterdam, publiceert het artikel in het Parool met een aardige begeleidende tekst erbij. :) (Waarvoor dank.)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Onze enige echte Skateleraar Lex werd geinterviewd door het parool. “Twintig jaar geleden hadden we duizend deelnemers, maar door de tijd heen zijn we een stuk kleiner geworden. Sinds de coronacrisis is er een derde skaterage ontstaan, zoals eind jaren zeventig en eind jaren negentig. Voor ons een kans om te groeien.” Lees het hele artikel hier: https://www.parool.nl/ps/skateleraar-sinds-de-coronacrisis-is-er-een-rage-ontstaan~b0886ac4/ #fridaynightskateamsterdam #hetparool #skaterage #coronacrisis #skaten #inlineskaten #amsterdam #skatenAmsterdam

Een bericht gedeeld door Friday Night Skate Amsterdam (@fridaynightskateamsterdam) op

2019: Drie pagina’s publiciteit in het magazine van woningcorporatie Eigen Haard. – Lex and the City rol: lokale gids in Amsterdam Oost

Artikel over de buurt waar ik woon, over mijzelf en de
Lex and the City stadswandeling in De Indische Buurt in Amsterdam Oost in het magazine van woningcorporatie Eigen Haard. 
Het is gemaakt nadat ik met een journaliste Aafke Jochems en fotografe Ineke Oostveen op pad ben geweest in de buurt.

⇓ Hieronder ⇓ staat een foto die ik heb gemaakt van de eerste 2 pagina’s van het magazine, dat in maart 2019 door heel Amsterdam is verspreid onder mensen en bedrijven die huren bij Eigen Haard.
Het gehele artikel
kun je als PDF lezen op de website van Eigen Haard.

Een dergelijk artikel is geweldige free publicity voor elk bedrijf. Ik ben er dan ook blij mee en ook trots. :)
De Indische Buurt en heel Amsterdam-Oost zijn voor mij 1 grote “hidden gem” en ik wil heel graag dat ook mensen van buiten dit meer gaan zien en ervoor kiezen bij hun tours en uitjes. 2018: Koffie drinken met koning Willem-Alexander in Amsterdam, met de camera’s van SBS6 en Blauw Bloed erbovenop. Hem (en Hart van Nederland kijkers) vertellen over de Lex and the City tours, workshops en uitjes. 

Dream come true!

Lex van Buuren was op SBS6 bij Hart van Nederland vanwege een Meetup met de koning bij Dress for Success

Lex van Buuren schuift aan voor de koffie met koning Willem-Alexander in Amsterdam. Met Hart van Nederland presentatrice SBS6 erbij. :) (en natuurlijk op de foto met die leuke SBS dame erna.  Klik op deze foto voor mijn blog over de koning van Nederland die de bijnaam “Wim-Lex van Buren” heeft. En chk de foto en video’s met ons beiden aan tafel voor het Oranjefonds beneden aan het artikel. Ook geweldige publiciteit voor Lex and the City en Skate-A-Round!.


2018: Vraaggesprek tijdens WK Inline skaten in Arnhem

Dank aan Jan van der Meulen, vaste speaker tijdens WK’s en EK’s schaatsen en skeeleren.
(Trouwens, ik deed alleen mee als recreant hoor! :p Ik kan aardig raggen op inline skates, maar een WK…nope.)
Lex van Buuren promoot het inline skaten tijdens het WK inline skaten in Arnhem. Tijdens een interview met Jan van der Meulen.


Interview met BNR Nieuwsradio over de Elfstedentocht op skates van Skate-A-Round 

Yvonne van Gennip met Lex van Buuren | Op de ijsbaan Haarlem

Gesprekje met Yvonne van Gennip in Haarlem. (hoe bedoel je “Skate-A-Round; this is the queen of skating! ; Karin Kania eat your heart out. :p

Gesprek met Lex van Buuren voor BNR Nieuwsradio vanuit Parijs, waar ik toentertijd de “Paris Lexperiences” aan het uitbreiden was.

Maar dit gesprek gingen over inline skaten in Friesland.

De Elftstedentocht. Skate en zeilen. Kortom, over Skate-A-Round Holland.


Aan de lijn met BNR Nieuwsradio over het thema Parijs voor kinderen


Steppen met Sterren in Amsterdam (2005)

Steppen met sterren in Amsterdam - met AT5 en Lex and the City tours

“Steppen met sterren” in Amsterdam – Uitzendingen van TV-zender AT5 met Frank Awick en Lex and the City tours als steptour organisator. Klik voor de sterren op de step in het Vondelpark en langs de Amstel. (Lex als paparazzi dus!)

Artikelen die over de Lex and the City fietsuitjes in Parijs die zijn verschenen in de Volkskrant in Sp!ts en in Insite. (2006)

De fietstours in Parijs hadden een apart merk: “Bike-A-Round Parijs”.

Publiciteit Lex and the City Parijs FietsenEr is in juni 2006 een journaliste van De Volkskrant met ons meegeweest die na afloop van het Bike-A-Round Parijs fietsweekend een zeer groot artikel heeft geschreven.
Een citaat:

‘Dankzij dit ‘Plan Vélo’ zijn fietsende Parisiens – bijna altijd met helm – tegenwoordig geen uitzondering meer. En ook reisorganisatoren hebben ontdekt dat je in Parijs kunt fietsen. Zo ook Lex van Buuren van Skate-A-Round, een Amsterdams bedrijfje dat sinds 1999 rollerskateweekends organiseert in diverse grote steden in Europa.’
Weekend Parijs op de fiets met Lex and the City en met de Volkskrant er bij.


Bike-A-Round_in_de_SpitsSp!ts kopt: –>

Diana van de fietsverhuur Buren Ameland, op stap met directie en ondersteunend personeel, schrijft ons na afloop van hun uitje met ons:

Ik wil jullie ontzettend bedanken voor de organisatie van ons fietsuitje.

 Wil je Philip ook nogmaals danken voor de leuke tocht? Hij deed het erg leuk en wist veel te vertellen, TOP!

Ondanks de regen hebben we toch veel kunnen zien en hebben we er van genoten om in Parijs te fietsen!!
Wil je ook nog even aan Annemarie doorgeven dat we fantastisch hebben gegeten bij haar man in het restraurant?
Ongelooflijk lekker en veel eten voor weinig geld.
We waren het er wel met z’n allen over eens dat we daar het lekkerst hebben gegeten van de 3 dagen dat we in Parijs waren.
Wel leuk voor haar om te horen denk ik! :)

Nogmaals dank, en mochten we weer eens naar het zuiden komen, laat ik zeker weer van me horen!!

Goed weekend verder, succes met jullie fietstours in Parijs en de groeten.


 

Mijn inline skate roots: sportieve trips naar Parijs met skatelessen tegenover de Eiffeltoren. Interview daarover, daarna publiciteit in de Telegraaf.

(begintijd)

Ook aandacht van TV voor Skate-A-Round Interview in Parijs met Floortje Dessing en reportage van onze Lexperience 2x prime time.)

Andere publiciteit voor Lex and the City en Skate-A-Round op TV, radio, (ook internationale) kranten en op internet.

Aandacht voor voor Lex and the City, o.a. met haar merk Skate-A-Round in bekende media zoals De Telegraaf (meerdere keren), The Washington Post, Men’s Health, VIVA, AD, Volkskrant, Spits, Autoweek, Metro, Flair en vele anderen.


Waar ik in de toekomst publiciteit mee wil hebben: mentaalmiljonair.nl

Wat is een Mentaal Miljonair? | Een top-28 | *Voel* je rijk.

Lex van Buuren avec ses visites guidées en français | Mettant l’accent sur les trésors cachés. Au-dessus AMS également.Contact met de lokale en sportieve privé gids en skate-instructeur in Amsterdam en erboven; Lex van Buuren

Bel of app mij gerust op +31655337726 of stuur een E-mail naar [email protected]

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Comments are closed.