Dit is een beschrijving van een fietstour die begint op de NDSM-werf. Via Buiksloterham komen we uit bij het EYE filmuseum, de Adam-toren en later in de van der Pekbuurt. Ook aandacht voor Amsterdamse School architectuur en het duurzame “De Ceuvel”.

De NDSM werf met de atypische kraansteiger is een voorbeeld van het ongebruikelijke Amsterdam dat Lex and the City promoot.
Kraanspoor, NDSM-werf. Klik op de foto voor meer info over deze highlight.

Een review over een Lex and the City fietstour in Amsterdam-Noord


 

De fietsroute van het uitje, die begint en eindigt op de NDSM werf.

We beginnen bij NDSM bikes van de gepassioneerde Marcel. Dat ligt bijna naast de pont vanaf Centraal Station en/of vanaf de Pontsteiger.
Langs het water richting Buiksloterham, dan verder oostelijk in de richting van Disteldorp, Shell R & D, Overhoeks, EYE, A’dam toren (ja, die met die schommels), This is Holland, de van der Pekbuurt, Amsterdamse School Architectuur, het duurzame de Ceuvel, de zelfbouw woningen in Buiksloterham, the Curve, Kraanspoor, Anne Frank Street art, Pollux en het Veronica schip.

Bij Pont Neuf kunnen we pauzeren met een patatje-met-een-topreview.

Het aantal kilometers is ongeveer 12:


Sights and sounds:
highlights en onbekende bezienswaardigheden tijdens jullie fietstocht in Amsterdam Noord.

Hiermee bedoelen we de plekken waar we van kunnen genieten; waar we langskomen. Het bestaat uit highlights en verborgen parels.

Tour op de fiets in Amsterdam Noord met Lex and the City lokale privégids - Hier tegenover project Schoonschip en bij dat gave lichtschip in Buiksloterham
Verborgen achter een rij huizen in Amsterdam-Noord; dit lichtschip. Klik op de foto voor meer onbekende bezienswaardigheden in Amsterdam
Anne Frank graffiti op de NDSM werf - Let me be yourself - Tijdens fietstocht ongebruikelijk Amsterdam met lokale gids Lex and the City
Anne Frank street art op de fiets op de NDSM werf

 

De prijs van deze fietstocht vanaf de NDSM werf in Amsterdam-Noord

NDSM loods (binnen)
NDSM loods (binnen) Foto van Lex and the City; 2022

De kosten zijn zoals ze staan aangegeven op onze pagina met kosten voor de rondleidingen in Amsterdam. Daar staat ook een link naar de algemene voorwaarden. Wij vragen jullie daar akkoord op te geven.
We are (F)Lexy and we know it.

 

De spirit van deze Noordelijke rondleiding op de fiets

Genieten van de ontwikkelingen in Amsterdam-Noord, lekker bewegen, elkaar eens op een andere manier spreken, weer even kind zijn. Out of the box aanpak Lex and the City. Op zoek naar dat andere, ongebruikelijke Amsterdam.

Stichting Trammeland is ondernemend bezig naast het kraanhotel op de NDSM-werf - Tour op wielen met Lex and the City
Stichting Trammeland en het kraanhotel met jacuzzi op de NDSM werf

 

De algemene pagina over onze fietstours in Amsterdam – Noord

 

Steppen op de NDSM-werf (actief uitje na team meetup)

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)