Persoonlijke SEO coaching waarbij zowel gevoel (motivatie,) als kennis (SEO advies, consultant) een belangrijke rol spelen.


Hoog komen in zoekmachines met SEO coaching. Zo hoog als de Eiffeltoren. ;)

SEO is geen trucje, maar puur natuur het beste laten zien op je site en ervoor zorgen dat anderen dat tastbaar erkennen. Het resultaat: beter gevonden worden op internet.

SEO coaching is mensen leiden naar de bekende ranking factoren en hen hier advies over geven. Het is ook het stimuleren van inslaan van nieuwe wegen op het gebied van content creatie. Op de website en ook daarbuiten. Lef tonen, ook online het verschil maken.
En de klant zelf laten ontdekken wat werkt. Ja, je moet zelf aan de bak! :) En SEO de kern laten zijn van je marketing. (Althans als je mij als coach inhuurt.)

Advertising is OK. Maar hoe cool is het als ze jullie zoeken en puur natuur (organisch) vinden? (Terwijl ze jullie niet eens kennen.)
SEO is uiteindelijk de beste promotie tool denk ik. Als mensen jou zoeken+ puur natuur vinden dan is dat top. Zorg dat de mensen die jij kunt helpen met jouw unieke kwaliteiten naar JOU toekomen. Het praat zo veel gemakkelijker! :)


Lex, out of the box SEO coach. (Die je inspireert hoger te komen in de zoekmachine. Met advies èn met passie)


Top-5 speerpunten van Lexposure; die out of the box SEO coaching aanpak.

 1. Link earning in plaats van link building (SEO advies artikel: offpage SEO met gebruikmaking van link earning)
 2. Recycle je content; zo profiteer je zelfs van een offerte die geen opdracht is geworden. (zie onder).
 3. Ga “real-life” bloggen. (En vergeet daarna niet de blogpost SEO-klaar te maken.)
 4. Spreek met jezelf af dat je klanten vanaf nu naar jou toe zullen komen. Houd op met bedelen. (Als je dat deed.) ;) En pas marketing in de 5e dimensie toe. Zie de paragraaf daarover, een stukje naar beneden op deze pagina.
 5. EN: de traditionele SEO beleid top-10, zoals je die her en daar leest. (Zie verderop op deze pagina.)

 


Ook als je zoekmachine marketing liever zelf doet, dan kun je vast wat hulp gebruiken. SEO coach Lexposure doet dit graag.

Als ondernemer loop je waarschijnlijk aan tegen sommige search uitdagingen.

Een 1e manier om de oplossingen te vinden is de Lexposure SEO advies Blog te lezen.
Graag draag ik mijn +20 jaar ervaring en kennis over die bij mijzelf hebben geleid tot tastbare resultaten, want met veel rollen die ik heb sta ik op 1 of top-3. Niet door volgzaam te zijn, maar door op intuïtie out of the box content te maken.

SEO coaching in Amsterdam is bedoeld voor ondernemers die de touwtjes in handen willen houden: content verzinnen, gebruik van een zoekoptimalisatietool tijdens het schrijven, keuze van foto’s, het taggen van foto’s, het optimaliseren van video’s en het nieuwste: webstories.
En alle andere dingen die komen kijken bij SEO copywriting zoals netwerken bij bloggers en pers om jouw unieke content te verspreiden over hun kanaal.

Als coach voeg ik daar SEO advies en passie aan toe. Lees hieronder waar die passie voor SEO vandaan komt. Deze gaat verder dan zakelijk succes. Het is voor mij een way of life geworden.
En binnen dit vakgebied past de rol van SEO coach mij het allerbeste. Want ik enthousiasmeer, zet mensen
aan tot effectieve actie, en trigger ze graag.

Goed gevonden worden in zoekmachines is een natuurlijk proces. Voorbeeld: een link naar jouw site hoor je te verdienen omdat zij jou aanraden. Daarom heet het ook “link earning”. :) En het is ook logisch dat jij je (met je team) zelf uit in de vorm van gave teksten, video en foto’s. SEO coaching is die natuur, die spirit bij jou en je team, een zetje geven.


De SEO coaching stijl van Lexposure

De SEO coach is vooral…coach. Eigenlijk ga ik herhalen wat hier staat en dan toegepast op jouw of jullie situatie. Je gaat zelf aan de slag met je content, want als ik ga bloggen of produktpagina’s ga schrijven over jullie organisatie, dan gaat een deel van het coaching effect verloren. (Soms doe ik het tòch.)
Ook zou het niet effectief zijn als ik linkjes ga scoren voor jullie. Nee, ik geef uit ervaring aan hoe je zelf aan de slag gaat met linkearning. (zie onder voor mijn visie erover en ervaring daarmee.)
Lees evt. ook mijn korte elevator SEO coach pitch op LinkedIn.


Voor welke mensen en doelgroepen verzorg ik graag SEO coaching?

Hoog – hoger – hoogst in de nr. 1 zoekmachine. Met een SEO-adviseur.

 

Veel nummer 1 noteringen van Lex and the City zèlf in de zoekmachine als gevolg van 22,9 jaar werken aan SEO.

De NDSM-werf is een plek van innovatie.

Ik heb een lijst gemaakt van 150 effectieve zoektermen van Lex and the City die nummer 1 staan in de leidende zoekmachine. (Deze pagina is overigens nooit up-to-date; onmogelijk.)
Mijn kracht als SEO coach is dat ik dus ook goed vindbaar moet zijn in de andere rollen c.q. passies die ik heb. (zoals lokale gids en SEO tekstschrijver Amsterdam) Zo hebben ook de meeste zakelijke klanten mij gevonden, en al helemaal die voor de Parijse uitjes in de periode 1998 – 2016.

Ik sta daarmee dicht bij jou en begrijp goed wat je uitdaging is, denk ik.

Wat ook helpt is dat ik al 23 jaar bezig ben met dit onderwerp.
En mijn associatieve brein is ook een voordeel bij het bereiken van resultaten in search.
De pers en bloggers hebben ook duidelijk hun steentje bijgedragen aan mijn eigen vindbaarheid.
Tenslotte: ik heb ook profijt van de privé skatelessen die ik geef. Ook daar train en coach ik 1-op-1. Psychologie speelt een belangrijke rol.

 


SEO coaching traject 

In de A’DAM toren in Amsterdam-Noord, Overhoeks, geef ik al een aantal jaar een avond advies aan startende ondernemers. Dit gebeurt op de privé etage van de eigenaar, Duncan Stutterheim. en in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Ook na het lezen van onze SEO advies blog (zie onder) is de kans groot dat je overblijft met een lijstje met prangende vragen.
En dat je ook een bepaalde samenhang wilt zien in je activiteiten.

In dat geval kan Lexposure je helpen met advies en motivatie.
Ik begin met de analyse van een SEO scan van je website. Hier komen een aantal speerpunten uit. (Deze zijn meestal overigens hetzelfde; overschat het niet en lees vooral verder op deze pagina.)

In een face-to-face offline of online sessie hoor ik je aan en geef antwoorden en oplossingen. Met een stappenplan op maat als logische schriftelijke follow-up.
De gepassioneerde SEO coach als vraagbaak.

De coaching-sessie mag ook op een manier plaatsvinden waarbij het brein creatief blijft; bijvoorbeeld tijdens een fiets- of skate-tochtje. Vindt het plaats op kantoor of thuis plaats, dan zouden we het staand kunnen doen. (Met een zitpauze tussendoor.) Deze aanpak past bij de sportieve missie van dit bedrijf. (En het werkt.)

Met name tijdens de Corona Crisis kunnen we ook kiezen voor een face-to-face online coaching traject via Skype, What’s app of Zoom. Chat je liever? Doe ik zelf liever trouwens. App-en, Messenger, whatever. ;)

Kortom, SEO coach Lexposure stimuleert de coachees en het proces, beantwoordt vragen, weet de weg naar SEO antwoorden elders op het web, kent andere mensen met search-specialismen, en tenslotte: stimuleert onderstaande out of the box aanpak waarmee hijzelf succes heeft (gehad).

 

Reviews 1-op-1 SEO coaching van Lexposure

Mark Rutten, Nederlandse ondernemer van Rutten Trading Gmbh in Bazel en Lexposure coachee, zegt over out of the box SEO-adviseur Lex van Buuren:

De verzorgende producten met paardenmelk die Mark verkoopt in Zwitserland.

Lex heeft mij enthousiast gemaakt om met passie te schrijven over de producten die ik op mijn website met paardenmelk producten aanbiedt.

Hij heeft de afgelopen 10 jaar zoveel goede SEO content geschreven die daardoor op nummer 1 in Google is gekomen.

De adviezen zijn goud waard, want wie wil er nou niet zonder Google te betalen bovenaan komen? Het kost wel zweet en tranen, want schrijven met passie vergt inspanning, tijd en, mijn advies, de adviezen van Lex.

Op mijn LinkedIn profiel staan ook nog 4 reviews van ex-coachees over de Lexposure SEO coaching aan collega-ondernemers.

Eén van hen, Tijs de Boer, eigenaar en stadsgids van Historical Amsterdam Tours NL, zegt bovendien:
De Corona Crisis is juist het moment om te knallen met SEO. Nu hebben veel ondernemers daar pas tijd voor.

 

Kies voor 2 sporen, gebruikmakend van je creatieve èn van je analytische brein.

Breng je brein in de Alfa staat voordat je content maakt. Bijvoorbeeld door te gaan steppen in het Vondelpark.

SEO bestaat uit een technisch deel en een marketing gedeelte. Ik merk dat mensen bij het werken aan een SEO project vaak analytisch en technisch denken.
Ik begrijp het en het is ook belangrijk. En ik als out of the box personal coach help je ook daar mee.

Alleen het verschil dat je maakt uiteindelijk ligt in je creatieve search marketing. Wat ik daarmee bedoel staat in 2 paragrafen op deze pagina uitgelegd. Als ik merk dat een klant eenzijdig denkt en handelt wijs ik ze daarop. Want anders blijven ze steken op een matige ranking.
Dit is de leX-factor van de SEO coaching.

Creatief denken, zich uitend in top content, gaat niet vanzelf. Je zult ook aan jezelf moeten werken met acties die je hersenen binnen een half uur in de creatieve alfa staat brengen. Voor ieder wat wils: bepaalde sporten zoals hardlopen en skaten, meditatie, yoga, binaural beats, zelfs een powernap.

Ik werk bij voorkeur met coachees die bereid zijn hun creatieve brein op te roepen voordat ze zich op het marketing gedeelte van SEO storten. Bijkomend voordeel is, dat het gezond en prettig is.Eén creatieve out of the box content tip die ik
alvast hier met je deel. (Die werkt bij mij.): Recycle je content.

Fietsen naar het Muiderslot via de Natuurboulevard. SEO coaching on the move volgens de missie van Lex and the City. (Hoeft niet hoor. Kàn:))

Als jij passie hebt voor je product of dienst en voor het uitvoeren van je missie, dan maak je veel content. Deze kan reeds oud zijn en toe aan een 2.0 versie. Ga op zoek naar die waardevolle content en acteer daarop. Ook de zoekmachine zal je waarderen, want een update van je pagina is goed voor je vindbaarheid.

Maar er is ook recentere content die geschikt is voor berichten en produktpagina’s. Denk aan de content uit je offertes, uit E-mails, uit What’s app chats en zeker ook van social media.
Lees verder: het gratis Lexposure artikel met SEO advies “recycle je content” staat voor je klaar.

 Natuurlijk gaan we ook de traditionele rankingsfactoren af. We kijken samen naar:

 1. Hoe succesvol zijn met de juiste zoektermen? Ook al kennen de mensen die op zoek zijn naar wat jij biedt de zoektermen niet en weten ze zelfs niet wat je doet, ze willen nog steeds wat jij hebt. Het is onderdeel van SEO copywriting die behoefte te vertalen in behoefte-zoektermen en die intelligent te verwerken op je website. SEO adviezen over zoektermen-onderzoek.
 2. De snelheid van je website (ook mobiel) Niet alleen thuis maar ook in de metro. ;)
 3. Andere technische SEO
 4. Afbeeldingen SEO
 5. Gebruikerservaring via de computer en het mobieltje. (Zoals je zelf wel weet, zijn veel websites onprettig om te lezen en dat kost je “punten”.)
 6. Het toepassen van de basis content ranking regels op je produkt/diensten pagina’s. En in je blogs.
 7. Sitemap
 8. Je online autoriteit bij SEO-autoriteit MOZ. (website, pagina’s individueel) Kijken naar linkbuilding en link earning. 
 9. Gebruik van gestructureerde data
 10. Interne links op de eigen website. Verdiep je in de lange zoektermen en pas ze toe. (Lexposure blogpost).


Is het doel nu om *goed* te worden gevonden of ga je vooralsnog voor *beter*?

Reële doelen stellen hoort bij SEO copywriting. Als je net een nieuwe website hebt en een nieuw bedrijf dan moet je van goede huize komen om al snel te kunnen scoren in zoekmachines. Al is in principe alles mogelijk, zeker als je iets nieuws gaat doen waar behoefte aan is, en het veel publiciteit genereert. Maar dat is de uitzondering.

 

Coaching kosten met SEO support & advies

The smiling city; vraag Lex je te helpen met SEO.

De basis is 8 uur SEO coaching.
Voor € 317,50 ex. BTW.
(Dat is een startaanbieding en mocht je daarna meer coaching willen hebben, dan geldt daarna het reguliere Lexposure coach tarief van € 67,50  per uur. Maar met 8 uur krijg je een boost hoor! ;))

Dat is wellicht minder dan jullie nu uitgeven aan advertenties. Lees mijn optimalisatie-blog over de vergelijking tussen SEA en SEO. En ontdek dat SEO een investering is. (En SEA een uitgave.)

PS: kijk of ik als SEO coach pas bij jou(w bedrijf)  Laat het op je inwerken; dit is een beetje een apart verhaal namelijk. ; Dit is out of the box; anders.)

Tip: als jullie iemand zoeken die de vraag kan beantwoorden “hoeveel SEO per maand kost” of “Die club waar je SEO aan uitbesteedt”, dan kan ik je niet helpen. Dat moet blijken uit deze pagina.

 

 


Contact met SEO coach Lex van Buuren uit Amsterdam 

+31655337726 | info@lexandthecity.nl | What’s app –>

Kies voor de out of the box aanpak van iemand die content centraal stelt. D.w.z. content optimalisatie op de eigen site en zeker ook daarbuiten.


OKOK, nog een out of the box SEO tip: toon dat je een specialist bent met een persbericht. (En optimaliseer ook daarmee.)

Op het Franse 8 uur journaal kwam van TF1. (6 miljoen kijkers, vanuit hartje Amsterdam, 20aug2020 .)

Over het uitbreiden van je doelgroep gesproken: dat kan gemakkelijk in het internet tijdperk.  Je hebt vast allerlei gedachten over jouw specialisatie. Misschien is het wel een hot topic. Kun je een persbericht maken? Profileer jezelf als specialist (wat je bent!) en creëer daarmee aandacht en verhoog je keyword rankings tegelijkertijd.
(Publiciteit heeft vanaf de start van mijn bedrijf, in 1998, een belangrijke rol gespeeld bij o.a. het verkrijgen van domein autoriteit.  Aandacht voor Lex and the City en Skate-A-Round van de media en bloggers)

Aandacht van de pers gaat tegenwoordig vaak hand in hand met een artikel op hun website. Daar kan een z.g. backlink naar jouw website komen te staan. (Link earning, externe optimalisatie)
Het persbericht kun je meteen als blog op je site zetten wat de vindbaarheid weer vergroot. (seo copywriting, interne optimalisatie)

En zorg er daarmee tevens voor dat journalisten in het vervolg meer dan ooit aan jou denken als ze iets gaan doen met het onderwerp dat ook gaat over jouw kerncompetentie.

Stiekem het doel van SEO? : marketing in de 5e dimensie

SEO Coach Lex van Buuren uit Amsterdam-Oost promoot marketing in de 5e dimensie. Foto: kleinste museum in OHG. Plaatje gemaakt door Lex and the City

Zorg dat de mensen die jij kunt helpen met je unieke kwaliteiten, naar JOU toekomen! :) Zo creëer je ook meteen een bepaalde vorm van autoriteit en willen mensen graag met jou praten.
Ik noem dat marketing in de 5e dimensie.

SEO is ook veel meer dan vindbaar zijn. Het is een totaalprestatie. Het is een investering in je website als geheel: intern EN extern. Je website zèlf wordt kwalitatief beter, inhoudelijk sterker en staat er in het internetlandschap als geheel beter voor. (Je hebt meer online autoriteit)

De crisis tijd is ook de tijd voor het Lexperiment: de mensen komen uit hun comfortzone.

 

Dus: Wat is de top-5 leX-factor bij SEO coaching?

Leuke plek om af te spreken voor een inspirerende out of the box SEO coaching sessie in Amsterdam? – Daar zit muziek in. Muziektempel Oosterpark. De leX-factor met Lexposure

 

Lexperiences: +22 jaar ervaring met SEO van de persoonlijke coach

Jaren van SEO kennis in de Nederlandse zakelijke niche markt op Parijs. Foto van Lex in Euro Disney tijdens bedrijfsevent Atout France.

 

Door bezoekers van Google maps herkende passie voor visuele content.

Altijd op zoek naar verborgen parels.

Geplaatst door Lex and the City op Dinsdag 12 januari 2021

 

Gebruik elke vraag als kans om te bloggen, doe het op gevoel en vanuit het hart. 

PS: Connect met mij via LinkedIn, schrijf er wel bij waarom, ik accepteer nl. geen aanvragen zonder toelichting, en mis vervolgens geen Lexposure SEO out of the box tips meer.

 

Micro storytelling zodat je begrijpt dat een lokale gids ook SEO coach kan zijn.

 

Het matchen van verwachtingspatronen als SEO consultant: Nee, ik heb geen magische SEO truck voorhanden:

Na een tijdje als SEO consultant aan de slag te zijn geweest, merk ik dat er soms (oops, vaak!) een gat is tussen verwachtingspatroon en wat een SEO coach doet. Dat merkte ik bijvoorbeeld aan iemand die mij benaderde en

Floradorp – is 1 van de 9 tuindorpen in Noord. Tevens vormt het samen met de Bloemenbuurt Tuindorp Buiksloterham.

 verwacht dat ik met de magische truc kom, om zijn site op een bepaalde zoekterm sky high te krijgen. En dat ze vragen “hoeveel SEO kost“.

Ik begrijp waarom mensen mij benaderen. Ik snap ook waarom mensen een verwachtingspatroon hebben dat ze SEO kunnen uitbesteden. Dat is bij mij als SEO coach echter niet het geval en ik denk met reden. En ik doe er, nu ik merk dat meer mensen (zoals jij) belangstelling tonen voor SEO coaching, via page updates alles aan zo duidelijk mogelijk te maken waarom.

Een andere klant gaf ik allerlei SEO tips o.b.v. zijn pagina (maatwerk dus), en toen ik merkte dat hij er niets mee had gedaan, bleek dat hij alleen wilde dat ik het voor elkaar kreeg dat hij op 1 kwam op bepaalde zoektermen, en dat hij alleen een factuur wilde ontvangen van mij. 

Ik denk dat het niet zo werkt met SEO. Zie deze pagina voor een nadere uitleg. De kern van deze SEO consulting pagina: uiteindelijk moet je het zelf doen. SEO is hard werken voor de ondernemer. (wel leuk werk; het is tenslotte jouw produkt.)

Sportieve groet van Lex


Dit is de tijd mij in te schakelen als coach. (Want nu heb ik meer tijd.)

 

Andere Nederlandstalige SEO hulp met Lexposure voor klanten 

 

(Voor SEO content in het Frans kun je ons simpelweg Googelen; in het Frans dan wel te verstaan.)

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)