Since 1998

Fietstour door Amsterdam met lokale gids die je ook die andere, soms beetje spannende stad op en verfrissende manier laat zien. Dáár gaat deze pagina met fietsrondleidingen over. Enjoy the ride. Lex


Eerst een overzicht van rondleidingen op de fiets in Amsterdam met gids, daaronder een beschrijving van onze favo’ tour in Oost.

Anne Frank graffiti op de NDSM werf - Let me be yourself - Tijdens fietstocht ongebruikelijk Amsterdam met lokale gids Lex and the City
We beginnen onder het overzicht met groep fietstochtjes met gids in Amsterdam met een privé micro-avontuur in Oost met mooie geschiedenis om te vertellen. (en te zien.)

Maar hieronder staat eerst een opsomming van 20 Amsterdamse stadstours op de fiets met privé gids; 20 sportieve
Lexperiences.

Daar weer onder staan twee rondleidingen op de fiets in het centrum van Amsterdam op kaart die je zelf kunt beleven; ook zonder lokale fietsgids.

Maar wellicht willen jullie een ander soort fietstochtje?
Laat maar even weten hoe jullie getriggerd zijn door touren door Mokum. Kortom: laat weten wat je wilt.
Lex and the City gáát voor jullie micro-avontuur in de hoofdstad op wielen.

Voorbeeld review van een fietstour met Lex and the City in Amsterdam


Negentien + één fietstours in Amsterdam met lokale fietsgids | Actieve Lexperiences, micro-avonturen dus.

Fietstocht in ongebruikelijk Amsterdam met lokale privé gids – Het actieve deel van een vrijgezellenuitje voor vrouwen – Met Lex and the City Lexperiences – Augustus 2021


Dat elke onderstaande fietstour een naam c.q. thema heeft, wil niet zeggen dat we niet een stuk maatwerk erbij kunnen doen. 
Hieronder staan vele fietstours om uit te kiezen. We bieden echter ook de mogelijkheid je te laten verrassen.
Omschrijf ons maar in een appje, E-mail of belletje in je eigen woorden wat je wilt. Ook qua tijdsduur. Komt’ie:

 1. De verras-ons-maar-fietstour: combinatie van enkele highlights van Amsterdam, ongewone plekken, de actualiteit en een paar verborgen parels. 2,5 uur. Laatste klant review van deze Lex and the City tour. (Juli 2021)

 2. Tour op de fiets “ongebruikelijk Amsterdam“: bijv. 14 km en 2 uur. Een alternatieve gegidste privé-fietstocht:
 3. Fietstour tijdens een Amsterdams evenement. (zoals tijdens SAIL; al duurt dat nog even…)
 4. Kindvriendelijke fietstour door het soms beetje spannende anders-dan-anders Amsterdam:

  (Jonge mensen willen dingen voelen en veel zien. Daarbij helpt een fiets. ;) )

 5. Korte fietstocht verrassend duurzaam Amsterdam; als kantooruitje: Marineterrein samen met Oostelijk Havengebied met gezellige gids. 8 tot 11 km:

   

 6. Best lange fietstour “ongewoon Amsterdam inclusief Noord; langs de geheime plekjes met je lokale out of the box gids. Inclusief de versie “Maritiem AMS”:

   

 7. Bekende toeristische highlights fietstour(s) van 1 tot 4 uur, met lokale Lex and the City gids. Fietsen langs de bekendste plekken van Amsterdam met leuke anekdotes. Hotspots bekend van film en roddelbladen:
 8. Rondleiding onverwacht Amsterdam; fietstour in Noord met die outside the box rondleider.
 9. Fietstour IJburg en Zeeburgereiland; het nieuwe Amsterdam; proef de nieuwe architectuur, inclusief de Lex and the City out of the box verhalen.

   

 10. Privé excursies op de fiets boven Amsterdam met chauffeur + lokale Noord-Holland gids. Fiets-excursies naar de Zaanse Schans * Tulpen in de Kop van Noord-Holland * Texel sportief * Fietsuitje Waterland.

   

 11. Door Amsterdam met lokale gids EN jullie eigen cursusleider: de cursus fietstour. (op de step kan ook)
 12. Speciale rondleiding Amsterdam met lokale Oost-gids. Nieuwe privé-tour door de Omval, Amstelkwartier, Kop van Weespertrekvaart en het nog te bouwen Bajes kwartier.

   

 13. Stadstour Oosterdok en het Marine terrein
 14. Rondleiding door trendy De Pijp; zowel de Noord- als de Zuidzijde, inclusief Diamantbuurt.

   

 15. Vrijgezellenfeest Amsterdam (actief)
 16. Fietsuitje op maat in Amsterdam:

 

17. Tour-Toegift: één Lextra micro-avontuur op de fiets.

 

18. Fietstour in De Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost (Klik nogmaals als je de 1e keer niet goed uitkomt op de pagina.)

19. NDSM-werf en omgeving op de fiets. (nieuw)

 

20. Nieuw! All you can bike fiets-excursie: dagtrip Amsterdam op de fiets met ook een lunch en diverse stops. Lexciting mix van highlights, verborgen parels en ongebruikelijke hoeken van de hoofdstad.


Fietsuitjes met kleine groepen per lokale gids

Ik weet dat 15 mensen in een groep net mag in Amsterdam,  en ik begrijp de kostenoverwegingen van klanten. Toch voelt het niet goed met 15 in een groep. Misschien buiten de spits in het Oostelijk Havengebied of op de NDSM werf, maar niet in Oud-Zuid, de Indische Buurt, de Pijp of op de gracht. Daarom houden we het op 8 mensen per rollende gids, per groep.

Fietsende gids-groet van Lex


Over de kosten van deze fiets
Lexperiences:

Sven, Amsterdamse Duitser, op de fiets poserend langs de A’DAM Toren in Amsterdam-Noord. (En op weg naar de Zaanse Schans.)

Willen jullie een op maat gesneden ontdekkingstochtje op een ongebruikelijke en tikje eigenwijze manier?
Bekijk dan de kosten van de Lex and the City fiets-, skate- en step rondleidingen door Amsterdam (en erboven)

(Gratis ;) ) tip bij dagtrips: laat gaatjes vallen tussen programmaonderdelen in. Want de langzaamste schakel in de groep bepaalt het tempo en dus is de kans groot dat je tijdens de dag hier en daar wat tijd verliest.

Duurzaamheid is top of mind bij ons. Locatie-oplossing: een gegidste mini-wandeling toevoegen aan de fietstour


Fietsen is op zichzelf al duurzaam. Maar we proberen ook het gesleep met fietsen in busjes te vermijden in Amsterdam.
Tegelijk willen we wèl service aan de groepen bieden. We bieden dan een fietstour aan met een korte wandeling aan het begin en einde erbij. Dat is een duurzame oplossing en ook leuk denk ik en een goede afwisseling voor de spiertjes!

Voorbeeld: jullie willen eindigen bij Brouwerij ‘t IJ, Kop van Oost of Mooie Boules. We werken samen met Studiobike aan het Timorplein, en dat is slechts 650 meter lopen daarheen. Ook hier kunnen we een mini wandeling koppelen aan het einde van de fietstour, waarbij in dit geval het Timorplein (Indische Buurt; leuk!) en de eeuwenoude Zeeburgerdijk (Onderdeel van het Waterkeringpad) in de spotlights zouden staan. Zo ontstaat een leuke èn praktische Lexperience.


Zondagochtend op de fiets in Amsterdam is de top.

Juist omdat veel toeristen op zondag niet vroeg willen opstaan, missen ze het mooiste deel van de hele week in Amsterdam op de fiets.


Ook in de winter fietsen we gewoon door: ook met
Lexploring en met foto’s maken van Amsterdam winter-highlights:


Private city bike tour in Amsterdam or its countryside; page in english | Circuits insolites à vélo en français à Amsterdam et ses alentours

 

Lex and the City tourt ook met lokale Amsterdamse organisaties door de stad. (en/of hun eigen stadsdeel.)

Wij krijgen meer vraag van Amsterdamse organisaties die iets leuks rondom hun kantoor willen. Komt door Corona, maar ook omdat Lex and the City vanuit een verleden (en heden) van skaten en steppen is uitgegroeid tot een club die “ongebruikelijk Amsterdam” uitstraalt. Dat maakt ons (ook) een goede partij voor lokale klanten.

Oostzanerdijk tijdens de 9 Tuindorpentocht in Amsterdam Noord

 

Volg Lex and the City op bijvoorbeeld Facebook (En voel de passie voor ongewoon Amsterdam)


Plan ruim; maak het een echt uitje.

Plan niet te strak aan het einde van de fietstour. Als je wit pauzeren wordt de tour alweer wat langer. Reken ruim, sowieso. Even de tijd vergeten; ook als dat betekent dat je wat later bent. Behalve als dat niet kan, natuurlijk. ;) geef dat dan aan.


Gegidste fietstocht in Amsterdam in deze aparte tijd: versoepeling voor Lexcursies.

Buiksloterdijk in Amsterdam- Noord

Wij zijn met plezier jullie fietsgids.

En het kan ook steeds meer! :)
Op 5 juni 2021 ging de eerste versoepeling in voor tours. 4 fietsers + de lokale gids. Dat was precies op tijd voor de fietstours met kleine groepen in het voorjaar. Daarna een nieuwe versoepeling op 26 juni. Toen konden we weer gaan touren op de fiets met 8 mensen + de lokale gids.

Zondag staat bekend als slecht (te druk) in de parken in deze tijd, maar op straat is het prima.

Dingetjes proeven onderweg op de fiets lijkt me leuk thema, want op de fiets zijn juist al die stalletjes buiten nu prima toch? ;)

 

Jullie groep, jullie wensen bij een fietsuitje in Amsterdam: vraag Lex and the City vervolgens welke rondleiding bij jullie past.


Fiets met je lokale gids langs innovatie. Bijvoorbeeld een woontoren van hout: HAUT. In het Amstelkwartier.

De 18e stadstour op de fiets hier uitgebreid beschreven: die in Amsterdam – Oost. 

De Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied liggen naast elkaar, zijn historisch gelinkt maar zien er door hun verschillende ontwikkeling en aard zeer verschillend uit.
Dat is een boeiend uitgangspunt voor een fietstour in Amsterdam; onder leiding van een gids‎.

 

Thema-top-10 van de privé fietstocht met lokale gids in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied


Indische Buurt: van probleemplek tot gewild en geliefd | Begin van de privé rondleiding met Lex and the City

Indische Buurt, Javaplein. Je fietsgids praat je daar bij. ;)

Er is in Amsterdam altijd een buurt die extra in de spotlights staat. Omdat er zoveel ten goede verandert. Omdat huizen beter worden. Vanwege nieuwe plekken om te eten, te drinken en te dansen.
Dat was een tijdlang de Jordaan, later de Pijp en nu misschien wel de Indische Buurt.

We fietsen langs een aantal nieuwe hotspots. Bijvoorbeeld de Javastraat, de plek waar het woord “gentrificatie vaak wordt gebruikt. We laten je kennis maken met de grote veranderingen die deze straat in rap tempo op de top-10 lijstjes heeft doen belanden.

Je lokale gids vertelt je onderweg op de fiets ook over de roerige 115 jaar van de Indische Buurt.
Maar we laten ook zien hoe de Indische Buurt verbonden is gebleven. Want er lopen diverse projecten die de buurtbewoners met elkaar verbindt. Dat is best bijzonder.


Oostelijk Havengebied: de geschiedenis van de Lloyd tijdens jullie privé fiets-uitje.


Het havengebied van Amsterdam was vroeger het z.g. “Oostelijk Havengebied”.
De arbeiders die daar werkten woonden veelal in De Indische Buurt.
Nadat de haven is verplaatst naar het Westen, en na een periode van verval, is het Oostelijk Havengebied nu een frisse buurt met veel mooie appartementen, o.a. in de voormalige pakhuizen.

Een prominente partij in die tijd was de KHL: de Koninklijke Hollandsche Lloyd.
Misschien heb je wel gehoord van het Lloyd Hotel, dat duidelijk in het Oostelijk Havengebied aanwezig is.
Honderd jaar geleden, bij de oprichting, werd het gebruikt als tijdelijke verblijfplaats voor Oost-Europeanen die op doortocht waren naar Zuid-Amerika. Wij laten je alles zien in de omgeving.

 


Oostelijk Havengebied (Veemkade) tijdens SAIL 2015 – Foto Lex van Buuren

Ook gaat de fietstour in Amsterdam onder leiding van een gidsover het naburige KNSM-eiland, met soms heel aparte moderne architectuur. (Zoals het Barcelona plein, de plek waar vroeger de schepen heenvoeren.)

Het naburige Java Eiland is een lekkere ruime plek om uit te waaien langs het water op de fiets. Onderweg komen we “De Amsterdamse Grachten anno 2002” tegen; een moderne versie dus van de 17e-eeuwse grachten verderop in Amsterdam.

Het Oostelijk Havengebied is ook de plek voor zeilevenement SAIL. (Dat in 2025 weer plaatsvindt.)
We gaan dus ook focussen op het Oostelijk Havengebied.
Ook op de link tussen Lloyd en Jakarta Hotel.
De nieuwe grachten.
De vernieuwende architectuur.
De link met de Indische Buurt.

Liever alléén een tour met fietsgids in het Oostelijk Havengebied?

 

Waar deze Amsterdam privé fietstour van Lex and the City begint: op het Timorplein

We starten regelmatig op het Timorplein en dat is een levendige plek.  Het Timorplein ligt overigens op 150 meter afstand van Lex and the City.

Dit is een goede locatie om met de ongewone privé stadstours op de fiets in Amsterdam te beginnen.
Want:

Tandemfiets op het Timorplein. (topplek!)
Fiets met maar liefst 2 kinderzitjes ;)

 

 

Natuurlijk beginnen wij de fietstour Amsterdam met gids net zo goed met plezier bij jullie hotel of jouw AirBnB.

 

Een extra ongebruikelijke ervaring tijdens een anders-dan-anders fietstour in Amsterdam: zwemmen!

Ja, die zomers zijn soms behoorlijk warm! Lex and the City heeft voor jullie een goede zwemplek gevonden in het Oostelijk Havengebied. Ongebruikelijke pauze! ;)

Zwemmen vanaf het KNSM eiland in het Oostelijk Havengebied in Amsterdam-Oost. Met steiger en veilige “omheining”.

 

Kosten en duur van een fietstocht met privégids in het Oostelijk Havengebied & de Indische Buurt. 

De Python brug in het Oostelijk Havengebied – Amsterdam Oost

 

Het tarief voor de creatie van de rondleiding, de organisatie en de gids staat  op de Lex and the City gidspagina

 

Duur van de fietstocht in De Indische Buurt en het Oostelijk havengebied: 2,5 uur. (Liever wat korter? Vraag Lex and the City ernaar.)

Contact over een gegidste fietstocht in Amsterdam met jullie groep


Bel  +31655337726  (appen mag ook.) of vul het contactformulier van Lex and the City in.

Algemene voorwaarden fietstocht Amsterdam-Oost met privé gids 

 

Publiciteit en review en foto van/voor deze fietstocht van/met Lex and the City

Leuk ook de publiciteit die we daar onlangs voor hebben gehad.

Dit fietsuitje  als sportief bedrijfsuitje?
Lex and the City denkt van wel. Bovendien hebben we heel veel bedrijven en overheidsorganisaties geholpen met hun sportieve uitjes in Parijs en Amsterdam.

Een review dit jaar over deze stadstour van een Amsterdams bedrijf.

Onder deze foto kun je verder lezen over dit privé fietsarrangement in Amsterdam-Oost.


 

Deze sportieve Lex and the City tour wordt beschreven in het artikel van “Alice goes wild”; het platform voor avontuurlijke vrouwen. (juli 2020)

 

Fietstour Amsterdam met gids met een groepje door alleen het Oostelijk havengebied

We fietsen langs het kleinste museum ter wereld. (Bij de Veemarkt) Een voorbeeld van een verborgen plekje in de hoofdstad:

 

Het Oostelijk Havengebied heeft zóveel aparte invalshoeken en leuke plekken dat de Lex and the City fietsgids Amsterdam een rondleiding heeft samengesteld door alleen deze frisse hoek van de hoofdstad.
Bekijk hier de highlights, voel onze passie en ga uit van de prijs die staat op de pagina waar je nu bent.


Gesponsord fietsuitje in Amsterdam door fabrikant voor winkeliers: “Le monde de Beemster”. Idee voor jullie bedrijf?

Le Monde de Beemster – Gesponsord fietsuitje in-Amsterdam – Langs de kaaswinkels in Mokum met Lex and the City (2008) In beeld Mark Rutten die toentertijd voor Beemster de contacten onderhield met Franse kaaswinkels.

Lex and the City in Amsterdam-Oost: specialist op het gebied van verhalen vertellen (niet alleen als privégids)

Lex and the City organiseert de z.g. “Eastern Lexperiences, als gids die de verborgen plekken op zoekt met jullie.

En Lex is ook online storyteller in Amsterdam Oost met SEO teksten en social media marketing voor lokale vrijetijdsbedrijven in Oost.

Of lees een artikel in onze Blog p-Oost over : 28 verborgen parels in Amsterdam Oost.


Rondleiding door Lex langs de 4 gebouwen van de Koninklijke Lloyd | Amsterdam Oost, Oostelijk Havengebied | Open Monumentendag 2017 (korte video)  

Een indruk van de fietstour in Amsterdam met gids in het OHG met start in de Indische Buurt.

En er komt nog een stuk Indische Buurt bij natuurlijk.
Maar het geeft wèl een indruk van hoe leuk het wordt langs het water. Lekker maritiem, lekker Nederlands.

 

Rondleidingen op de fiets in Amsterdam; langs de Schreierstoren

 

  1. Fietstocht met gids als bedrijfsuitje, scholierenuitje of op individuele inschrijving

   Veemkade, leuke plek om te fietsen en 19e-eeuwse pakhuizen te zien. Fietstour in Amsterdam; onder leiding van een lokale, gezellige en ervaren gids

   Deze fietstour in Amsterdam met gids kun je meemaken als bedrijfsuitje of scholierenuitje; in dat geval boek je als 1 gezelschap bij ons.

   Ook kun je individueel inschrijven.
   Deze fietstochten worden namelijk ook aangeboden via specifieke kanalen op bijvoorbeeld Facebook en Meetup.com. En op WingX. (Engelstalig)
   Ze zijn gericht op bepaalde doelgroepen zoals singles of expats.

   Vraag ons gerust even naar de eerstvolgende fietstocht waarop je individueel kunt inschrijven.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex
Mobiele versie afsluiten