Fietstour (of steptocht) met als thema Ongebruikelijk Amsterdam“. Verfrissend uitje met focus op “hip & happening” Oost en West Amsterdam.  Aftakkingen mogelijk, zelfs ter plekke. (Je begeleider is tenslotte f-Lex.)

Fietstocht met Lex and the City in het Oostelijk Havengebied

 


Micro-avontuur op de fiets: ongebruikelijk Amsterdam op een actieve manier. 1 tot 4 uur. 6 tot 30 km.
Ook geschikt voor een gezin met opgroeiende kinderen. Dat kan dus mogelijk ook op de step of op inline skates.
En jullie bepalen het tempo. :) (Dus wat “sportief” voor jullie inhoudt.)

En als je geen zin of tijd hebt verder te lezen, dan kun je ons ook gewoon zeggen wat voor fietstour je wilt. ;) Sterker nog, als je dat niet weet dan kun je ons ook gewoon zeggen: verras ons maar en doe een leuke fietstocht van zeg 2,5 uur.

Recente quote/review over een fietstour “ongebruikelijk Amsterdam”


Fietstocht door ongebruikelijk Amsterdam: waar gaan we (mogelijk) heen?

(Wij passen dit hieronder aan naar jullie specifieke tourwensen en agenda.)
Franstalige gids als real time on line lokale gids. Bijvoorbeeld met de virtuele groep langs de Pontsteiger in dat andere Amsterdam

De focus tijdens deze actieve fietstour door ongebruikelijk Amsterdam, ligt op de verborgen parels in Amsterdam, en dan met name in de stadsdelen Oost en West. Verrassend leuke rondleidingen.

Fietstocht in ongewoon Amsterdam met lokale out of the box privé gids - Actief deel van een vrijgezellenfeest voor dames - Met Lex and the City Tour Lexperiences - Augustus 2021
Vrijgezellen-uitje op de fiets; zomer 2021.

Ook qua eten (indien van toepassing) doen we het wat Lex and the City betreft, ongebruikelijk. Dus ergens stoppen op een markt voor een visje, broodje, salade of patatje; staand bij de fiets evt.

En; wij bieden binnen wat hier staat maatwerk tours in Amsterdam aan.


Recente quote (november 2021) over deze tour: We hebben enorm genoten van de fietstocht. Groeten, Vriendengroep Enkhuizen


Een fietstourtje door een verrassende stad | 1,5 uur en 10,5 km. De korte versie van “Ongebruikelijk Amsterdam”.

Tailor made bike tours in Amsterdam are part of the DNA of Lex and the City. Because we like to explore, the unusual, new stuff and new perspectives.
Voel je weer een klein kind door met je groep door de fietstunnel onder het IJ te fietsen. Geniet van het uitzicht over ’t IJ op Amsterdam-Noord en laat je lokale gids vertellen over alle ontwikkelingen in dit bruisende stadsdeel. En wat doen die huisjes in de gevel daar in dat beroemde hotel tegenover Amsterdam Centraal? Ja, en we gaan ook langs Artis, de bekende Python brug, Club Panama, de Oranje Nassau Kazerne en de enige city molen van Amsterdam.

Onder het kaartje, waar overigens ook de nodige foto’s van je outside the box gids in zijn opgenomen, staan alle details van de korte versie van “ongebruikelijk amsterdam”.

 

de Van Gogh plaquette naast het Scheepvaartmuseum met opkomende bloemen uit schilderij Arles tijd.
De Van Gogh plaquette naast het Marine terrein met opkomende bloemen uit een schilderij van zijn Arles tijd.

 

12,5 km fietsen, 2,5 uur, op zoek naar de plek waar New York op de tekentafel is ontstaan. Dit is de 2e ongebruikelijke tour. (Versie 2)

De items van de “ongebruikelijk amsterdam de korte versie” (tour 1) zijn de basis voor deze iets langere rondleiding op de fiets.

Verder langs het IJ met uitzicht over mooie boten en ook het Paleis van Justitie. (Westerdok)  Onderdeel van deze anders-dan-anders fietstocht is het West-Indisch Pakhuis aan de Haarlemmerdijk.
Aan het einde van deze tour 2 zijn de Czaar Peterstraat en de Javastraat dit keer ook opgenomen in de route.

Peter Stuyvesant imagineerde in de 5e dimensie Nieuw Amsterdam. Dat deed hij in het West-Indisch Huis. Daar kwam de nederzetting Manhattan uit. Pas later werd het New York. |
Peter Stuyvesant imagineerde Nieuw Amsterdam. Dat deed hij in het West-Indisch Huis. Daar kwam de nederzetting Manhattan uit. Pas later werd het New York.


Fietsuitje “Maritiem Amsterdam”: Langs het water in het Oostelijk Havengebied | 13,5 km en 2 uur op de fiets. 

Ungewöhnliche und geführten Privat Radtouren von Lex and the City in Amsterdam.
Deze fietsroute langs het water van het Oostelijk Havengebied kan wat worden ingekort, en zo ook worden ingezet voor een stepuitje. Zie dat de route steeds langs het water leidt. Daar krijg je toch meteen zin in als je deze sportieve route ziet?
Inkorten kan aan alle kanten. (Zeker in het geval van een steptour is dat waarschijnlijk handig.)
(Deze fietsrondleiding maakt geen onderdeel uit van de serie “ongebruikelijk Amsterdam”, maar is hier ingevoegd vanwege het aantal kilometers en omdat de tour in dezelfde categorie past.)


Ongebruikelijk Amsterdam
op de fiets versie 3, dik 15 km. Met de verborgen 17e-eeuwse drie Westelijke Eilanden.

Verrassend Amsterdam stadstour in met Bickerseiland Westelijke Eilanden
Verrassend Amsterdam stadsrondleiding met Bickerseiland – Lex and the City tours

De basis zijn de 2 voorgaande “ongebruikelijk Amsterdam” fietstours, bovenstaande (kortere) fietstochten. Daar komt hier bij:

Oude Houthaven Amsterdam - Leuk verborgen plekje langs het water tijdens ongebruikelijke fietstour met Lex and the City gids
Oude Houthavens met ’t Veem en uitzicht op de graansilo’s.

Het keerpunt van deze ongebruikelijke fiets rondleiding ligt nu op de Silodam. Daar staan twee voormalige graansilo’s, waarvan er eentje nu een rijksmonument is. Deze werden vroeger gekraakt en er werd stevig gefeest.  We fietsen naar de kop van de Silodam en vinden daar een voorbeeld van moderne architectuur. Daarna op weg naar de 17e-eeuwse pakhuizen op de Westelijke Eilanden (w.o. Bickerseiland; zie foto boven.) met die prachtige klassieke bruggen.

 De langste fietsroute met als thema
ongebruikelijk Amsterdam: 20 km, 3,5 uur: met Amsterdamse School architectuur. versie 4

Amsterdamse school stijl - Het Schip - Rust en schone lucht in Amsterdam tijdens Corona crisistijd
Museum Het Schip, Amsterdamse School Architectuur.

We gaan langs bijna al het voorgaande en voegen toe:

Een combinatie van het Oostelijk Havengebied met de nieuwe parels langs ’t IJ staat op dit kaartje. Kortom veel nieuwe architectuur. Toch bevat deze fietsroute ook de 17e -eeuwse Westelijke Eilanden met haar pakhuizen. En de architectuur van de Amsterdamse School. Want we komen zowel langs Museum ’t Schip als langs het voormalige Scheepvaarthuis.
Ook de
Zaanstraat en het Westerpark horen bij deze versie van ongebruikelijk Amsterdam op de fiets.
Vlak voor het einde van de tour steken we nog de hippe Czaar Peterstraat in, op zoek naar duurzame, groene items.

 

Ongewoon Amsterdam fietsuitje inclusief Amsterdam Noord.

 

Duurzaam Amsterdam in het Oostelijk Havengebied en op het Marineterrein. Thema groen, en ook oog voor van Gogh | 2u.

In 12 km (Nieuw! de duurzame versie, zie onder en klik.),  en 2 uur op de fiets.


Kosten van een gegidste ongebruikelijke fietstocht (of steptour) in Amsterdam

Kosten voor creatie, organisatie en gids + onze algemene voorwaarden (de z.g. kleine lettertjes).

Molen van Oost en brouwerij t IJ als onderdeel van een fietstour onbekend Amsterdam met Lex and the City out of the box gids

 

Startpagina van fietstours in Amsterdam met Lex and the City

 

Amsterdamse School Architectuur: het voormalige Scheepvaarthuis

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience)

Bakfiets met kinderzitje tijdens verkenning Amsterdam

Bakfiets met veilig en comfortabele 2 inderzitjes - naast elkaar - Lex and the City fietstochten voor groepen in Amsterdam

Bakfiets met veilig en comfortabele kinderzitjes – naast elkaar – Lex and the City fietstochten voor groepen in Amsterdam. Foto: A-bike verhuur. (dank daarvoor Bart-Jan!)

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)