Een fietstour in Noord heeft iets rauws, iets avontuurlijks, iets spannends. (Nog wel.)
Met plezier leiden we jullie steppend of fietsend rond langs bijvoorbeeld de prachtige dijkhuizen, of NDSM-werf, de nieuwbouw rondom de Adam Toren of door de pittoreske tuindorpen. 


Rondleidingen in Amsterdam-Noord: veel keuzes op maat 

Hier tegenover project Schoonschip en bij die  verborgen parel; dat lichtschip in Buiksloterham. Klik op de foto voor meer verborgen schatten in de hoofdstad.

Bij Lex and the City kies je samen met je tour-adviseur voor de rondleiding die past bij jullie groep. Je kunt kiezen voor het landelijke Noord: Waterland-Oost met dromerige dorpjes als Durgerdam, Ransdorp en Zunderdorp.
Of voor de 9 Tuindorpentocht, die hieronder staat beschreven.
De tour op de NDSM werf staat op een aparte Lex and the City pagina.
Steppen of fietsen van de Adam Toren en EYE filmmuseum richting de prachtige huizen op de Buiksloterdijk….er is voor iedere groep of ieder gezin iets leuks te kiezen. Combineren kan ook.
Typische thema’s die bij Amsterdam-Noord horen, zijn duurzaamheid, groei, diversiteit, hergebruik, ruimte en opmerkelijke nieuwbouw.


Rondleiding Amsterdam-Noord 1: De 9 Tuindorpentocht op de fiets | met privé gids | the unLexpected

20 km fietstour met “out of the box fietsgids” inclusief pauzetjes in diverse tuindorpen. 

Tijdens deze rondleiding in Amsterdam Noord gaan we maar liefst 9 (groene) tuindorpen langs. Op de fiets dit keer, want de afstand is groter. (20 km)
Die 9 tuindorpen zijn Vogeldorp, Vogelbuurt, de van der Pekbuurt, Disteldorp, Tuindorp Oostzaan, Floradorp (zie onder een foto van deze kleurige plek.), de Bloemenbuurt, ’t Blauwe zand en tuindorp Nieuwendam.

Floradorp – is 1 van de 9 tuindorpen in Noord. Tevens vormt het samen met de Bloemenbuurt Tuindorp Buiksloterham. Zicht op de huizen met puntdaken, ooit gebouwd voor senioren.

Het is verfrissend om midden in de stad het dorpse te ontdekken in de 9 tuindorpen. De van der Pekbuurt vinden wij echt heel mooi! Disteldorp heeft iets knus, en we laveren als een slang door de kleine straatjes. Tuindorp Oostzaan is de grootste en wellicht ook bekendste van de 9 tuindorpen. Floradorp is met haar kleurtjes (zie boven) speels. De Bloemenbuurt is veel strakker en grenst ook aan het Noorderpark. ‘T Blauwe zand vinden wij gaaf en Tuindorp Nieuwendam heeft klasse.

Ook gaan jullie tussendoor met je out-of-the-box Lex and the City gids over de NDSM werf. Dat is voor veel mensen nog steeds een Amsterdamse verborgen parel. Maar het is niet voor niets dat bekende namen als Greenpeace, Hilton, Redbull en Loetje daar zitten.

Stichting Trammeland is ondernemend naast het kraanhotel op de NDSM werf


Ook zijn er op de NDSM werf aantrekkelijke plekken voor drankjes zoals Noorderlicht en de IJ-kantine. Ontdek daar ook het Kraanspoor, the Tube, het Veronica schip, de Anne Frank tekening (streetart), Greenpeace, de NDSM loods, vlooienmarkt… Heel leuke plek! 

We gaan tijdens de Tuindorpen rondleiding ook op zoek naar de andere redenen dat Amsterdam-Noord steeds populairder wordt. Zoals Buiksloterham met de eye-catcher het lichtschip en aan de overkant de heel erg 2021-woonboten van “Schoonschip”.
Ook komen we langs de chique wijk “De Kadoelen”. Wat geen tuindorp is, maar wèl voor nog meer variatie onderweg zorgt. (Zie foto hieronder met regenboog.)

Deze “Onverwacht Amsterdam” fietstocht zal voor veel mensen in jullie groep een verrassing zijn.  

De 9 Tuindorpentocht is een typisch voorbeeld van een sportieve en gezonde “Onbekend Amsterdam tour” van Lex and the City.


Hieronder een post op de Lex and the City Facebook pagina over het uitzetten van deze diverse rondleiding, met een link naar de getekende kaart en een aantal foto’s.

En de historie, de sfeerimpressie van de initiatiefnemers en de routekaart van deze 9 tuindorpen fietstoer in Amsterdam-Noord, staan hier.

De route van de 9 tuindorpen fietstour in Amsterdam Noord.

Landsmeerderdijk op de fiets tijdens de 9 Tuindorpentocht. Hollands uitzicht en gevoel.  (Onderdeel van de Waterlandse_Zeedijk)

 

Onder de prijs vind je een beschrijving van de (kortere) rondleiding in Noord. Op de step. Deze 10 km ronde kun je ook als fietstour reserveren bij Lex and the City.

 

Kosten van de gegidste rondleiding in Amsterdam-Noord op de fiets of de step | Amsterdam off the beaten track

Tijdens de Corona tijd heeft Lex and the City een aangepast, Amsterdam arrangement voor een soms lager tarief

Op die prijspagina  staan bedragen is voor:

Kraanspoor, sep2020. (Lekker rauw, lekker Noord.) 100% spirit van de NDSM-werf

 

Contact over een anders dan anders privé tour in Amsterdam-Noord voor jullie.

Lokale privé gids op de step Lex van Buuren van Lex and the City met de groep voor Café de Pont in Amsterdam-Noord. Foto door de klant; “Kopklas”.

Bel of app Lex and the City voor een gegidste rondleiding op de fiets of step door Amsterdam-Noord: +31655337726.

Chk Contactpagina Lex and the City rondleidingen.

Lex
stept sinds 2005 met groepen door Amsterdam.

Het is zijn missie mensen te enthousiasmeren de stad op een sportieve en gezonde manier te verkennen. In “onverwacht Amsterda”m.

Daarnaast is hij één van de weinige Amsterdammers die bijna dagelijks stept als hobby, voor de lol, en ook om van A naar B te komen.

Tenslotte: Lex van Buuren is een sportieve toeristische lokale privé gids in Amsterdam.
Op de step dus, maar ook op de skate en als fietsgids en outside the box.

 

 

 


 


2. Steppen in Amsterdam Noord | Rondleiding met duurzame highlights | 7,5 tot 10 km.

(Deze rondleiding kunnen we ook voor jullie op de fiets doen. Bij fietsen ligt de focus op de z.g. sights & sounds (de inhoud) op de step is wat sportiever. Steps met 1-2 fietsen erbij, bijvoorbeeld voor een zwangere vrouw, kan ook.)

Met het pontje richting Amsterdam-Noord. De onverwacht amsterdam tour gaat bijna beginnen.


Alle seinen lijken op groen te staan voor deze rondleiding! Want het thema is groen, de mensen willen dit (zien), het zit in onze genen en we zijn er dus klaar voor. (ook voor jullie)

Natuurlijk gaan we ook de bekende Adam toren zien. (Ja, die met die schommels op het dak.). En die plek van architectuur ernaast; EYE filmmuseum. Een z.g. crea playground waar wij ook privé inline skateles geven.
En misschien pakken we ook nog knus het pontje met jullie groepje.

Highlights van de privé rondleiding in Noord op de step: “Onverwacht Amsterdam“.

Groepsfoto in het Noorderpark met uitzicht op de prachtige Buikslotermeerdijk.

Kortom: “Noord scoort“.

 


Op weg op de step met jullie groep in Noord! (start beschrijving van de privé rondleiding met Lex and the City)

De start van de gegidste tour door Amsterdam-Noord is in de buurt van Café de Pont. Dus in de hoek waar de Tolhuistuin ligt en ook de A’DAM Toren, This is Holland, EYE Filmuseum en de nieuwe chique wijk Overhoeks.

Hier ligt de voormalige Overhoeks Shell toren, wat nu de A’DAM toren is, en waar de Amsterdam LookOut deel vanuit maakt. (Een Lex and the City verhaal over wat er voor gaafs gebeurt op de 20e verdieping van de Adams Toren)
Ernaast ligt EYE, het filmmuseum.
Ook Club Paradiso Noord is nabij.


We steppen eerst een stuk langs het IJ, met uitzicht op de ook al nieuwe Westerdok wijk en de Pontsteiger met haar befaamde 18 miljoen penthouse. (Aan de overkant van het water dus!)

 

 


Steppen richting de Tuindorpen. Op bezoek in de van der Pekbuurt en bij de Ceuvel

Buiksloterdijk – Noord. Foto van die Lex and the City lokale privé gids.

De Van der Pek buurt ligt boven Overhoeks. Dit tuindorp is in rap tempo populairder geworden de laatste jaren. Ze geeft met haar laagbouw ook een dorps gevoel in de stad.
Een populair (italiaans) restaurant is Il Pecorino
dat is opgericht door de bekende ondernemer Mick Sonnenfeld. (Onze ex-reisleider in Parijs; in de end-90’s.)

Dan vervolgen we de rondleiding in Amsterdam-Noord naar de Ceuvel op de step! 

De Ceuvel is een duurzame hotspot voor creatieve en sociale ondernemers op de voormalige scheepswerf Ceuvel-Volharding in Amsterdam-Noord. Je kijkt hier je ogen uit met allerlei gerecyclede woonboten die nu op het droge liggen. En dat rondkijken; dat gaan we daar ook doen; op een speciale manier.

 


Lex van Buuren speciaal uitgedost in de kleuren van de klant; het Iers verkeersburo. (Maart 2019)

De steptocht gaat verder door het Noorderpark, over de Noord-Zuid lijn heen en over de Nieuwendammerdijk

Het Noorderpark is een fusie van 2 bestaande parken en bevat zelfs 2 voormalige tankstations met een nieuwe missie.
Daan en Lisa zijn het enthousiaste team van de Roze Panter; één van de 2 voormalige tankstations die nu dienst doen als cultureel centrum, plek voor workshops en andere creatieve uitspattingen. Ook kinderen zijn doelgroep. 

Daarna draaien we de Nieuwendammerdijk op. Geniet hier van de geschiedenis in de vorm van prachtige huizen; inclusief het inspirerende verhaal van je stepgids. 
Hierna gaan we een stukje door het Vliegenbos steppen.

Via het station van de Noord/Zuid lijn, de Vogelbuurt, De Willem-I sluis (Met uitzicht op de De Six Haven en het bekende Mandela huisje) steppen we terug naar Overhoeks, waar ook de Pont ligt naar Amsterdam Centraal.
Dat was de Onverwacht Amsterdam Tour waar je wellicht op hoopte.
The unlexpected. ;)
.

 

 

De route op de step in Amsterdam-Noord: (Voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitstap.) | Duur: 2 uur en lengte: 9,5 km, in een “reLexed” tempo.


De “Noord scoort” Lexperience.


Steppen in Amsterdam Noord als personeelsuitje: een voorbeeld van een offerte aan een grote organisatie. (juli 2021)

 

Hallo beste inkoper,

Jij hebt de volgende offerte-aanvraag gedaan:

Beste Lex,

Graag zou ik informatie willen over de mogelijkheden voor een eventueel personeelsuitje.
Is het mogelijk om met ongeveer 50 personen met steppen door Amsterdam-Noord te toeren?
Wat zouden daarvan de kosten zijn en wat is de duur van de toer?
Het zou gaan om {datum}  aanstaande.

Met vriendelijke groet,
{naam}

 


Van der Pek buurt, tuindorp in Amsterdam-Noord, – Onderdeel van het step of fietsuitje

De centrale plek waar we beginnen om ?? uur* is jullie locatie. 

*: de starttijd is nodig om een optie voor jullie te nemen.

Jullie deelnemers c.q. leden kunnen kiezen uit diverse inspirerende Amsterdam-Noord thema’s tijdens het actieve personeelsuitje in Amsterdam-Noord.
Duur van de rondleiding: 2 uur. We maken tussendoor story stops en neem in je rugzakje twee flesjes water ofzo mee en een reep. (Alcohol drinken vooraf of tijdens de tour is niet toegestaan.)

Prijs:

Gids, creatie en organisatie: EUR 160,- ex. BTW per stepgroep (dus maal 6)
Huur step en bezorging: EUR 10,- ex. BTW per step.
BTW: 21%.
VMR (die nieuwe gidsbelasting van de gemeente: EUR 1,50 p.p.p)
De kleine lettertjes; de algemene voorwaarden dus van de Lex and the City sportieve privé tours in Amsterdam

4 foto’s van steppen in Amsterdam-Noord voor jullie interne promotie alvast in de bijlage.

Fijne dag,

Lex


Foto op de Instagram van de “Amsterdam Lexplorer” van een rondleiding boven ’t IJ: een bedrijfsuitje voor 12 personen. (Oktober 2019)

 

Nog een paar foto’s die Lex and the City heeft gemaakt tijdens het uitzetten van routes in Amsterdam Noord. (Of heeft gehad van groepen die mee stepten in “Onbekend Amsterdam”.)

 

 

 

Platform voor avontuurlijke vrouwen vraagt Lex and the City voor voorbeelden van “avontuurlijk Amsterdam”.

Alice goes Wild, platform voor avontuurlijke vrouwen, pikte de spirit van Lex and the City op. (Dank voor de publiciteit, Brigitte Ars.)

 


 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)