Rondleiding in Amsterdam-Noord | Privé tour op de step of op de fiets met lokale privé gids voor jullie groep: “Onverwacht Amsterdam”.

Tour 1. De negen Tuindorpentocht op de fiets in Noord: dik 20 km met out of the box fietsgids met pauze-tjes in diverse tuindorpen.

onverwacht amsterdam tour - van der perk buurt - amsterdam-noord

Van der Pek buurt, tuindorp in Amsterdam-Noord, – Onderdeel van het step of fietsuitje

Tijdens deze rondleiding in Amsterdam Noord gaan we maar liefst 9 tuindorpen langs. Op de fiets dit keer, want de afstand is groter. (20,8 km)
Omdat deze “anders dan anders fietstour” nieuw is, is de prijs tijdelijk hetzelfde als van onderstaand, al langer bestaand, stepuitje van 10 km.

Ook gaan we over de NDSM werf. Dat is voor veel mensen nog steeds een verborgen parel. Maar het is niet voor niets dat bekende namen als Greenpeace, Hilton, Redbull en Loetje daar zitten.

Ook zijn er op de NDSM werf aantrekkelijke plekken voor drankjes zoals Noorderlicht en de IJ-kantine. Ontdek daar ook het Kraanspoor, the Tube, het Veronica schip, de Anne Frank tekening (streetart), Greepeace, de NDSM loods, vlooienmarkt… Heel leuke plek!

We gaan tijdens de Tuindorpenroute ook op zoek naar de andere redenen dat Amsterdam-Noord steeds populairder wordt. Natuurlijk gaan we ook de bekende Adam toren zien. (Ja, die met die schommels op het dak.)
En misschien pakken we ook nog knus het pontje met jullie groepje.

Dit “Onverwacht Amsterdam” uitje zal voor veel mensen in jullie groep een verrassing zijn.  

Amsterdam-Noord in beeld met het EYE Filmmuseum en de ADAM Toren. Start van de rondleiding op de step van Lex and the City

Met het pontje richting Amsterdam-Noord. De onverwacht amsterdam tour gaat bijna beginnen.

De historie, sfeerimpressie en routekaart van deze 9 tuindorpen tocht in Amsterdam-Noord, staan hier.

Hieronder een post op de Lex and the City Facebook pagina met een link naar de getekende kaart en een aantal foto’s.
De 9 Tuindorpentocht is een typisch voorbeeld van een sportieve en gezonde “Onbekend Amsterdam tour” van Lex and the City. 


Kosten van de gegidste rondleiding in Amsterdam-Noord op de fiets of de step | Amsterdam off the beaten track

Van 11 mei tot 2 september heeft Lex and the City een aangepast, veilig privé Amsterdam arrangement voor 1 vast lager tarief 

Vanaf 2 september: € 29,25 inclusief 21% BTW per persoon; bij een minimum deelname van 8 personen per groep.
VMR, de nieuwe lokale belasting: 1,50 per persoon.

Dit bedrag is voor:

 • Begeleide steptochten in Amsterdam met Lex and the Cityde huur van de steps (Kickbikes)
 • het vervoer van de steps naar Amsterdam Noord
 • de organisatie van de onverwacht amsterdam tour; de begeleide steptocht.
 • de Lex and the City lokale gids en de rondleiding.


Contact over een sportieve privé tour in Amsterdam-Noord voor jullie.

Amsterdam-Noord op de step. Lokale privé gids Lex van Buuren van Lex and the City met de groep voor Café de Pont. Oktober 2019.

Lokale privé gids op de step Lex van Buuren van Lex and the City met de groep voor Café de Pont in Amsterdam-Noord. Foto door Kopklas.

Bel of app Lex and the City voor een gegidste rondleiding op de fiets of step door Amsterdam-Noord: +31655337726.

Of vul het Amsterdam-Noord gids contactformulier in.

Lex
stept sinds 2005 met groepen door Amsterdam.

Het is zijn missie mensen te enthousiasmeren de stad op een sportieve en gezonde manier te verkennen. In onverwacht amsterdam.

Daarnaast is hij één van de weinige Amsterdammers die bijna dagelijks stept als hobby, voor de lol, en ook om van A naar B te komen.

Tenslotte: Lex van Buuren is een sportieve toeristische lokale privé gids in Amsterdam.
Op de step dus, maar ook op de skate, op de fiets en wandelend.


Uitjes op de step met gids in Amsterdam met Lex and the City voor groepen

2. Steppen in Amsterdam Noord | Groepsuitje in de vorm van een rondleiding | 7,5 tot 10 km.

Highlights van de privé rondleiding in Noord op de step: “Onverwacht Amsterdam“.

 • Overhoeks met de ADAM toren, EYE Filmmuseum, This is Holland, het Friends concept gebouw en De Tolhuistuin vormen het begin van de rondleiding door Amsterdam Noord.
 • IJ view
Steppen met de groep in Amsterdam-Noord met Lex and the City tours

Groepsfoto in het Noorderpark met uitzicht op de prachtige Buikslotermeerdijk. 

 • Van der Pek buurt
 • De Ceuvel (een heuse rondleiding binnen. Als het weer mag van de eigenaar.)
 • Buiksloterdijk: prachtige huizen, w.o. ook houten huizen.
 • Noorderpark (Met haar curieuze verlaten tankstations)
 • Nieuwerdammerdijk
 • Vliegenbos
 • Noord/Zuid-lijn

 

 • Basis van “onverwacht Amsterdam”: 7,5 km
 • Inclusief Vogelbuurt: 9 km
 • Inclusief Nieuwendammerdijk, Vliegenbos en stukje Vogelbuurt: 9,5 km.
 • Tempo: genieten van de altijd gave stad.

Kortom: “Noord scoort“.


Op weg op de step met jullie groep in Noord! (beschrijving van de privé rondleiding met Lex and the City, genaamd “onverwacht Amsterdam”.)

De start van de gegidste tour door Amsterdam-Noord is in de buurt van Café de Pont. Dus in de hoek waar de Tolhuistuin ligt en ook de A’DAM Toren, This is Holland, EYE Filmuseum en de nieuwe chique wijk Overhoeks.

Hier ligt de voormalige Overhoeks Shell toren, wat nu de A’DAM toren is, en waar de Amsterdam LookOut deel vanuit maakt. (Een Lex and the City verhaal over wat er voor gaafs gebeurt op de 20e verdieping van de Adams Toren)
Ernaast ligt EYE, het filmmuseum.
Ook Club Paradiso Noord is nabij.


We steppen eerst een stuk langs het IJ, met uitzicht op de ook al nieuwe Westerdok wijk en de Pontsteiger met haar befaamde 18 miljoen penthouse. (Aan de overkant van het water dus!)


De Van der Pek buurt ligt boven Overhoeks. Dit tuindorp is in rap tempo populairder geworden de laatste jaren. Ze geeft met haar laagbouw ook een dorps gevoel in de stad.
Een populair (italiaans) restaurant is Il Pecorino dat is gestart door de bekende ondernemer Mick Sonnenfeld. (Onze ex-reisleider in Parijs; in de end-90’s.)

Dan vervolgen we de rondleiding in Amsterdam-Noord naar de Ceuvel op de step! 
De Ceuvel is een duurzame hotspot voor creatieve en sociale ondernemers op de voormalige scheepswerf Ceuvel-Volharding in Amsterdam-Noord. Je kijkt hier je ogen uit met allerlei gerecyclede woonboten die nu op het droge liggen. En dat rondkijken; dat gaan we daar ook doen; op een speciale manier.
Typisch voorbeeld van een “onverwacht amsterdam tour”.
The unlexpected.


Lex van Buuren helpt mee als verkeersregelaar bij evenementen op straat in Amsterdam.

Lex van Buuren speciaal uitgedost in de kleuren van de klant; het Iers verkeersburo. (Maart 2019)

Het Noorderpark is een fusie van 2 bestaande parken en bevat zelfs 2 voormalige tankstations met een nieuwe missie.
Daan en Lisa zijn het enthousiaste team van de Roze Panter; één van de 2 voormalige tankstations die nu dienst doen als cultureel centrum, plek voor workshops en andere creatieve uitspattingen. Ook kinderen zijn doelgroep. 

Daarna draaien we de Nieuwdammerdijk op. Geniet hier van de geschiedenis in de vorm van prachtige huizen; inclusief het inspirenede verhaal van je stepgids. 
Hierna gaan we een stukje door het Vliegenbos steppen.

Via het station van de Noord/Zuid lijn, de Vogelbuurt, De Willem-I sluis (Met uitzicht op de De Six Haven en het bekende Mandela huisje) steppen we terug naar Overhoeks, waar ook de Pont ligt naar Amsterdam Centraal.
Dat was de Onverwacht Amsterdam Tour waar je wellicht op hoopte.


Uitje in Amsterdam-Noord: de route op de step. (Voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitstap.) | Duur: 2 uur en lengte: 9,5 km, in een “reLexed” tempo.


De “Noord scoort” Lexperience.


Foto op de Instagram van de “Amsterdam Lexplorer” van een rondleiding boven ‘t IJ: een bedrijfsuitje voor 12 personen. (Oktober 2019)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Footbike company outing last friday next to The Adam tower and with the salingboat “Stad Amsterdam” in the back on river IJ. grouptour Lexperience Amsterdam Noord. #localguidesamsterdam #amsterdamcityguide #amsterdamnorth #amsterdambikelife #hiddengemsamsterdam #amsterdam #lexandthecity m #iamsterdam #steppen #cafedepont #kopklas #amsterdamnoord #bedrijfsuitje #amsterdamtour

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexplorer) op

 

Nog een paar foto’s die Lex and the City heeft gemaakt tijdens het uitzetten van routes in Amsterdam Noord. (Of heeft gehad van groepen die mee stepten in “Onbekend Amsterdam”.)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

hidden gem house: a pearl from the 17th century hardly any visitor sees. On a dike in Amsterdam North. ————————————— #localguidesamsterdam #amsterdamcityguide #amsterdamnoord #amsterdambikelife #hiddengemsamsterdam #amsterdamhiddenspots #amsterdam #lexandthecity #frenchspeakingguide #iamsterdam #buiksloot #steppen

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexplorer) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Adam tower with ADE flag. Part of todays’ biking lexperience: preparing a company outing by footbike. #localguidesamsterdam #amsterdamcityguide #amsterdamnoord #amsterdambikelife #hiddengemsamsterdam #amsterdam #lexandthecity #frenchspeakingguide #iamsterdam #steppen #madam #adamtoren #adamtower #ade

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexplorer) op

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

I visited “This is Holland” this morning and then took a picture of their neighbours. :) #iamsterdam #privateguideamsterdam #localguidesamsterdam #amsterdamcityguide #amsterdam #hiddengemsamsterdam #lexandthecity #frenchspeakingguide #iamsterdam #thisisholland

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexplorer) op

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)