Since 1998

Gaan jullie met jullie groep met Lex and the City mee op het zangfietspad? ;)Fietstour door Amsterdam met lokale gids die je ook die andere, soms beetje spannende stad op een verfrissende manier laat zien. Dáár gaat deze pagina met privé fietsrondleidingen voor kleine gezelschappen over.

Onze fietsen-met-elkaar-toppers in 2024? Amsterdam-Noord, Oostelijk Havengebied en ongebruikelijk Amsterdam. En: het is een uitje met boeiende stops, geen zware fietstocht.

Enjoy the ride. Lex & team

PS: een fiets voor een mindervalide persoon in de groep kunnen we ook regelen. (zoals een z.g. duofiets)

Recente review over Lex and the City van een bedrijf op de fiets

 


Eerst een overzicht van rondleidingen op de fiets in Amsterdam met gids, daaronder een beschrijving van onze favo’ tour in Oost.

Anne Frank graffiti op de NDSM werf - Let me be yourself - Tijdens fietstocht ongebruikelijk Amsterdam met lokale gids Lex and the City
Anne Frank graffiti op de NDSM werf – Let me be yourself – Met fietsers ervoor. (Ja, goed kijken! ;))


We beginnen onder het overzicht met groeps fietstochten met gids in Amsterdam met een privé micro-avontuur in Oost met mooie geschiedenis om te vertellen. (en te zien.)

Rondleiding op de fiets op de Westelijke Eilanden in Amsterdam voor 6 vrouwen uit Limburg. Privé en met Lex and the City toursMaar hieronder staat eerst een opsomming van 20 Amsterdamse stadstours op de fiets met privé gids; 20 sportieve “
Lexperiences”.

Daar weer onder staan twee rondleidingen op de fiets in het centrum van Amsterdam op kaart die je zelf kunt beleven; ook zonder onze lokale fietsgids.

Maar wellicht willen jullie een ander soort fietstocht?
Laat maar even weten hoe jullie getriggerd zijn door touren door Mokum. Kortom: laat weten wat je wilt.
Lex and the City gáát voor jullie micro-avontuur in de hoofdstad op wielen.

Voorbeeld review van een fietstour met Lex and the City in Amsterdam


Negentien + één fietstours in Amsterdam met lokale fietsgids | Actieve Lexperiences, micro-avonturen dus.

Fietstocht in ongebruikelijk Amsterdam met lokale privé gids - Het actieve deel van een vrijgezellenuitje voor vrouwen - Met Lex and the City Lexperiences - Augustus 2021
Fietstocht in ongebruikelijk Amsterdam met lokale privé gids – Het actieve deel van een vrijgezellenuitje voor vrouwen – Met Lex and the City Lexperiences – Augustus 2021. Klik op de foto voor info over een leuke tour tijdens een bachelor’ voor vrouwen.


Dat elke onderstaande fietstour een naam c.q. thema heeft, wil niet zeggen dat we niet een stuk maatwerk erbij kunnen doen.
Hieronder staan vele fietstours om uit te kiezen. We bieden echter ook de mogelijkheid je te laten verrassen.
Omschrijf ons maar in een appje, E-mail of belletje in je eigen woorden wat je wilt. Ook qua tijdsduur. Komt’ie:

 1. De verras-ons-maar-fietstour: combinatie van enkele highlights van Amsterdam, ongewone plekken, de actualiteit en een paar verborgen parels. 2,5 uur. een klant review van deze Lex and the City tour

 2. Tour op de fiets “ongebruikelijk Amsterdam“: bijv. 14 km en 2 uur. Een alternatieve gegidste privé-fietstocht.

 3. Fietstour tijdens een Amsterdams evenement. (zoals tijdens SAIL2025. Dit is tevens tijdens het 750-jarig bestaan van Amsterdam.)

 4. Kindvriendelijke fietstour door het soms beetje spannende anders-dan-anders Amsterdam. (Jonge mensen willen dingen voelen en veel zien. Daarbij helpt een fiets. ;) )

 5. Korte fietstocht verrassend duurzaam Amsterdam; als kantooruitje: Marineterrein samen met Oostelijk Havengebied met gezellige gids. 8 tot 11 km:

 6. Best lange fietstour “ongewoon Amsterdam inclusief Noord; langs de geheime plekjes met je lokale out of the box gids. Inclusief de versie “Maritiem Amsterdam”:

 7. Bekende toeristische highlights fietstour(s) van 1 tot 4 uur, met lokale Lex and the City gids. Fietsen langs de bekendste plekken van Amsterdam met leuke anekdotes. Hotspots bekend van film en roddelbladen.

 8. Rondleiding onverwacht Amsterdam; fietstour in Noord met die outside the box rondleider.

 9. Fietstour op IJburg en Zeeburgereiland; het nieuwe Amsterdam; proef de nieuwe architectuur, inclusief de Lex and the City out of the box verhalen.

 10. Privé excursies op de fiets boven Amsterdam met chauffeur + lokale Noord-Holland gids. Fiets-excursies naar de Zaanse Schans * Onverwachte bloemen bollen tour in de Kop van Noord-Holland * Texel sportief * Fietsuitje Waterland.

 11. Door Amsterdam met lokale gids EN jullie eigen cursusleider: de cursus fietstour. (op de step kan ook)

 12. Speciale rondleiding Amsterdam met lokale Oost-gids. Nieuwe privé-tour door de Omval, Amstelkwartier, Kop van Weespertrekvaart en het nieuwe Bajes kwartier.

 13. Stadstour op Oosterdokseiland en het Marineterrein

 14. Privé Rondleiding in trendy De Pijp in Amsterdam; zowel de Noord- als de Zuidzijde, inclusief Diamantbuurt.

 15. Het actieve deel van een vrijgezellenfeestin Amsterdam (klik op de foto boven)

 16. Fietstour op maat in Amsterdam

 17. Highlights in het Oostelijk Havengebied

 18. Fietstour in De Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost (Klik nogmaals als je de 1e keer niet goed uitkomt op de pagina.)

 19. 19. NDSM-werf en Buiksloterham op de fiets.

 20. Nieuw! All you can bike fiets-excursie: dagtrip Amsterdam op de fiets met ook een lunch en diverse stops. Lexciting mix van highlights, verborgen parels en ongebruikelijke hoeken van de hoofdstad.


Fietsuitjes met kleine groepen per lokale gids

Lokale gids Tomas van Lex and the City tours vertelt een verhaal over Amsterdam-Noord op de fiets met de privé groep.We weten dat 15 mensen in een groep net mag in Amsterdam, en we begrijpen de kostenoverwegingen van klanten. Toch voelt het niet goed met 15 personen in een groep. Misschien buiten de spits in het Oostelijk Havengebied of op de NDSM werf, maar niet in Oud-Zuid, de Indische Buurt, de Pijp of op de gracht. Daarom houden we het op max. 8 mensen per rollende gids, per groep.

Fietsende gids-groet van Lex


Over de kosten van deze fiets
Lexperiences ⇓

Amsterdam-North with the Adam Tower, including the Amsterdam Lookout with the swing on the roof - First part of the private bike tour to the Zaanse Schans with Lex and the City tours.
Sven, Amsterdamse Duitser, op de fiets poserend langs de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord. (En op weg naar de Zaanse Schans.)

Willen jullie een op maat gesneden ontdekkingstochtje op een ongebruikelijke en tikje eigenwijze manier?
Bekijk dan de kosten van de Lex and the City fiets-, skate- en step rondleidingen door Amsterdam (en erboven)

(Gratis ;) ) tip bij dagtrips: laat gaatjes vallen tussen programmaonderdelen in. Want de langzaamste schakel in de groep bepaalt het tempo en dus is de kans groot dat je tijdens de dag hier en daar wat tijd verliest.

Elektrische fietsen raden wij alleen aan voor mensen die in slechte conditie verkeren. Het gaat tenslotte om een gezellig tochtje waarbij jullie lokale privé fietsgids elke km een anekdote of feitje vertelt.

Duurzaamheid is top of mind bij ons. Locatie-oplossing: een gegidste mini-wandeling toevoegen aan de fietstour

Zicht op het IJ bij het BIM-huisin Amsterdam vanaf de fiets
Fietsen is op zichzelf al duurzaam. Maar we proberen ook het gesleep met fietsen in busjes te vermijden in Amsterdam.
Tegelijk willen we wèl service aan de groepen bieden. We bieden dan een fietstour aan met een korte wandeling aan het begin en einde erbij. Dat is een duurzame oplossing en ook leuk denk ik en een goede afwisseling voor de spiertjes!

Voorbeeld: jullie willen eindigen bij Brouwerij ‘t IJ, Kop van Oost of Mooie Boules. We werken samen met Studiobike aan het Timorplein, en dat is slechts 650 meter lopen daarheen. Ook hier kunnen we een mini wandeling koppelen aan het einde van de fietstour, waarbij in dit geval het Timorplein (Indische Buurt; leuk!) en de eeuwenoude Zeeburgerdijk (Onderdeel van het Waterkeringpad) in de spotlights zouden staan. Zo ontstaat een leuke èn praktische Lexperience.


Zondagochtend op de fiets in Amsterdam is de top.

Juist omdat veel toeristen op zondag niet vroeg willen opstaan, missen ze het mooiste deel van de hele week in Amsterdam op de fiets.


Ook in de winter fietsen we gewoon door: ook met
Lexploring en met foto’s maken van Amsterdam winter-highlightsVerjaardags-uitje op de fiets in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam Oost bij de Python-brug met Lex and the City


This page in english | Ce page en français

 

Lex and the City tourt ook met lokale Amsterdamse organisaties door de stad. (en/of hun eigen stadsdeel.)

Wij krijgen meer vraag van Amsterdamse organisaties die iets leuks rondom hun kantoor willen. Komt door Corona, maar ook omdat Lex and the City vanuit een verleden (en heden) van skaten en steppen is uitgegroeid tot een club die “ongebruikelijk Amsterdam” uitstraalt. Dat maakt ons (ook) een goede partij voor lokale klanten. Kijk maar.

Oostzanerdijk tijdens de 9 Tuindorpentocht in Amsterdam-Noord met Lex and the City
Oostzanerdijk tijdens de 9 Tuin Dorpentocht in Amsterdam Noord

 

Volg Lex and the City op bijvoorbeeld Facebook (En voel de passie voor ongewoon Amsterdam)

Bloemen bollen fietstour in de kop van Noord-Holland. Lex and the City doet het ook hier weer onverwacht.
Bloemen bollen fietstour in de kop van Noord-Holland. Lex and the City doet het ook hier weer onverwacht.


Plan ruim; maak het een echt uitje.

Plan niet te strak aan het einde van de fietstour. Als je wit pauzeren wordt de tour alweer wat langer. Reken ruim, sowieso. Even de tijd vergeten; ook als dat betekent dat je wat later bent. Behalve als dat niet kan, natuurlijk. ;) geef dat dan aan.


Gegidste fietstocht in Amsterdam in deze aparte tijd: versoepeling voor Lexcursies.

Laat je verleiden met ongewone fietstours in Amsterdam door je Lex and the City lokale gids die jullie leiden naar de verborgen plekjes van de hoofdstad. Hier zie je de houten huizen Buiksloterdijk
Buiksloterdijk in Amsterdam- Noord

Wij zijn met plezier jullie fietsgids.

Zo ging dat in de Corona tijd: (Lijkt alweer zo lang geleden?!)
Op 5 juni 2021 ging de eerste versoepeling in voor tours. 4 fietsers + de lokale gids. Dat was precies op tijd voor de fietstours met kleine groepen in het voorjaar. Daarna een nieuwe versoepeling op 26 juni. Toen konden we weer gaan touren op de fiets met 8 mensen + de lokale gids.
Zondag staat bekend als slecht (te druk) in de parken in deze tijd, maar op straat is het prima.
Dingetjes proeven onderweg op de fiets lijkt me leuk thema, want op de fiets zijn juist al die stalletjes buiten nu prima toch? ;)

 

Jullie groep, jullie wensen bij een fietsuitje in Amsterdam: vraag Lex and the City vervolgens welke rondleiding bij jullie past.⇓

Het huis waar Johan Cruijff opgroeide. In Betondorp.
Het huis waar Johan Cruijff opgroeide. Nummer 14. In Betondorp.

 


Fiets met je lokale gids langs innovatie. Bijvoorbeeld een woontoren van hout: HAUT. In het Amstelkwartier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience)

De 18e stadstour op de fiets hier uitgebreid beschreven: de Indische Buurt, samen met het Oostelijk havengebied.

p-Oostcard from private local guide of Amsterdam-East Lex and the City - Eastern Lexperiences
De Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied liggen naast elkaar, zijn historisch gelinkt maar zien er door hun verschillende ontwikkeling en aard zeer verschillend uit.
Dat is een boeiend uitgangspunt voor een fietstour in Amsterdam; onder leiding van een lokale gids uit ons team uit Amsterdam Oost‎.

 

Thema-top-10 en hotspots van de privé fietstocht met lokale gids in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied:

Kaartje: beginnen in de Indische Buurt en dan naar het Oostelijk Havengebied (en terug)Indische Buurt: van probleemplek tot gewild en geliefd | Begin van de privé rondleiding met Lex and the City

Lex and the City organiseert een fietstocht door de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied
Indische Buurt, Javaplein. Je fietsgids praat je daar bij. ;)

Er is in Amsterdam altijd een buurt die extra in de spotlights staat. Omdat er zoveel ten goede verandert. Omdat huizen beter worden. Vanwege nieuwe plekken om te eten, te drinken en te dansen.
Dat was een tijdlang de Jordaan, later de Pijp en nu misschien wel de Indische Buurt.

We fietsen langs een aantal nieuwe hotspots. Bijvoorbeeld de Javastraat, de plek waar het woord “gentrificatie vaak wordt gebruikt. We laten je kennis maken met de grote veranderingen die deze straat in rap tempo op de top-10 lijstjes heeft doen belanden.

Je lokale gids in Amsterdam-Oost vertelt je onderweg op de fiets ook over de roerige 115 jaar van de Indische Buurt.
Maar we laten ook zien hoe de Indische Buurt verbonden is gebleven. Want er lopen diverse projecten die de buurtbewoners met elkaar verbindt. Dat is best bijzonder.


Oostelijk Havengebied: de geschiedenis van de Lloyd tijdens jullie privé fiets-uitje.

Fietstocht met Lex and the City in het Oostelijk Havengebied
Het havengebied van Amsterdam was vroeger het z.g. “Oostelijk Havengebied”.
De arbeiders die daar werkten woonden veelal in De Indische Buurt.
Nadat de haven is verplaatst naar het Westen, en na een periode van verval, is het Oostelijk Havengebied nu een frisse buurt met veel mooie appartementen, o.a. in de voormalige pakhuizen.

Een prominente partij in die tijd was de KHL: de Koninklijke Hollandsche Lloyd.
Misschien heb je wel gehoord van het Lloyd Hotel, dat duidelijk in het Oostelijk Havengebied aanwezig is.
Honderd jaar geleden, bij de oprichting, werd het gebruikt als tijdelijke verblijfplaats voor Oost-Europeanen die op doortocht waren naar Zuid-Amerika. Wij laten je alles zien in de omgeving.⇓

 

Oostelijk Havengebied (Veemkade) tijdens SAIL 2015 – Foto van Lex van Buuren

Ook gaat de fietstour in Amsterdam onder leiding van een gidsover het naburige KNSM-eiland, met soms heel aparte moderne architectuur. (Zoals het Barcelonaplein, de plek waar vroeger de schepen heenvoeren.)

Het naburige Java Eiland is een lekkere ruime plek om uit te waaien langs het water op de fiets. Onderweg komen we “De Amsterdamse Grachten anno 2002” tegen; een moderne versie dus van de 17e-eeuwse grachten verderop in Amsterdam. Van architect Sjoerd Soeters.

Het Oostelijk Havengebied is ook de plek voor zeilevenement SAIL. (Dat in 2025 weer plaatsvindt.)
We gaan dus ook focussen op het maritieme verleden.
Ook op de link tussen Lloyd en het Jakarta Hotel.
De nieuwe grachten.
De vernieuwende architectuur.
De link met de Indische Buurt.Boot, bed en breakfast op het KNSM eiland in Amsterdam-Oost. Foto van Lex and the City

Het wordt leuk op de fiets langs het water van het Oostelijk Havengebied. Lekker maritiem, lekker Nederlands.

Liever alléén een tour met fietsgids in het Oostelijk Havengebied?

 

Waar deze Amsterdam privé fietstour van Lex and the City begint: op het Timorplein

We starten regelmatig op het Timorplein en dat is een levendige plek.  Het Timorplein ligt overigens op 150 meter afstand van Lex and the City.
De rondleiding door de Indische Buurt met Lex and the City geeft ook uitzicht op de stadsmolen de Gooyer met brouwerij 't IJ.
Dit is een goede locatie om met de ongewone privé stadstours op de fiets in Amsterdam te beginnen.
Want:

Tandem te huur tijdens fietstour Lex and the ity in Amsterdam
Tandemfiets op het Timorplein. (topplek!)
Fiets met kinderzitje (twee zelfs) te huur tijdens rollende rondleiding met Lex and the ity in ongewoon Amsterdam.
Fiets met maar liefst 2 kinderzitjes ;)

 

 

Natuurlijk beginnen wij de fietstour Amsterdam met gids net zo goed met plezier bij jullie hotel of jouw AirBnB.

 

Een extra ongebruikelijke ervaring tijdens een anders-dan-anders fietstour in Amsterdam: zwemmen!

Ja, die zomers zijn soms behoorlijk warm! Lex and the City heeft voor jullie een goede zwemplek gevonden in het Oostelijk Havengebied. Ongebruikelijke pauze! ;)

Zwemmen vanaf het KNSM eiland in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam
Zwemmen vanaf het KNSM eiland in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost. Met steiger en veilige “omheining”.

 

Kosten en duur van een fietstocht met privégids in het Oostelijk Havengebied & de Indische Buurt. 

Fietstour Amsterdam met gids‎ - Langs de Python brug in Amsterdam Oost
De Python brug in het Oostelijk Havengebied – Amsterdam Oost

 

Het tarief voor de creatie van de rondleiding, de organisatie en de gids staat  op de Lex and the City gidspagina

 

Duur van de fietstocht in De Indische Buurt en het Oostelijk havengebied: 2,5 uur. (Liever wat korter? of langer? Vraag Lex and the City ernaar.)

Contact over een gegidste fietstocht in Amsterdam met jullie groep


Lex van Buuren van Lex and the City - Verhalenverteller en fietsgids‎ - Amsterdam Oost - visitekaartje

Bel  +31655337726  (appen mag ook.) of kijk op de contactpagina van Lex and the City.

Algemene voorwaarden Amsterdam met privé gids 

 

Publiciteit en review en foto van/voor deze fietstocht van/met Lex and the City

Leuk ook de publiciteit die we daar onlangs voor hebben gehad.

Dit fietsuitje  als sportief bedrijfsuitje?
Lex and the City denkt van wel. Bovendien hebben we heel veel bedrijven en overheidsorganisaties geholpen met hun sportieve uitjes in Parijs en Amsterdam.

Een review dit jaar over deze stadstour van een Amsterdams bedrijf.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience)


 

Deze sportieve Lex and the City tour wordt beschreven in het artikel van “Alice goes wild”; het platform voor avontuurlijke vrouwen. (juli 2020)

 

Fietstour Amsterdam met gids met een groepje door alleen het Oostelijk Havengebied

Fietstour Amsterdam met gids‎ - Langs kleinste museum ter wereld in OHG
We fietsen langs het kleinste museum ter wereld. (Bij de Veemarkt) Een voorbeeld van een verborgen plekje in de hoofdstad.

Het Oostelijk Havengebied heeft zóveel aparte invalshoeken en leuke plekken dat de Lex and the City fietsgids Amsterdam een rondleiding heeft samengesteld door alleen deze frisse hoek van de hoofdstad.
Bekijk hier de highlights, voel onze passie en ga uit van de prijs die staat op de pagina waar je nu bent.


Gesponsord fietsuitje in Amsterdam door fabrikant voor winkeliers: “Le monde de Beemster”. Idee voor jullie bedrijf?

Le Monde de Beemster - Gesponsorde fietstour in-Amsterdam - Langs de kaaswinkels in Mokum met Lex and the City
Le Monde de Beemster – Gesponsord fietsuitje in-Amsterdam – Langs de kaaswinkels in Mokum met Lex and the City (2008) In beeld Mark Rutten die toentertijd voor Beemster de contacten onderhield met Franse kaaswinkels.

Lex and the City in Amsterdam-Oost: specialist op het gebied van verhalen vertellen (niet alleen als privégids)

Lex and the City organiseert de z.g. “Eastern Lexperiences, als gids die de verborgen plekken op zoekt met jullie.

En Lex is ook online storyteller in Amsterdam Oost met SEO teksten en social media marketing voor lokale vrijetijdsbedrijven in Oost.

Of lees een artikel in onze Blog p-Oost over : 28 verborgen parels in Amsterdam Oost.


Rondleiding door Lex langs de 4 gebouwen van de Koninklijke Lloyd | Amsterdam Oost, Oostelijk Havengebied | Open Monumentendag 2017 (korte video)  

 

Schreierstoren in het historische centrum van Amsterdam met daarachter de Sint-Nicolaasga kerk - Privé gids Lex and the City
Rondleidingen op de fiets in Amsterdam; langs de Schreierstoren


Fietstocht met privégids in Amsterdam als bedrijfsuitje, scholieren uitje of op individuele inschrijving

Ga mee met de Lex and the City gids - Fietstocht Amsterdam Docklands - Amsterdam-Oost
Veemkade, leuke plek om te fietsen en 19e-eeuwse pakhuizen te zien. Fietstour in Amsterdam; onder leiding van een lokale, gezellige en ervaren gids

Deze fietstour in Amsterdam met gids kun je meemaken als bedrijfsuitje of scholieren uitje; in dat geval boek je als 1 gezelschap bij ons.

Ook kun je individueel inschrijven.
Deze fietstochten worden namelijk ook aangeboden via specifieke kanalen op bijvoorbeeld Facebook en Meetup.com. En op WingX. (Engelstalig)
Ze zijn gericht op bepaalde doelgroepen zoals singles of expats.

Vraag ons gerust even naar de eerstvolgende fietstocht waarop je individueel kunt inschrijven.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex