Verken “het nieuwe Amsterdam” op de fiets met die actieve gidsen uit Oost. 
Laat je tijdens een rondleiding verrassen door IJburg, Zeeburgereiland, Diemerpark en Science Park. En geniet tussendoor ook van plekken met een ruime geschiedenis, zoals de Oranjesluizen en Schellingwoude.


Start van de privé fietstocht op IJburg; ofwel “Het nieuwe Amsterdam”.

Het beginpunt van de rondleiding op IJburg kan beginnen bij de P+R; tegenover Zeeburgereiland.
Of bij een plek waar je wat kunt drinken eten. Zoals Café-restaurant Vrijburcht. Of DOK48. (Beide horecagelegenheden vinden wij prima plekken.)

De fietstour “Het nieuwe Amsterdam” met jullie groep op IJburg kan zelfs in de Indische Buurt beginnen; bij Studio/K. Daar is ook ene verhuurder van goede fietsen.
En mmdat deze sympathieke plek een goed en lekker ruim opgezet afspreekpunt is voor een rondleiding. Op weg naar Zeeburgereiland, IJburg en het Diemerpark!

Met lokale privé gids, die overigens om de hoek woont.

 

 

 

Thema’s van de actieve privé rondleiding met gids op IJburg


Fietstour “het nieuw Amsterdam” leidt ook door mooie stukjes natuur. Natuur ook waar Rembrandt heeft geschetst en geschilderd.

 


Mooi uitzicht op ’t IJ tijdens het actieve vriendenuitje | Ieder zijn eigen soort huis

Via de Zeeburgerdijk fietsen we de Amsterdamsche Brug op. Hier heb je tijdens deze actieve rondleiding een mooi uitzicht over het IJ en het IJsselmeer.

Daarna volgt het Zeeburgereiland; het nieuwste stukje Amsterdam. (Nog erg onbekend.) Wat leuk is, is het pad langs het water. Daar heeft iedereen zijn eigen huis mogen ontwerpen, wat een bont geheel oplevert; heel bijzonder! :)
Aan het eind van het pad ontwaren we de Oranjesluizen. Soms zijn ze daar met drones aan het spelen. Als het kan gaan we door de sluizen en keren we via Schellingwoude terug op Zeeburgereiland. Daar is sinds de lente van 2020 ook het grootste skatepark van Nederland gevestigd.

Vervolgens door richting het zuidelijke deel van IJburg; het Steigereiland! Dat doen we door de z.g. “BH-brug” over te steken.

Architectuur bij drijvend dorp | Uitzicht op Durgerdam tijdens de privé fietstocht met gids in “Nieuw Amsterdam”.

Aan de noordkant van het Steigereiland is een soort “drijvend dorp” ontstaan. Deze moderne architectuur trekt mensen uit de hele wereld; dit is echt vernieuwend. :)

Fietstour over Steigereiland – IJburg

 

Ook de Windjammerdijk, met een mooi uitzicht op Durgerdam, is een bezoekje waard. (Wat we dan ook doen.)
Zelfs veel Amsterdammers zijn hier nog nooit geweest of hebben zelfs niet van het bestaan van dit aparte plekje gehoord, zo is onze ervaring. Typisch voorbeeld van het thema “Het nieuwe Amsterdam”.

Aan de andere kant van Steigereiland staat in de Jan Olphert Vaillantlaan een mooi voorbeeld van moderne achitectuur. Het is het meest gefotografeerde huis van IJburg. Het huis staat bekend als ‘het gele huis’, ontworpen door VMX-architects.
Bijna iedere dag komen hier mensen naartoe om het gele huis- en de andere bijzondere huizen- te fotograferen.
De bewoonster tegenover “het gele huis” bied je aan dat het is mogelijk is dat bijzondere huis aan de overkant te bekijken. Meerprijs op aanvraag.
Steigereiland staat overigens ook bij de 28 verborgen parels van Amsterdam van je lokale gids.

 

Fietsen langs het langste bankje en genieten van Strand IJburg

We vervolgen jullie privé fietstour in Amsterdam-Oost op het vasteland van IJburg, waar we langs een reeks zeilboten fietsen. En daar doemt de langste bank van Amsterdam op; 100 meter lang; aan de Bert Haanstrakade. (zie foto).

Het langste bankje van Amsterdam; groepsfoto aan het water op IJburg?

 

Met een beetje geluk zijn op het water kitesurfers en windsurfers te zien.
Het pad langs het water is veilig, lekker breed en fietst heerlijk.
Ook geeft het aan de rechterkant uitzicht op de nieuwste architectuur van IJburg, want ook hier mochten eigenaren hun eigen ontwerp uitkiezen.

Door naar voormalige het Blijburg; nu tijdelijk Lolaland, tot Centrumeiland klaar is. Hier is het strand van Amsterdam. Blijburg zelf was een prima hang out en er werden ook regelmatig events en zelfs festivals georganiseerd. Als je helemaal doorfietst met je gids, wat we doen natuurlijk, heb je een mooi uitzicht; zelfs richting Pampus.
Oh, en de eerste meters “Strandeiland” zijn ook inmiddels klaar, dus die checken we ook meteen.

 

Diemerpark oase van rust | Fiets loopbrug | Science Park | Nieuw Amsterdam

De Noordkant van IJburg, zie foto rechts, is natuurlijk. Hier overheerst het groen en is er weinig (nieuw)bouw.


Fietstocht amsterdam met zicht op IJburg

 

Daarna komen we aan in het Diemerpark. Het is hier eigenlijk altijd een oase van rust en de konijntjes springen her en der op.
Aan het einde volgt die uitdaging van de fietstour in Amsterdam-Oost: de steilste brug van Amsterdam, met natuurlijk ook een heerlijke downhill. Doen jullie die “Nesciobrug” (De fiets loopbrug) liever niet, dan fietsen we terug via de Diemerzeedijk.

Het laatste stuk van de fietstour c.q. het vriendenuitje leidt ons langs het Science Park. Hier staat een nieuw gebouw: de mega data tower. Het lijkt net een flatgebouw, maar dan zonder enig raam.
Meer info over Science Park EN een aparte stadstour met Lex and the City in alleen deze wijk.


Fietstocht door het nieuwe Amsterdam op kaart | 20 km

Start met fiets in de Indische Buurt. Via de rand van het Science Park, de Nescio Brug, de Diemerzeedijk (Rembrandt werkte hier!)  richting Steigereiland. Dan fietsen langs het langste bankje van Amsterdam (zie foto), uitzicht vanaf IJburg op Diemerpark en dan over de “BH-brug” richting Zeeburgereiland.
Daar uitzicht op Oranjesluizen en het grootste skatepark van Nederland.


Een alternatieve fietstocht via IJburg: met de Natuurboulevard

Als alternatief voor bovenstaande fietstour, kunnen we via IJburg ook de Natuurboulevard naar Muiden gaan fietsen. Hier lopen de schapen nog op het fietspad. De schapenboer was ook onlangs (herfst 2020) op TV. Je komt dan langs een deel van de Stelling van Amsterdam en ook langs het Muiderslot.


Fietstocht op IJburg met privé gids als vriendenuitje of op individuele inschrijving

Deze fietstour nieuw Amsterdam kun je meemaken als vriendenuitje of studentenuitje; in dat geval boek je als 1 groep bij ons. Vraag in dat geval offerte bij ons aan.

Daarnaast kun je je ook individueel inschrijven bij ons. Deze fietstours worden echter aangeboden via social media kanalen op bijvoorbeeld Meetup.com en Facebook. Ze zijn gericht op specifieke groepen zoals (“l”)expats of singles.
Like ons op Facebook om de volgende datum te zien.  

Architectuur op IJburg Steigereiland: het gele huis, zelfbouw. Tijdens rondleiding van Lex and the City privetours. (Ja, deze foto stat binnenkort recht. ;)  We zijn er maar druk mee hier.)


Review over Lex and the City rondleidingen op de fiets

Geplaatst door Aniel Mithoe op Donderdag 9 mei 2019


Kosten van een privé fietstour in “nieuw Amsterdam” | Mogelijk als vriendenuitje

Contact over jullie vriendenuitje: een fietstour op IJburg met gids | Offerte fietstour “Nieuw Amsterdam”.

Bel met Lex, app hem of facetime  op +31655337726 over een fietstour nieuw Amsterdam of vul het Lex and the City contactformulier in.

 

Wat is Lextra nieuw op IJburg?

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)