Verken “het nieuwe Amsterdam” op de fiets met die actieve gids uit Oost. 
Laat je tijdens een rondleiding verrassen door IJburg, Zeeburgereiland, Diemerpark en de eerste items in de nieuw te bouwen Sluisbuurt. En geniet tussendoor ook van plekken met een ruime geschiedenis, zoals de Oranjesluizen en Schellingwoude.


Highlights van de rondleiding op IJburg (veel architectuur)

Langste bank van Amsterdam tijdens een rondleiding op de fiets met de groep op IJburg met Lex and the City
Het langste bankje van Amsterdam. Naam “Space To Take Place’, deze is ontworpen door Claudia Linders. –> Groepsfoto aan het water op IJburg?


Start van de privé fietstocht op IJburg; ofwel “Rondleiding het nieuwe Amsterdam”.

p-Oostcard from private local guide of Amsterdam-East Lex and the City - Eastern LexperiencesHet beginpunt van de rondleiding op IJburg kan beginnen bij de P+R; tegenover Zeeburgereiland.
Of bij een plek waar je wat kunt drinken eten. Zoals Café-restaurant Vrijburcht. Of DOK48. (Beide horecagelegenheden vinden wij prima plekken.)

De fietstour “Het nieuwe Amsterdam” met jullie groep op IJburg kan zelfs in de Indische Buurt beginnen; bij Studio/K. Daar is ook ene verhuurder van goede fietsen.
En omdat deze sympathieke plek een goed en lekker ruim opgezet afspreekpunt is voor een rondleiding. Op weg naar Zeeburgereiland, IJburg en het Diemerpark!

Met lokale privé gids, die overigens in de buurt woont.

 

Thema’s waarop de actieve privé rondleiding met gids op IJburg en Zeeburgereiland is gebouwd


Fietsen op IJburg met Lex and the City rondleidingen - Het nieuwe Amsterdam - Architectuur - Ruimte - Strand - Vernieuwend
Fietstour “het nieuw Amsterdam” leidt ook door mooie stukjes natuur. Natuur ook waar Rembrandt heeft geschetst en geschilderd.

Routes met wijken waar je uit kunt kiezen bij de rondleiding in het nieuwe Amsterdam


Mooi uitzicht op ’t IJ tijdens het actieve vriendenuitje | Ieder zijn eigen soort huis

Via de Zeeburgerdijk fietsen we de Amsterdamsche Brug op. Hier heb je tijdens deze actieve rondleiding een mooi uitzicht over het IJ en het IJsselmeer.

IJburg Amsterdam-Oost, waar mensen hun eigen ontwerp huis kunnen kiezen
zelfbouwkavels bert haanstrakade

Daarna volgt het Zeeburgereiland; het nieuwste stukje Amsterdam. (Nog erg onbekend.) Wat leuk is, is het pad langs het water. Daar heeft iedereen zijn eigen huis mogen ontwerpen, wat een bont geheel oplevert; heel bijzonder! :)
Aan het eind van het pad ontwaren we de Oranjesluizen. Soms zijn ze daar met drones aan het spelen. Als het kan gaan we door de sluizen en keren we via Schellingwoude terug op Zeeburgereiland. Daar is sinds de lente van 2020 ook het grootste skatepark van Nederland gevestigd.

Vervolgens door richting het zuidelijke deel van IJburg; het Steigereiland! Dat doen we door de z.g. “BH-brug” over te steken.


Architectuur bij drijvend dorp | Uitzicht op Durgerdam tijdens de privé fietstocht met gids in “Nieuw Amsterdam”.

Aan de noordkant van het Steigereiland is een soort “drijvend dorp” ontstaan. Deze moderne architectuur trekt mensen uit de hele wereld; dit is echt vernieuwend. :)

Drijvende woningen op het Steigereiland op IJburg tijdens een aparte fietstour met Lex and the City
Fietstour over Steigereiland – IJburg

 

Ook de Windjammerdijk, met een mooi uitzicht op Durgerdam, is een bezoekje waard. (Wat we dan ook doen.)
Zelfs veel Amsterdammers zijn hier nog nooit geweest of hebben zelfs niet van het bestaan van dit aparte plekje gehoord, zo is onze ervaring. Typisch voorbeeld van het thema “Het nieuwe Amsterdam”.

Aan de andere kant van Steigereiland staat in de Jan Olphert Vaillantlaan een mooi voorbeeld van moderne achitectuur. Het is het meest gefotografeerde huis van IJburg. Het huis staat bekend als ‘het gele huis’, ontworpen door VMX-architects.
Bijna iedere dag komen hier mensen naartoe om het gele huis- en de andere bijzondere huizen- te fotograferen.
De bewoonster tegenover “het gele huis” bied je aan dat het is mogelijk is dat bijzondere huis aan de overkant te bekijken. Meerprijs op aanvraag.
Steigereiland staat overigens ook bij de 28 verborgen parels van Amsterdam van je lokale gids.

 

Fietsen langs het langste bankje en genieten van Strand IJburg

Steigereiland-Zuid zelfbouw huis
Zelfbouw huis op Steigereiland-Zuid

We vervolgen jullie privé fietstour in Amsterdam-Oost op het vasteland van IJburg, waar we langs een reeks zeilboten fietsen. En daar doemt de langste bank van Amsterdam op; 100 meter lang; aan de Bert Haanstrakade.

Met een beetje geluk zijn op het water kitesurfers en windsurfers te zien.
Het pad langs het water is veilig, lekker breed en fietst heerlijk.
Ook geeft het aan de rechterkant uitzicht op de nieuwste architectuur van IJburg, want ook hier mochten eigenaren hun eigen ontwerp uitkiezen. (De z.g. zelfbouwkavels)

Door naar voormalige het Blijburg; nu tijdelijk Lolaland, tot Centrumeiland klaar is. Hier is het strand van Amsterdam. Blijburg zelf was een prima hang out en er werden ook regelmatig events en zelfs festivals georganiseerd. Als je helemaal doorfietst met je gids, wat we doen natuurlijk, heb je een mooi uitzicht; zelfs richting Pampus.
Oh, en de eerste meters “Strandeiland” zijn ook inmiddels klaar, dus die checken we ook meteen.


Zeeburgereiland als onderdeel van de verfrissende fietstour in het nieuwe Amsterdam

Grootste skatepark van Nederland met op achtergrond New York style nieuwbouw - Tijdens rondleiding Lex and the City

Het Zeeburgereiland is vooral bekend van de coole nieuwbouw en van het grootste skatepark van Nederland. (zie foto van ons eind 2021 hierboven.) “Het dak” van het skatepark wordt gevormd door de Faas Wilkesstraat. Deze oud-voetballer, de eerste Nederlander die in het buitenland prof werd, was het idool van Johan Cruijff. Wij als fans en inwoner van Oost zijn gefocust op dit soort details.

Maar de geschiedenis als locatie van de voormalige Rioolwaterzuivering is ook zichtbaar op diverse plekken. Zoals de drie onderstaande silo’s die in de Sportheldenbuurt staan en worden verbouwd en sensationeel opgehoogd. Er komt een brouwcafé, wellness, dakterrassen en een éénkamerhotel. Meer info.
In 2019, tijdens de “24 uur van Oost” is je lokale gids (met toestemming) in één van de (toen nog lege) silo’s gekropen.

Een éénkamerhotel? Daar is er nog eentje van een stukje verderop, zo ontdekten wij tijdens het Lexploren op Zeeburgereiland. (Lees verder onder de Silo-post.)

Naast de zelfbouwkavels op Zeeburgereiland zagen we namelijk twee voormalige slibvijzelgemalen, waarvan eentje ook een hotel is met 1 (heel grote) kamer. Aan de andere kant het andere slibvijzelgemaal, overblijfsel uit de tijd van de rioolwaterzuivering: een plek voor een chique espresso.

1-kamer hotel met heel grote kamer - Vroeger Slibvijzwelgemaal rioolwaterzuivering - Ontdek het met Lex and the City rondleidingen
1-kamer Vondice hotel met heel grote kamer – Vroeger Slibvijzwelgemaal rioolwaterzuivering – Ontdek het met Lex and the City rondleidingen

 

Tijdens één van onze verkenningstochten op Zeeburgereiland kwamen we er ook achter dat het een plek is om met drones te spelen. (Tegen de Oranjesluizen aan.)
Het is sowieso heerlijk om het langgerekte fietspad aan het water te nemen, Noordelijk van Zeeburgereiland, richting de Oranjesluizen.

 

Diemerpark oase van rust | Fiets loopbrug | Science Park | Nieuw Amsterdam

De Noordkant van IJburg, zie foto rechts, is natuurlijk. Hier overheerst het groen en is er weinig (nieuw)bouw.


De natuurlijke noordkant van IJburg, waar Lex and the City ook langsfietst met de groep. tijdens de fietstour
Fietstocht amsterdam met zicht op IJburg

 

Daarna komen we aan in het Diemerpark. Het is hier eigenlijk altijd een oase van rust en de konijntjes springen her en der op.
Aan het einde volgt die uitdaging van de fietstour in Amsterdam-Oost: de steilste brug van Amsterdam, met natuurlijk ook een heerlijke downhill. Doen jullie die “Nesciobrug” (De fiets loopbrug) liever niet, dan fietsen we terug via de Diemerzeedijk.

Het laatste stuk van de fietstour c.q. het vriendenuitje leidt ons langs het Science Park. Hier staat een nieuw gebouw: de mega data tower. Het lijkt net een flatgebouw, maar dan zonder enig raam.
Meer info over Science Park EN een aparte stadstour met Lex and the City in alleen deze wijk.


Fietstocht door het nieuwe Amsterdam op kaart | 20 km

Start met fiets in de Indische Buurt. Via de rand van het Science Park, de Nescio Brug, de Diemerzeedijk (Rembrandt werkte hier!)  richting Steigereiland. Dan fietsen langs het langste bankje van Amsterdam (zie foto), uitzicht vanaf IJburg op Diemerpark en dan over de “BH-brug” richting Zeeburgereiland.
Daar uitzicht op Oranjesluizen en het grootste skatepark van Nederland.


Een alternatieve fietstocht via IJburg: met de Natuurboulevard

Als alternatief voor bovenstaande fietstour, kunnen we via IJburg ook de Natuurboulevard naar Muiden gaan fietsen. Hier lopen de schapen nog op het fietspad. De schapenboer was ook onlangs (herfst 2020) op TV. Je komt dan langs een deel van de Stelling van Amsterdam en ook langs het Muiderslot.


Fietstocht op IJburg met privé gids als vriendenuitje of op individuele inschrijving

Deze fietstour nieuw Amsterdam kun je meemaken als vriendenuitje of studentenuitje; in dat geval boek je als 1 groep bij ons. Vraag in dat geval offerte bij ons aan.

Daarnaast kun je je ook individueel inschrijven bij ons. Deze fietstours worden echter aangeboden via social media kanalen op bijvoorbeeld Meetup.com en Facebook. Ze zijn gericht op specifieke groepen zoals (“l”)expats of singles.
Like ons op Facebook om de volgende datum te zien.

Architectuur op IJburg Steigereiland: het gele huis, zelfbouw. Tijdens rondleiding van Lex and the City privetours
Architectuur op IJburg Steigereiland: het gele huis, zelfbouw. Tijdens rondleiding van Lex and the City.


Review over Lex and the City rondleidingen op de fiets

Geplaatst door Aniel Mithoe op Donderdag 9 mei 2019

Meer Lex and the City recensies


Kosten van een privé fietstour in “nieuw Amsterdam” | Mogelijk als vriendenuitje

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.

Tarieven Lex and the City voor creatie, organisatie en de gids van het Amsterdamse privé arrangement.

 

Contact over jullie vriendenuitje: een fietstour op IJburg met gids | Offerte rondleiding “Nieuw Amsterdam”.

Bel met Lex, app hem of facetime  op +31655337726 over een fietstour nieuw Amsterdam of vul check het Lex and the City mailadres.

Vernieuwende architectuur op IJburg zie je tijdens een rondleiding met Lex and the City tours
Vernieuwende architectuur op IJburg zie je tijdens een rondleiding met Lex and the City

 

Wat is Lextra nieuw op IJburg en boeiend voor de rondleiding?

Lex van Buuren van Lex and the City - Verhalenverteller Amsterdam Oost - visitekaartje


Lex and the City is specialist voor uitjes naar verborgen plekken in Amsterdam Oost, gegidste fietstours in dat andere Amsterdam, online content creatie en workshops in Amsterdam-Oost voor groepen.

We kunnen IJburg ook combineren met de Natuurboulevard naar Muiderslot, waar de schapen op het fietspad lopen. (Die schapenboer was vorige week op TV.)

Update van deze pagina over een rondleiding op IJburg en Zeeburgereiland: 5 juli 2021

 

 

Nieuwe bruggen die de nieuwe eiland van de archipel verbinden.

IJburg wordt steeds groter: Centrumeiland, Strandeiland, Buiteneiland…
Via de blog “Hallo IJburg” volgen wij als gids voor dit deel van Amsterdam de laatste ontwikkelingen. Nieuwe eilanden vragen ook om nieuwe bruggen op IJburg.


De Amsterdam Lexperience op Instagram. (Zeker ook op IJburg)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Het regent op IJburg. Het bankje voor 125 personen is nu leeg. Wat zou jij doen met dit bankje? #spacetotakeplace

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience) op

 

Alle rondleidingen in Amsterdam-Oost (14 stuks natuurlijk. ;))


Alle fietstours met gids in Amsterdam van Lex and the City op 1 pagina

 


Het nieuwe Amsterdam (+ 2 traditionele plekken) kan ook op de step:


Enthousiasme over leuk nieuws op het gebied van recreatie, toerisme en groepsuitjes op IJburg, Zeeburgereiland en Diemerpark via de Lex and the City Facebook page

IJburg is mijn speeltuin

Tomas, die soms ook meehelpt als fietsgids, zegt: IJburg is niet gebouwd voor nieuwbouw woningen, het is gebouwd zodat jij vanuit Oost mooi kan steppen & skaten 😊 Blog van Tomas Merkies.

Koninginnedag tour op IJburg

2005; vraag om foto’s en een verhaal.

Drie tips voor inline skaten op IJburg

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)