Lokale privé gids met tours in Amsterdam | Focus op de onbekende city, high end style, sportief, muzikaal en ook Franstalig

Lokale privé rondleidingen in Amsterdam met de verhalenverteller: een samenvatting van deze pagina.

Lex van Buuren als assistent host in het Amstel Hotel. Graag wil hij terugkeren hier met privé rondleidingen amsterdam.

Als expat host voor het Amstel Hotel – Jan-2019

  • High end privé rondleidingen met kleine groepen in heel Amsterdam (ook in Noord en Oost.);
  • Amsterdam anders tours“. Met jullie groep op zoek naar de verborgen parels;
  • 4-talige privé tourgids met extra aandacht voor rondleidingen in de Franse taal; (Lex heeft in Parijs gegidst; is daar zelfs begonnen. Heeft ook het universitaire Franse toeristische management diploma; behaald in Chambéry.)
  • Het zit in zijn naam: hij is f-Lex.  Hij woont in de buurt en kan er dus zo zijn als hij tijd heeft.
  • Eerste specialist op het gebied van rondleidingen in Oost: Onbekend Amsterdam.
  • Sportieve privé gids met veel ervaring op het gebied van gidsen op wielen. (fiets, skate & step.) Maar ook wandelingen doet Lex and the City ook.
  • Op een boot Op ‘t IJ op de Amstel: combinatie van 80’s/90’s DJ en lokale privé gids.
  • Pers en zoekmachines hebben hem beloond voor zijn onderscheidende manier van verhalen vertellen en uitjes verzinnen. (zie onder)
  • Ik doe nu alleen privé tours. Misschien verandert dat. Maar ik denk het niet, want ik wil maar een paar mensen om mij heen hebben en mensen een tour echt voor hen geven. 

Sportieve en lokale privé gids in Amsterdam: bel, app of mail Lex.
+31655337726
| lexperiences@lexandthecity.nl

 

Zoek je een Franstalige gids in Amsterdam? Lex and the City :)

Op 1 met de zoekterm “Franstalige gids Amsterdam”.

Tarief van sportieve verhalenverteller Lex van Buuren voor zijn privé rondleidingen in Amsterdam

Tarief als gids: EUR 65,- per uur, exclusief BTW. Met een minimum van 2 uur.
In dit geval huren jullie me in voor jouw uitje c.q. tour en ik voer dat uit. Typisch aanbod voor DMC’s, tour operators en evenementenbureaus’s…

Tarief als gids en organisator van 1 rondleiding: EUR 195,-, inclusief BTW.
Hele dag? EUR 300,-, inclusief BTW.
In dat geval vragen jullie mij in om een uitje c.q. tour te organiseren in Amsterdam en deze vervolgens als gids uit te voeren. Inclusief vraagjes vooraf over praktische zaken in Amsterdam en omstreken. (adviseur over Amsterdam.)
De kleine lettertjes.


 

Leuk om nog meer mensen van Amsterdam laten genieten tijdens een privé rondleiding. Als lokale sportieve gids. | Ook via Nederlanders en Vlamingen die bijvoorbeeld Franse groepen kennen.

Lex van Buuren hier met gids Tijs de Boer tijdens het Amsterdam Light Festival 2018.

De foto is van het Amsterdam Light Festival, toen ik op de step op stap ben geweest langs alle licht monumenten. Foto: Tijs de Boer; gids in Amsterdam. Nov-2018

Ik wil graag nog meer gidsen in Amsterdam de komende maanden. :) Bijvoorbeeld privé rondleidingen in het Frans. Vanwege mijn geschiedenis als reisleider, toerisme student en gids in Frankrijk is de Franstalige markt mijn taalspecialisatie hier in Amsterdam. 

Zoals je ziet is deze privégids pagina (tòch) in het Nederlands. Dat komt omdat ik mij bij de promotie van mijn tours en uitjes, de z.g. “Amsterdam Lexperiences” ook richt op Nederlandstalige  mensen en organisaties die buitenlandse groepen in hun netwerk hebben.

Dat kan ook een Nederlands bedrijf zijn dat buitenlandse collega’s over heeft. Of een evenementenbureau. Natuurlijk ook een DMC die een tourgids zoekt. Of een sportieve fietstour-aanbieder. Of een rondleiding in het Frans voor de gasten van een hotel. Gidsen voor een actieve touroperator. Ook een collega-gids kan een enthousiaste gids zoeken omdat zijn of haar groep te groot is voor zich/haarzelf.

Naast toeristische gezelschappen vind ik bedrijfsuitjes, personeelsuitstappen of een rondleiding voor een school of universiteit ook leuk. (En ik heb veel gids & reisleider ervaring in de stad.) De rol van tour manager voor DMC’s past mij ook. 

In de volgende alinea’s lees je over mijn motivatie en passie, 25 jaar ervaring in Amsterdam en Parijs en de internationale toeristische opleidingen die ik heb gedaan en afgerond in Frankrijk, Engeland en Nederland. 

 

Ervaring als sportief toeristisch gids in Amsterdam | Internationale opleiding in toerisme | 4-talig

Lex van Buuren, lokale toeristische gids van Lex and the City in Amsterdam-Oost, hier in kerstsfeer bij het West-Indisch huis.

Lex voorafgaande aan een expat event bij het West-Indisch Huis; prachtige plek voor een toeristische gids om te zijn. Dec-2018

Ik spreek als lokale privé gids in Amsterdam naast Engels ook Frans en Duits.
Ik heb mijn internationale toeristische management diploma’s behaald in zowel Nederland (NHTV Breda) en daarna ook in Engeland en Frankrijk. (European Tourism Management aan de Bournemouth University en DESS Tourisme Bac+5, aan de université de Savoie in Chambéry.)

Ervaring als tourgids? Ja. De afgelopen 25 jaar ben ik regelmatig zowel reisleider als (vaak sportieve) gids geweest.
Gewerkt als reisleider en gids in Cahors, Canet Plage, Mimizan, Nice, Saint-Jean de Luz en Parijs.
Ik heb honderden rondleidingen verzorgd in Parijs en in Amsterdam.
In Amsterdam gids ik sportieve tours sinds 2005.
Nu geef ik een voorbeeld van een Franse groep; een heel weekend.
Inclusief accommodatie die ik had geregeld; inclusief reviews in het Frans en foto’s.

In Parijs gids ik en vertel verhalen op straat sinds 1998. (Nu nog een paar keer per jaar) Op de skate, fiets en wandelend. Ook heb ik in Parijs veel gewerkt met boten op de SeineVoor Franse lokale toeristische bedrijven heeft Lexposure, het online marketing deel van Lex and the City, ook 2 verhalenverteller services: SEO copywriting en social media creatie in het Nederlands.

De laatste 4 jaar ben ik ook vrijwilliger geweest van Open Monumentendag in Amsterdam. (Video in het Oostelijk Havengebied).

 

Franstalige verhalenverteller die in Parijs begon met gidsen en nu voornamelijk privé rondleidingen verzorgt in Amsterdam. | Specialiteit 1: Franse gids Amsterdam

Review van een Franse familie + foto met een lach; februari 2019

Guide locale francophone à Amsterdam - Lex van Buuren est guide local et il parle Français

Guide locale francophone à Amsterdam – Lex van Buuren est guide local et il parle Français. Ici avec une famille Française. Feb-2019

Deze foto op het Rembrandtplein is genomen tijdens een gegidste privé rondleiding in het Frans door Lex. Hij staat 2e van links op de foto. Klik anders eens op de foto om te zien wie er op het hoofd van Rembrandt zit. ;)

Deze Franse familie uit Limoges stuurde tourgids Lex per MMS na afloop de foto. Begeleid door onderstaande korte review van de gegidste tour die begon bij hun Pestana Hotel in de Pijp en eindigde bij de Waag op de Nieuwmarkt. (Ook al zo’n plek waar Rembrandt een rol speelde overigens) 

Dan nu de review-tekst die bij de foto MMS stond: Avec nos remerciements pour cette agréable visite. Bonne journée. Famille Mxxxx.

Tenslotte: lokale privégids Lex was gevraagd voor deze rondleiding door Amsterdam Odysseyspecialist in high end tours op maat in Amsterdam en partner van diverse vijf sterren hotels.


Amsterdam Oost als mijn 2e specialiteit | 
Sportieve lokale stadsgids Lex van Buuren voor de camera in de Indische Buurt 

Mijn 2e specialiteit, zo je wilt mijn 2e USP, naast de Franse taal, zijn rondleidingen in Amsterdam-Oost. Ontdek met Lex and the City de onbekende plekjes van de hoofdstad.
Ook Google weet dat, want Lex and the City staat organisch, zonder advertentiekosten dus, op 1 met de zoekterm “gids Amsterdam-Oost”.

Speciale service voor een hotel of restaurant in bijvoorbeeld Amsterdam Oost: ik kan ook een uurtje op stap gaan met jullie klanten rondom jullie hotel of na het eten.

Bekijk anders onderstaande video met Lex. 


Het 3e Unique Selling Point als tourgids en verhalenverteller in Amsterdam: sportief, bewegen op wielen.

Step mee in Amsterdam tijdens een privé rondleiding met Lex and the City

Lex and the City organiseerde het event “steppen op hakken en in pakken” voor de ondernemers van Meerbusiness Amsterdam. In het Vondelpark. Juni 2011.

Het grote kind met het internationale toeristische managementdiploma en grote liefde voor bewegen in de stad, is gek van steppen.

En die passie heeft hij inmiddels gedeeld met heel veel mensen op straat in Amsterdam. (Zelfs met bekende).  (Er is ook een sportieve rondleiding op de step in Amsterdam Noord.)

Ga anders eens loeren op de pagina over steppen in Amsterdam-centrum voor groepen; voor bedrijven, uni’s, vrijgezellenfeestjes, verenigingen en internationale groepen.
(Natuurlijk ga ik ook met mensen op stap op de fiets in Amsterdam en daarbuiten. Even over de groepsgrootte: Ik step, fiets en skate sinds 1998 met groepen door de steden Amsterdam en Parijs. En op een gegeven moment dacht ik: “Meer dan 10 is gevaarlijk en vooral bij stoplichten”.)

 

Het 4e punt waar we het verschil maken met de sportieve privé tours: het andere Amsterdam, het onbekende Mokum centraal stellen. 

Op zoek naar de verborgen plekken en juweeltjes van de hoofdstad. Die vinden en laten zien aan de mensen die wij rondleiden.
Die “hidden gems” kunnen in het centrum liggen en ook in Oost en Noord.

Zie onderstaande Facebook post voor onze spirit.

5e USP als lokale privé gids in Amsterdam: combinatie van 80’s/90’s DJ en lokale privé gids op ‘t IJ of de Amstel.

Bij privé boottochten in (de omgeving van) Amsterdam, bijvoorbeeld in het kader van een bedrijfsfeest, speel ik 2 rollen op 1 uitje:

(Het 5e USP voor uitjes in Mokum is overigens inline skaten. Privé skateles in Amsterdam. Die past niet helemaal in het rijtje, dus dan tellen we hem voor de helft. Samen 3,5 specialiteiten op het gebied van gidsen en rondleidingen in Amsterdam dus.)

Korting? Ja. In het geval van meerdere tours of meerdere dagen tegelijk. Of een serie. Als het op een tijd en/of dag is dat je niet zou verwachten dat er interesse is. Als het from the heart is. (In het laatste geval soms zelfs gratis.)
Wanneer er veel vraag is? Maanden: april t/m juni en topmaand september. Dagen: vrijdag t/m zondag. Tijden: middag en avond.

Betaling: 30% vooraf per bank. Vervolgens krijgen jullie na afloop een factuur van Lex and the City waarop het totaalbedrag staat, en dat je al 30% hebt betaald. Vervolgens onze vraag dit restbedrag binnen 7 dagen te hebben betaald.
Alternatief: 100% contante betaling ter plekke en factuur achteraf per E-mail.

 

Lex opent ook de wekelijkse Friday Night Skate Amsterdam met een praatje, is DJ op skates en schrijft de posts en verhalen op de Facebook pagina van de FNS.

Lex op de rug gezien terwijl hij de Friday Night Skate Amsterdam als gastheer opent met een praatje. 
Andere rollen van hem bij de FNS: DJ op skates, routeman en redacteur van de Facebook pagina.
Tijdens de Friday Night Skate tour praat hij met de deelnemers Frans, Engels, Nederlands en Duits door elkaar.

Lex and the City met free publicity in vele media met gegidste rondleidingen in Amsterdam

Gratis publiciteit in Flair voor Lex and the City

Of het nou door onze naam komt…of toch omdat Lex and the City leuke dingen doet in Amsterdam…

Check onze publiciteit op AT5, in het Parool, Flair, Trouw, Metronieuws... ja zelfs enkele regels in the Sunday Times. :)
Dat was vooral voor de Amsterdamse steptours. (Die Lex and the City nog steeds doet overigens; ook in het Frans ja.)groot artikel over de tour van Lex and the City in de Indische Buurt in het magazine van Eigen Haard 

In maart 2019 is er een dat in heel Amsterdam wordt verspreid.

Meld je aan voor de Lex and the City Facebook pagina voor updates.


 

 

Special: “All you can bike Amsterdam tour voor groepjes en groepen

Deze privé fietstour van Lex and the City laat je zowel de highlights als de hidden gems van het historische centrum van Amsterdam zien, als de delen van Amsterdam waar elke week nieuwe en spannende dingen gebeuren en worden toegevoegd: Amsterdam Oost en Amsterdam-Noord. Duur: 6 uur inclusief foto & verhaaltjes stops en een lunchpauze. (Of meerdere lunchpauzes met foodtruck snacks.)

EUR 300,- inclusief BTW in totaal voor de gids en sportieve organisator Lex and the City. Voor dat geld regelen we wèl de fietsen maar de kosten voor de fietshuur zèlf komen erbij.


Special: Steppen in Amsterdam voor de zakelijke markt | zakelijk verleiden als sportief en leerzaam cursus-uitje.

Tour company Lex and the City heeft in Amsterdam een speciale sportieve rondleiding met cursus-stops georganiseerd voor de pers, touroperators, evenementenbureaus en incentive houses.
Het thema van deze sportieve- maar ook classy rondleiding was “zakelijk verleiden”.

Onderweg naar de cursuslocaties, het Olympisch stadion en de Zilveren Toren, werd de groep op de step door Amsterdam gegidst. Check out de korte, enthousiasmerende videoclip. Merk op dat we zelfs hebben ge-BBQ-t op het ereterras van het Olympisch stadion.

Special: Fietsuitje met jullie groep vanaf de Adam Toren in Amsterdam-Noord richting Waterland en Marken. (Of de Zaanse Schans.)

Op onze Engelstalige Private bike tour Amsterdam city & countryside page vind je meer info over fietsuitjes ten Noorden van Amsterdam voor groepen.

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.
Waarom Lex and the City bij de tours in Amsterdam het aantal personen in de groep per gids klein houdt.

Bedrijven denken natuurlijk vanuit het wij-gevoel en samen in 1 groep.

Maar met 16 mensen een kruising over, is waar ik geen goede ervaringen mee heb. (Naast nog een aantal dingen die 16 mensen in 1 groep niet comfortabel en ook niet veilig maken vind ik.)
Maximaal 8 personen in de groep.

Als we met jullie (alleen) buiten Amsterdam gaan fietsen, inline skaten of steppen dan kan de groep wat groter zijn.

Ook bij wandelingen zijn de groepen eerder groepjes. Want het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Lex and the City gaat dan ook niet met microfoontjes lopen. Dat is informatief en efficient, maar zeker zo belangrijk is het 1 op 1 contact, het groepsgevoel en het sociale contact.
15 tot 20 mensen is een aantal dat binnenkort in het centrum van Amsterdam waarschijnlijk niet meer mag.
En met reden wat mij betreft.
Als je met zeg 17 mensen in een (drukke) straat staat, werkt dat niet goed. Is ook niet comfortabel.
Ik vind dat je als groep ook te aanwezig bent op straat t.o.v. de lokale bewoners.

 

Fietstocht “onbekend plekken in Amsterdam” met Lex and the City. 


EUR 195,- inclusief BTW in totaal voor de gids en de organisatie van Lex and the City. Voor dat geld regelen we de fietsen maar de kosten voor de fietshuur zèlf komen erbij.
P.S.: 10,5 km is wel wat aan de korte kant; we maken het met plezier langer en dat tegen dezelfde kosten.


Nog even dit: Google plaatst Lex and the City op plaats 1 in de ranking op de zoekterm  “lokale gids amsterdam“. (12 maart 2019, niet betaald, organische positie in de chart.) Trots.

Privé rondleidingen Amsterdam - Lex and the City

En nòg een nummer 1 notering die prima past bij deze gids pagina.

+31655337726 | lexperiences@lexandthecity.nl


We are Lexy and we know it.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Comments are closed.