Since 1998
p-Oostcard from private local guide of Amsterdam-East Lex and the City - Eastern Lexperiences
Specialist (met postzegel) in de thuishaven: Amsterdam-Oost

Doe maar ongewoon, dan doe je al normaal genoeg.

Lex and the City = ongebruikelijk * out-of-the-box * duurzaam * op maat * internationaal (o.a. viertalig) * actief/sportief * stout * kleinschalig * beetje spannend * vernieuwend * onverwacht * anticyclisch * associatief * intuïtieve stijl * Amsterdam * Parijs * Elevator pitch van Lex and the City


Van het 1 komt het ander:

Begonnen met inline skaten in Parijs voor groepen, toen skaten & zeilen in Nederland erbij, vervolgens steppen in Amsterdam, + fiets-bedrijfsuitjes in Parijs, skate-weekenden op 10 bestemmingen (zelfs 2x in New York), chique bedrijfsuitjes met privé bootjes, dansen op de Seine met champagne, Jeu de Boules groepsuitjes op gave plekken in de lichtstad, de specialisatie Amsterdam-Oost (zie deze huisstijl-postzegel), Franstalige stadsgids, sportieve verhalenverteller. skate koerier en skate-instructeur-in corona-tijd. SEO coach. En nu de focus op tours en clinics in het ongebruikelijke Amsterdam, op zoek naar verborgen parels.

 


Lex and the City en Skate•A•Round sinds 25,25 jaar: onverwacht, actief, en veel uitjes en workshops in de stad.

Wij hebben actieve rondjes georganiseerd voor groepen op skates, steps en fietsen in Europa’s leukste steden.
Lex and the City heeft, ook met haar merk Skate•A•Round, gepioneerd met citytrips naar o.a. Barcelona,
kiteskaten op het strand, Snowblade uitjes, steptours in Amsterdam, fietsuitjes in Parijs, Ski-Chi en ‘skaten & zeilen’.
Deze uitjes hebben veel publiciteit opgeleverd. (In niet alleen in de buurtkrant.)

Skate-A-Round workshops en persoonlijke groei Amsterdam
Skate•A•Round was ons eerste merk. Nu is het onderdeel van Lex and the City.

Het verhaal van Lex and the City kent inmiddels diverse kanten. Grote hoogtepunten, inclusief TV exposure en grote groepen in met name Parijs, werden afgewisseld door verdriet, zoals het afbrokkelen van markten of bestemmingen waar we toentertijd met passie actief waren.

Lees het verhaal hieronder. 
En ontdek gaandeweg waarom we nu doen wat we doen.

 

1998: Inline skate weekenden in Parijs. En daarna nog 9 andere bestemmingen om te skaten.

Wij zijn in september 1998 begonnen met het organiseren van weekenden in Parijs voor inline skaters uit Amsterdam.
Een jaar later gingen er mensen uit heel Nederland mee en later werden deze happenings internationaal.

Skatetocht in Amsterdam met een groep
Skate-A-Round Amsterdam voor de inline skaters uit Parijs. Voorop reisleider Bob Maas. Op de Amsterdamse brug in Oost. In 2005 meen ik.

In de loop van de jaren zijn hier andere skate-uitjes aan toegevoegd in Barcelona, Berlijn, Londen, New York, Kopenhagen, Nice en in Amsterdam.
In die jaren hebben er duizenden mensen aan deelgenomen.
(Ons Skate-programma bestaat nog steeds, al is dat nu in bescheiden vorm.)

Op onze perspagina kun je zien wat dat allemaal teweeg heeft gebracht: Televisie (Floortje Dessing bijvoorbeeld), Radio (BNN en meer) en eigenlijk alle grote nationale kranten en magazines en ook een aantal internationale bladen zoals de Sunday Times, National Geographic, Berliner Post en de Washington Post hebben grote en kleine artikelen aan ons gewijd.


2003: Nieuwe sportieve uitjes in Amsterdam en Parijs met behoud van onze stoute roots.

Nadat de skatehype langzaam afnam rond 2003 zijn wij ons op nieuwe activiteiten gaan richten, zonder onze stoute roots zowel qua events als cultuur los te laten.

Als ervaren organisator in Parijs bieden wij een totaalbelevenis :)

 

15 jaar Skate-A-Round en Lex and the City activiteiten :)Wij hebben toen het volgende gecreëerd:

 

De lijst van bedrijven die met ons is mee geweest bevat inmiddels vele bekende namen.


2012: Seine Lexperiences en locatie-specialist in Parijs

adviseur parijs voor bedrijven voor- en tijdens- hun congres, beurs, modeshow of bedrijfsuitjeVanaf 2012 is Lex and the City haar scala verder gaan verdiepen: we werden een specialist voor locaties & events op -en langs de Seine. (De z.g. Seine Lexperiences)

Onze vroegere specialiteiten, zoals fietsen, skaten, wandelingen en jeu de boules integreerden wij met plezier in de Seine events, mede omdat we graag Parijs aan de groepen lieten zien EN omdat bewegen een beter eindresultaat geeft van het MICE evenement.

Qua Parijs is Lex and the City tegenwoordig adviseur van Nederlandstalige bedrijven die naar Parijs gaan voor een bedrijfsuitjes, beurs, congres of bedrijfsevent.

 

Hieronder staat een gesprekje op BNR Nieuwsradio met Lex over uitjes met kinderen in Parijs:

 

 

 


2016: Online content marketeer binnen de missie van Lex and the City (en uiteindelijk SEO coach)

De aanslagen in Parijs in november 2015 in Parijs hadden een grote impact op Lex and the City. (Zowel financieel als emotioneel.)
Begin 2016, twee maanden na de aanslagen dus, besloot Lex zijn passie voor content (schrijven en foto’s) om te zetten in een nieuwe activiteit: “online content marketing

Verleden in Parijs ook als online marketeer

Kortom, anderen helpen met effectieve copywriting die de website leuker maakt en daarmee ook beter scoort in de zoekresultaten bij bijvoorbeeld Google. EN sociale media mini storytelling.
En dan specifiek voor bedrijven en organisaties die binnen de missie van Lex and the City vallen: meer en leuker bewegen in de stad.

Dat ging redelijk goed: er was vraag en de resultaten waren meest’ ook OK.  De belangrijkste “power of why” van SEO tekstschrijver zijn is mijn associatieve brein. Dat werkt als een tierelier. (En is daarom ook leuk.)

Steppen in Amsterdam met Lex and the City sinds 2005 | Voor groepenAchteraf gezien was ik in mijn tijd als organisator van skatereizen en bedrijfsuitjes ook al ongewoon veel bezig met dit onderdeel van het marketingproces. Dus dat verklaarde deze nieuwe activiteit.
Ik zat en zit daarmee op de grens van PR, offpage SEO en content marketing.

Je zou mij een typische “inbound marketeer” kunnen noemen, omdat ik als doel heb mensen naar leuke en goede diensten toe te trekken. (pull marketing, de kunst van het verleiden ook.)

SEO copywriter Amsterdam is Lex and the City ook voor partners in Amsterdam-Oost, zoals een restaurant, café, club of winkel. Omdat het ook gaat om verhalen vertellen en omdat er minder tours zijn in de winterperiode.
Na een aantal jaar is de focus komen te liggen op SEO coaching. Want op die manier is mijn toegevoegde waarde het hoogst, en kan ik meer organisaties helpen.


2017: Lex and the City verbindt Franse en Nederlandse bedrijven en groepen, B-t-B en B-t-C.

Vlaamse en Nederlandse bedrijven en andere organisaties helpen in- en met- Parijs. 
Lex heeft 20 jaar lang als organisator, account manager, reisleider, skate leraar en gids gefungeerd voor hen.
Nu is hij adviseur voor met name Nederlandse bedrijven die naar Frankrijk gaan voor zaken of een bedrijfsuitje.

Bedrijfsevenementen in Parijs met Nederlandse reisleiderParijse lokale toeristische bedrijven en andere organisaties helpen met online marketing in de Lage Landen.
Ook houdt hij zich nu bezig met online content marketing binnen diezelfde vrijetijdssector en de hotellerie. Met name voor zijn toeristische partijen in Frankrijk. Parijse leveranciers (zoals een bootmaatschappij of cabaret) die graag in Nederland beter bekend en beter zichtbaar willen worden in de Nederlandse taalLex and the City helpt sommige met hun eigen website; anderen krijgen een plek op deze (goed vindbare) website.

Franse groepen helpen in Amsterdam: als tour manager en gids
De volgende stap is al gezet: Lex fungeert inmiddels ook als vertrouwenspersoon, reisleider en gids voor Franse bedrijven die in Amsterdam zijn voor bijvoorbeeld een congres in de RAI.  

Zo is Lex and the City meer en meer de verbindende factor tussen lokale toeristische bedrijven in Parijs en groepen in Vlaanderen en Nederland. (bedrijven met een zakelijke missie, bedrijfsuitjes, families, trouwfeestjes en soms vrijgezellenfeesten.)
Online en offline.

 


2017: Lokale gids in Amsterdam: persoonlijk, ongebruikelijk, actief, ook uitstapjes boven de hoofdstad.

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.

Lex and the City heeft ook de drive op zoek te gaan naar het onbekende Amsterdam. Andere plekken, hotspots met potentie, wijken waar er ruimte is.
Die “Amsterdam anders drive” is er al sinds 2003, toen Lex and the City begon met de stadstours op de step

Mede daarom is Lex and the City in 2017 begonnen met een pakket van tours en uitjes in Amsterdam-Oost met lokale toeristische gids: “The Eastern Lexperiences“.
Gericht op groepen en dan met name op groepen waar wij het verschil in maakten en maken:
1. bedrijven, 2. Fransen, 3. scholen, 4. expats en 5. singles.
Hij is ook al 20 jaar privé skate leraar in Amsterdam.

 

2020: Skate koerier en privé skate leraar Amsterdam tijdens de Corona crisis.

Lex van Buuren Skate-koerier in Amsterdam door Coronavirus crisis - Met Wheelie skatekar van Radical Design.
Met Wheelie skatekar, Fancy Mondkapje en Rollerblade Maxxum 125 3WD

Skate koerier tijdens de corona crisis terwijl ook de skate rage losbarst vanwege dezelfde reden.

Toen ik mij besefte dat ik tijdens de Corona Crisis geen sportieve gids kon zijn in Amsterdam, koos ik voor een alternatief dat past binnen mijn missie. En die missie; het promoten van sportieve mobiliteit in de stad.
Dat alternatief werd Corona crisis skate & fietskoerier zijn in Amsterdam.

Mijn insteek was helpen in de zorg met bijvoorbeeld medicijnen bezorgen. Ik begon echter met mondkapjes rondbrengen op skates. Later kwamen daar ook winkels bij. Onder andere een skatewinkel, want terwijl ik koos voor skate koerier zijn in Amsterdam, kwam de skate-rage vanwege diezelfde Corona crisis los.

Met mijn skate bezorgkar kreeg ik de hele dag door reacties op straat.
Mijn (toen) nieuwe Rollerblade Maxxum 3WD 125 hielpen mee dat ik bijna elke city road challenge aankon (kàn 4 jaar later?).

 

 

 


Lex van Buuren is dankbaar skate-leraar te mogen zijn voor zovelen in AmsterdamIk heb met mijn Coronatijd project skatekoerier.nl ook mijn eigen her-verkenning van de stad gehad. Tijdens de honderden kilometers mondkapjes en skates rondbrengen op skates heb ik alle hoeken van de stad mogen aanschouwen. Zo heb ik eindelijk de Bijlmer goed leren kennen en verborgen hoekjes van Noord. Het gaat mij helpen om een nog betere privé gids in Amsterdam te zijn.
Ik ben daarvoor dankbaar.


Bovenstaande komt allemaal voort uit 1 missie.

Het is hoe dan ook de missie van Lex and the City mensen meer en leuker te laten bewegen in de stad.

Hieronder staat een bijzondere manier waarop ik mijn missie in het moment direct leefde: als bewegende DJ tijdens de Haagsche Skatetog. Met honderden mensen achter mij aan.
Bekijk deze Instagram video.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mobile DJ during the Skatetog in the Hague. With my Pioneer set on a driving car in front of 250 inline skaters. :) flow! A few years ago. Thank you Stephan for making the video. #dj #skatetog #skate #mobiledj #mobiledjs #djmobile #workout #stadsuitje #bedrijfsuitje #uitje #outing #inlineskate #pioneerdj #pioneer #wego music #disco #wego3 #inline #rollerdisco #rollerskating

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@lexplore_amsterdam) op


Wat een groot bedrijf zegt over de dienstverlening van Lex and the City.

Robert van DTZ Zadelhoff schrijft ons na afloop van hun bedrijfsuitje in Parijs (sep. 2012):

Hey Lex & team,

Review over DTZ bedrijfsuitje in 2012, georganiseerd door Lex and the CityWij hebben een top uitje gehad in Parijs!! Het pétanque onder een brug aan de Seine na afloop van de wandeling in Quartier Latin was natuurlijk het ultieme Parijs gevoel.

De rondvaart op het dak van de rondvaartboot met het ochtendzonnetje op ons (brakke) bolletje viel ook bij iedereen goed. Wat is Parijs mooi vanaf het water.

De zaterdagmiddag is divers ingevuld aan de hand van mijn tips. De groep had zich opgesplitst in 5 groepen. Lunch @ Le Coq, shoppen in Saint Germain, de Champs afgelopen, lunchen @ Dorr (fruits de mer) of op de huurfietsen door Parijs.

Ik wil jou bedanken voor jouw inzet en vele tips!!! Ik zal Lex and the City zeker aanraden bij partijen!
Meer reviews

 


Lex helpt ook DMC’s and tour operators als tour guide freelancer

Lex and the City en vrijwilligerswerk: op zoek naar the unlexpected in Amsterdam levert speciale ontmoetingen op.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Deze foto met Patty van de Dolly Dots vind ik net op mijn toestel. Ik had hem nog niet gepost volgens mij. Wij waren, samen met een hoop anderen, in touw voor het Oranje Fonds. Bij Dress for success. (Vandaar dat pak. ;)) begin 2018. #oranjefonds #dressforsuccess #hartvannederland #excitingamsterdam #lexplore #tourguideamsterdam

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@lexplore_amsterdam) op

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex