Since 1998

SEO coach, Parijs specialist, Lokale gids en organisator van rondleidingen in Amsterdam en inline skateleraar Lex van Buuren

Deze pagina gaat over specialistisch advies voor bedrijven die naar Parijs gaan.
De behoefte aan een adviseur voor Parijs is verder toegenomen door de populaire serie “Chansons”. Mensen (groepen) willen de plekken zien en beleven waar Matthijs en Rob (en de Amsterdamse zanger Dave van “Dansez maintenant” ) zijn geweest!

Lex is sinds 1998 actief geweest met personeelsreisjes, uitjes, events, fotoshoot en tours in Parijs, spreekt de taal en kent de Franse c.q. Parijse cultuur. Hij en zijn bedrijf zijn Parijs specialist. (En dat kun je zien. ⇓)


Adviseur voor bedrijven en andere groepen die naar Parijs gaan: wat houdt het in en waarom is er behoefte aan?

Adviseur parijs voor bedrijven voor- en tijdens- hun congres, beurs, modeshow of bedrijfsuitje
Parijs specialist

Lex and the City adviseert Nederlandstalige bedrijven voorafgaand aan- en tijdens- hun bezoek aan Parijs. Dat kunnen we, omdat we specialist zijn.
Vlaamse en Nederlandse bedrijven gaan naar Parijs voor een beurs, een congres, een modeshow of een bedrijfsuitje en hebben behoefte aan een rechterhand, terwijl ze zelf aan het roer blijven.

Een zakelijke klant in 2022 verwoordt die behoefte zo:  Ik organiseer ons bedrijfstripje liever zelf, en met wat Nederlandstalige, gespecialiseerde hulp erbij, omdat ik van mening ben dat je dan een mooiere samenstelling krijgt dan dat je alles aan een busmaatschappij uitbesteedt. Het liefste koop ik alles zelf in, en ga ik indien mogelijk van te voren langs in Parijs bij de restaurants, de boot en het hotel.

Het waarom van onze kant is, dat we na zoveel jaar organisator, reisleider en gids te zijn geweest in de lichtstad, we nu de opgedane kennis ter beschikking stellen als persoonlijke corporate adviseur Parijs.

Lex van Buuren als en gids en reisleider in Parijs actief. Deze foto is van 2012. Hij besloot na 18 jaar organiseren en uitvoeren adviseur voor Parijs te worden. (En nog steeds die Parijs specialist)
Onze ondertitel toen we nog zelf reisleider, gids en organisator waren in Parijs. Foto uit 2012 met rechts, juichend, Lex.

Na jarenlang gewerkt, en ook deels gestudeerd en gewoond te hebben in Frankrijk, ligt nu mijn focus als gids en organisator van “Lexperiences” (uitjes, tours) in Amsterdam. (Bijvoorbeeld voor Franstalige groepen.)
Voor Parijse uitjes en zakelijke trips blijf ik actief als adviseur van bedrijven en ben 1-2x per jaar beschikbaar als reisleider tijdens een weekend of congres.

Lex and the City adviseert Nederlandstalige bedrijven bijvoorbeeld over hun gewenste locatie voor een avondprogramma, dinner & party cruise of lunch cruise op de Seine in Parijs. Of over een fietstocht door de lichtstad. En/of over praktische zaken, zoals dingen om te vermijden en werkelijke reistijden. En over de verschillen in zakendoen in Parijs en hier.

Bedrijfsuitje op privé boot op de Seine in Parijs. Vraag die Parijs specialist om alle info!
Parijs specialist Lex and the City heeft veel “Seine Lexperiences” georganiseerd en kan prima adviseren over “dansen op de Seine” met diner vooraf.

Parijs specialist voor groepen uit Vlaanderen en Nederland: voor bedrijven en andere organisaties.
Wellicht ook een goed idee voor jullie! :) Het Parijs-advies verloopt informeel, kort en snel. (Vaak korte appjes met steeds 1 kort en duidelijk advies als reactie op een Parijsvraag; de 2024-way (?).)

Daarnaast is onze vraag of de boot, de verhuurder of de Parijse locatie de offerte rechtstreeks aan jullie mag sturen in het Engels.

+31655337726 | [email protected] | What’s app: –> zie de button rechts.

 

Evenementen in Parijs op de Seine met Lex and the City
De Nederlandstalige Parijs-specialist Lex and the City blijft daarna op de achtergrond beschikbaar als ervaren adviseur over toeristisch Parijs voor Nederlandstalige groepen.

 

Wat 2 Nederlandse bedrijven recent zeiden over onze adviezen in Parijs bij een bedrijfsuitje. ⇓ (onder de foto)

We hebben erg genoten en jouw input was heel bruikbaar, waardoor het heel geslaagd is geworden. Parijs was echt geweldig. Iedereen heeft er erg van genoten. De fietstocht met gidsen was super. Ook het hotel was erg geschikt. De restaurants waren heel leuk.

Vond het geheel echt een aanrader.
Jij bedankt voor al je input voor het geheel!

Deze review uit november 2022 komt van Freerk Wiersum van W2N engineersHi Lex, het was super geslaagd in Parijs! We kijken er allemaal met veel plezier naar terug! Leuk om Irene te ontmoeten en grappig dat ze ook de fietstour deed naast de Montmartre wandeltour.

Bedankt voor alles!
Groetjes, Sabine.

Deze quote uit oktober 2021 komt van Strandpaviljoen Jeanzz (Merci beaucoup madame)


Andere reviews van Nederlandstalige groepen die in de lichtstad waren met die Parijs specialist in de periode vanaf 1998.

Arrangement Top-10 Seine groepen
Beloningstrip (incentive) van grote Pharma met Lex and the City Parijs

Recensies over de dienstverlening van Lex and the City in Parijs zijn er gelukkig veel.

Je bereikt ze via de pagina met onze groepsklanten in Parijs door de jaren heen (met reviews her en der). (vanaf 1998)

Lex and the City is ook kenner van leuke restaurants en fietsroutes in Parijs . Hij komt met plezier ook bij jullie langs in je bedrijf of op je vereniging.

 

Werkprocedure (en kosten) van de Parijs specialist voor Nederlandstalige bedrijven

Advies over bootuitjes in Parijs. Vraag Lex and the City
Bootje voor een groepje. (Zanger Dave voer hier ook in tijdens een aflevering van “Chansons”. )
  1. Lees de informatie op deze Parijs-pagina met info over de manier waarop wij bedrijven, scholen, vrijgezellenfeesten en verenigingen adviseren over hun bedrijfsuitje of uitjes rondom hun beurs of congres. Laat het even op je inwerken; is deze aanpak jou en jullie ding?
  2. Geef aan wat jullie wensen zijn. (Mail/bel/app ons.)
  3. Die Parijs specialist contact op via de app, de telefoon en bij grote groepen maken we indien gewenst een korte afspraak op jullie bedrijf.Fietstocht in Parijs met Nederlandstalige gids | Foto van Lex and the City, fiets van Tomas Merkies. En dit is een klant, niet de fietsgids. ;)
  4. We stellen een aantal advies-uren voor. Bijvoorbeeld 6 uur advies à € 77,50 ex. BTW per uur. (Dat is het vaste Lex and the City uurtarief, wat door de inflatiecorrectie wel hoger is dan voorheen.)
  5. We geven allereerst praktisch advies en dragen we ook onze ervaring qua logistiek en dingen die je beter niet kunt doen in Parijs. En welke wijken in Parijs prettig zijn om te verblijven met jullie groep.
  6. We adviseren daarnaast één of meerdere lokale partijen in Parijs. (boot, rederij, patissier, hotel, fietsgids..)
  7. Daarna onderhandelen jullie rechtstreeks met de diverse Parijse aanbieders. Wij vragen hen om een offerte die volledig in de taal is die jij begrijpt. (meestal Engels) Inclusief de algemene voorwaarden bij overmacht e.d. Je Parijs adviseur blijft op de achtergrond bereikbaar voor vragen. 
  8. Hulp rondom reserveringen in restaurant? Zoals even bellen met een Franstalige eigenaar? Dat doen we erbij!


Drie voordelen van deze moderne aanpak qua groepsuitjes en zakelijke bezoeken aan Parijs


1. Ook vlak voor vertrek kun je Lex and the City dan praktische vragen stellen, zoals deze:

Parijs adviseur Lex and the City.
Hallo Lex,
Ik heb nog een vraag die jij wellicht kan beantwoorden.
Hoe kan ik het makkelijkste aan 31 metrokaartjes komen die voor zowel de vrijdag, zaterdag als zondagochtend geldig zijn? Ik wil voorkomen dat we een uur bezig zijn om alle kaartjes uit het apparaat te trekken,  als het niet anders kan dan zullen we dat toch moeten doen.
De vraag kan ook gaan over de laatste regels in Frankrijk op het gebied van de Coronapas, mondkapjes, e.d..
Of deze, ook typisch eentje op het laatste moment en het beste te stellen aan een Nederlandse Parijs specialist voor groepen, zoals Lex and the City:

Heb je wellicht ook nog leuke tips qua borrel/aperitief in de omgeving van  Île Saint-Louis en en in de omgeving van Port de Solférino voor of nadat we gevaren hebben.

Als ik Google, dan kom ik voornamelijk nachtclubs tegen of bistro’s maar bij dit laatste vraag ik me af of ze wel een groep van 29 man kunnen hebben rond borreltijd.


2. Indien gewenst kan de Parijs adviseur zelfs een kopje koffie komen drinken bij jullie.


Wij zijn zeer thuis in bijvoorbeeld de groep afspreekplek Bercy. Met de plek, de boten en de mensen. Al 15 jaar.
Maar ik, Lex, kom gerust even langs op jullie bedrijf of vereniging of school voor een kop thee en een gesprekje.

3. Op die manier doet Lex and the City waar het goed in is, en is niet veel tijd kwijt met administratie.

Lunchen op de Seine in Parijs met groepenDat heeft Lex and the City namelijk meer dan 15 jaar gedaan en het is tijd voor een “2.0” aanpak. Op die manier help ik een bedrijf op bijvoorbeeld deze manier:

<< De directeur van het bedrijf stond op het punt een hotel in een onprettig buurtje in Parijs te boeken à 300 Euro per kamer. Ik zei Hooooo. Op dat moment heb je je factuur al verdiend. >>

Lex ook op stap geweest als reisleider in Parijs met BN-ers.

Ik heb meegewerkt met een TV programma van Endemol in Parijs, een huwelijksaanzoek geregeld voor begeleid voor 2 bekende Nederlanders en voor bekende Nederlandse fotomodellen gave locaties in Parijs geregeld. Ik ben inmiddels lang geleden, met Floortje Dessing (en 50 klanten) voor een TV uitzending een weekend in Parijs geweest.


Voorbeelden van onze praktische tips over het verblijf in Parijs na het zien van een reisprogramma door een klant.

Jeu de Boules (pétanque) in Parijs
Pétanque (Jeu de Boules) als gezellige uitje tijdens jullie verblijf in Parijs.

Tip alvast qua heenreis: de files rondom Parijs zijn hardnekkig. En beginnen vroeg. Als ik het aantal uren optel dat ik erin heb gestaan tijdens de ca. 70 Parijs Weekenden vanuit Nederland die ik heb georganiseerd, dan kom je uit op vele dagen. Het wende ook nooit.
Foto van fietsen langs de Eiffeltoren met een Nederlandstalige Lex and the City gids
Tip over een fietstour in Parijs met de groep: Ja met 30/35 personen zou ik met 3 groepen gaan fietsen. Het is overigens niet praktisch deze 3 stops in te lasten als je met meerdere groepen bent. Elke groep heeft zijn eigen ritme namelijk. Je loopt al snel het risico dat de nadruk ligt op tijd en planning c.q. afstemming i.p.v. puur plezier.

Tip over jullie overnachting in de lichtstad: de wijk Bercy Village. Omdat het rustig is na een dag struinen door Parijs, je kunt nog even een ommetje maken langs de leuke winkeltjes in de oude wijndepots, de Seine is in de buurt, evenals de metro.
Het 19e vind ik ook prettig om te verblijven, en dan met name aan het Bassin de la Villette. Ook hier die ruimte die je als groep wilt.
Ik ben ook fan van het 17e arrondissement hoor. Voelt als een veilige plek met veel moderne architectuur. Ligt ook min of meer naast Montmartre.

Tip over de invulling van het programma: geef je groep (toch) 1 dagdeel vrij, zodat ze datgene kunnen doen, wat ze al zo lang wilden doen. (Of wat ze horen in de trein van een ander.) Wij kunnen helpen met een “to-do-lijstje” voor naast de lift.


Tip over een gratis en actieve activiteit in Parijs waarbij je veel ziet:Groepsplezier bij de Eiffeltoren in Parijs met Lex and the City Parijs specialist
Annemarie, Nederlandse eigenaresse van de leukste fietsshop in Parijs, organiseert op vrijdagavond een gratis tourtje op de fiets. Natuurlijk niet in het Nederlands, maar zijzelf is een tukker!


Tip van de Parijs specialist over de duur van het verblijf in Parijs:
Vraag van het groepshoofd van het bedrijf: We twijfelen heel erg of twee dagen niet te kort is om helemaal naar Parijs af te reizen… Wat is jouw ervaring?

Antwoord: Kijk, deze vraag doet me nou goed! Nee echt. Ik zie met lede ogen aan hoe mensen en bedrijven zich zelfs bij uitjes haasten. Alsof het werk is. Tuurlijk is 2 dagen te weinig, helemaal mee eens!

Tip van Lex and the City over welk weekend te kiezen:
Ik moet je overigens wel iets anders erbij zeggen: dit is één van de drukste weekends van het hele jaar in Parijs. Dat ga je merken op straat. Die concentratie op en beperkt aantal weekenden is een direct gevolg van hoe groepen over de hele wereld (ja, het is Parijs hè) komen tot een beslissing voor een bepaald weekend  (Lees verder onder de foto. Dit is nl. belangrijke info voor elke organisator binnen het bedrijf! ⇓)

Lex and the City teamuitje in Parijs bij Flam's Montparnasse. (Lang geleden!)
Lex and the City teamuitje bij Flam’s Montparnasse. (Lang geleden!)


Waar de druk het hoogste is? De weekenden (buiten de feestdagen) in mei, juni, september en oktober. Vind je het gek dat mensen snel zeggen dat Parijs zo duur is? Daar helpen ze zelf ook (onbewust!) aan mee door dezelfde keuzes te maken als andere groepen. En als ze er dan achter komen dat het hotel zo duur is, kunnen ze niet meer terug, omdat het personeel al thuis afspreken heeft gemaakt. Ik zou willen dat de organisatoren van de bedrijven zich eerder melden bij Lex and the City. (Of dit simpelweg lezen.)


Over welke uitjes, highlights, arrangementen en tours adviseert Parijs specialist Lex and the City jullie graag?

Achter elk uitje, elk arrangement, ⇓ staat een link naar een aparte pagina over het onderwerp. Dat zijn de pagina’s die we voorheen gebruikten toen we nog organisator, reisleider en gids waren in/voor Parijs.

 

Een restaurant in Parijs buiten de gebaande paden. (Alvast een tip van ons)

Met een groep van 5 tot 20 mensen, die graag wil eten op een plek buiten de gebaande paden en toch in een bekende wijk (Quarter Latin), raad ik restaurant Lilane aan. Zie Tripadvisor Lilane
En niet alleen vanwege het eten….hier duik je de aller diepste geschiedenis van Parijs in..

Arènes de Luteces, oude Romeinse Arena in Quartier Latin, Parijs. Ook voor een potje Jeu de Boules. Wat niet veel mensen weten, is dat Quartier Latin bestaat uit 2 behoorlijk verschillende delen.
1. Het zeer toeristische deel, dat zich onder de Notre Dame bevindt. En 2. het deel van QL dat er zuidoostelijk onder hangt. Met Liliane. De Place Monge is heel erg Parijs en 450 meter noordelijk aan de overkant stap je een bijna 2.000 jaar oude arena (!) in.  (Wat ervan over is; zie onder) Zo weinig Nederlandse groepen weten hiervan en je verrast je medereizigers met dit stukje Parijs.

Voor de echte liefhebber neemt deze man je mee naar de Romeinse tijd, toen deze Arena werd gebouwd. (Op 12 minuten! giga) Overigens, de hoge tribunes staan er niet meer, want de Arènes de Lutèces is grotendeels met de grond gelijk gemaakt ooit. Door de barbaren. Deze Romeinse Arena is 16 eeuwen lang verborgen gebleven onder de grond. Toch is een bezoek nog steeds een prima idee. Ook voor een potje Jeu de Boules. (Klik op de foto van Lex.)

Dansen op de Seine met jullie groep in Parijs met DJ op de boot
Dansen op de Seine

Feestavond op de boot in Parijs 

Dansen op de Seine? Ja, en het is nog eens keer leuk ook. :) De Eiffeltoren, die elk uur oplicht, kan ook nog eens helpen om het disco-licht-effect te vergroten. De DJ draait de plaatjes die jullie leuk vinden. Dus seventies, eighties, nineties en ook de hits van nu. Of een lekkere mix van dat alles. In combinatie met een walking dinner vooraf (op zijn Frans cocktail dînatoire) is het een prima feestelijk arrangement op de Seine(Op de site staat wat wij voorheen als organisator aanboden. Nu adviseren we erover.)

 

dagevent parijs - meet - move- see -party
Dagevent op het water: meet, see & party

Dagevent aan de Seine: mix zaken met ontspanning

Wanneer u een zakelijk evenement organiseert, zijn uitkomsten als inspiratie en goodfeeling even belangrijk als de z.g. “harde uitkomsten”. Kies daarom voor het dagevent-drieluik: meet – move/see & party. Dus eerst een vergadering op het ponton op de Seine (met macarons in de pauze), tussendoor iets actiefs in Parijs met je Parijsgids, zoals Jeu de Boules aan de kade of een verfrissende wandeling en daarna een netwerk cocktailparty met lekker eten en muziek.
Meeten, een actief deel tussendoor in Parijs en dan een Cocktail-Party

 

Rondleidingen in het Frans | Engelstalige gids Amsterdam | Buurtbewoner en sporter | Gericht op verborgen schatten.

 

Boottochten in Parijs zonder diner of lunchBoottocht op de Seine | evt. met klein hapje en drankje | vanaf gezellige hotspot

Varen vanaf de prachtige locatie tegenover de Eiffeltoren. Voor een groep. Dik een uur varen langs alle highlights langs de Seine. Natuurlijk ook de Notre Dame, maar wist u/je dat ook het nieuwe (en indrukwekkende)  Centrum van Mode en Design is geopend? Tijdens deze rondvaart is ook een snack mogelijk, of een pannekoekje, ja ook een glas champagne.
Op de startlocatie kunt u uw bus gratis parkeren, eten, borrelen en flaneren.
Boottocht zonder diner of lunch, met mogelijk kleine bite to eat

 

 

Rondvaart met diner voor personeels evenementen in Parijs
Ja, uw boot vaart ook langs de plek waar Napoléon ligt begraven.

De traditionele Paris dinner cruise | niet privé

Deze dinner cruise duurt ca. 2 uur en het eten is uitgebreid. Hoewel niet heel klein, is dit schip knus. Ook bij hoog water kan de rondvaartboot alle bruggen van de Seine onderdoor. Grote groepen (personeelsevenementen bijvoorbeeld) zijn geen probleem, mits op tijd aangemeld. Hoewel duurder dan de diner-cruise hierboven, is het prijsniveau nog steeds lager dan gemiddeld op de Seine. We regelen dat u met uw groep bij elkaar zit.
Een rondvaart op de Seine met een goed diner

 

 

 

Dineren op een privé afgehuurde boot in Parijs
Binnen en buiten aan boord op de Seine

Paris dinner cruise met huur van boot

U wilt lekker eten, wat zien van Parijs, gezellig met veel verschillende mensen praten, goede champagne en wellicht zelfs een dansje met DJ.
De directeur zal een praatje houden er zal ook nog iets ludieks worden gedaan….Als u een boot huurt met personeel op de Seine dan kan dat allemaal. :)
Van 10 tot 750 personen.
Bijvoorbeeld. na afloop van een beurs als SIAL of na een medisch congres.
Dineren op een afgehuurde boot

 

De kapitein op de lunchboot op de Seine

Lunch cruise op de Seine | privé

Naatje uit Vlaanderen boekte een verjaardagsuitje bij ons: (maart 2013) en schreef ons na afloop van de privé rondvaart met lunch op de Seine:
Hoi Lex, we hadden een super gevoel! Het was ronduit schitterend in alle opzichten.
De boot, het eten, de gids, de kapitein, de bediening en vooral ook de muziek was een topper! Hartelijk bedankt voor de snelle en vooral efficiënte regeling en afhandeling. :)
Ik kan jullie organisatie aan iedereen aanbevelen en zal dat zeker ook doen.
Groetjes vanuit een zonnig België en hopelijk tot een volgend tripje in Paris!

 

Paris lunch cruise op de Seine | niet-privé

Lunch cruise op de Seine als onderdeel van een relatie evenement in Parijs
Ile Saint-Louis tijdens jullie lunch cruise.

Stel, u komt in de ochtend aan op Gare du Nord en u wilt daarna natuurlijk meteen wat goeds eten en de highlights van Parijs zien. Neem dan de metro naar het nieuwste en meest hippe deel van Parijs: Seine Boulevard, oftwel Les Berges. U stapt op voor Musée d’Orsay. En dan fijn genieten met de hele groep op het water! Er is natuurlijk goede Franse wijn, maar ook fris. En veel verschillende lekkernijen.

Een review: De boot was echt heel leuk, het eten was super lekker en goed verzorgd! Iedereen was erg enthousiast over de tocht. Goede opstapplaats, we gingen daarna naar het Louvre dus het kwam ook goed uit. Thanks!! Groetjes, Hanneke van het bedrijf Business Leaders.
(lunch cruise niet-privé januari 2015)

 

 

Staand netwerkevent op de Seine in Parijs met wijnproeverij
Proeverij op de Seine

Wijnproeverij aan boord in Parijs

Tijdens elke gang van de lunch of het diner op het schip gaan jullie een rode wijn, witte wijn, rosé of champagne proeven. Met een sommelier. De proeverij kan gecombineerd worden met een zittend diner of met een walking dinner. (staand netwerkevent) Een wijndegustatie met kleine hapjes erbij kan trouwens ook; bijvoorbeeld als u met uw groep erna in de stad gaat eten.
Wijn & Champagne Degustatie arrangement op de Seine 

 

Huwelijksaanzoek tijdens het varen op een topplek

Huwelijks-aanzoek in Parijs op de Seine met Lex and the City
Huwelijksaanzoek Parijs

Google het maar eens: Parijs is een populaire plek om jouw geliefde ten huwelijk te vragen. Wij hebben een arrangement samengesteld.

Parijslexpert Lex van Buuren adviseert informeel.

Vraag je vriendin ten huwelijk op de Seine

 

 

 

Trouwfeest op de Seine met Lex and the City
Trouwfeest op de Seine

Huwelijksfeest op het water

Met al je vrienden en met lekker eten. Trouwen in Parijs…kan het toepasselijker?
Parijs specialist Lex and the City organiseert de boot, het diner en die DJ draait de plaatjes.
Het eten is voortreffelijk (evenals de champagne) en er kan lekker gedanst worden.
Graag nodigen wij als Lex and the City onszelf bij jullie thuis uit om jullie huwelijksfeest te bespreken!
Trouwfeest Parijs langs de highlights

 

 

Cursus zakelijk verleiden in Parijs
Workshop op het water

Workshop in Parijs die nuttig EN leuk is

Als u naar Parijs gaat voor een bedrijfsuitje, dan kan dat belastingtechnisch met de nieuwe regelgeving behoorlijk in de papieren lopen. Een oplossing is het opnemen van een workshop in uw Parijsprogramma. Natuurlijk moet het ook leuk zijn. Parijs specialist Lex and the City denkt graag met jullie mee. Funworkshop op de rondvaartboot in Parijs? Natuurlijk met een goede lunch tussendoor en een goed glas wijn.


Advies over andere Paris Lexperiences voor groepen

Veel goede rankings bij zoekmachines voor Lex and the City - SEO copywriting lexcellence

 

Lex and the City met Parijs op TV, de radio, kranten, tijdschriften en elders on-line

 

Adviseur Parijse uitjes blogt soms ook over de lichtstad.

 

Locaties in Parijs voor grote groepen; een verhaal van die Parijs specialist


 

Lex and the City is adviseur voor Nederlandstalige groepen die naar Parijs gaan.

(Advies over zakendoen in Frankrijk is ook een specialiteit van Lex and the City trouwens. :) )We are (F)Lexy and we know it.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex