Since 1998
Lokale gids Lex van Buuren met Lex and the City step tijdens een sportief groepsuitje in Amsterdam
stepgids tijdens een sportief groepsuitje in Amsterdam

Steppen in Amsterdam vind ik het midden tussen fietsen en wandelen. Je beweegt je als een ratelslang door de wijken met kleine straatjes zoals de Jordaan en de Pijp. Als het even druk is, sta je in 1x stil en je kunt gewoon op je step blijven staan tot er weer ruimte is om te rollen. Leuk sportief groepsuitje.

Lex, oprichter en stepgids Lex and the City Amsterdam. (We steppen door Amsterdam sinds 2004.)

PS, een tip: koop zèlf een step. Niet alleen goed voor je conditie maar ook een garantie voor leuke reacties op straat. ;)

Een recente recensie van een step personeelsuitje van een bekende organisatie

Page in English

Steppen in Amsterdam, op zoek naar de verborgen schatten. 

Ga tijdens een steptocht met Lex and the City op zoek naar de verborgen parels van Amsterdam.
Een origineel sportief groepsuitje met jullie bedrijf, afdeling, vriendengroep, als stel, als VIP of met jullie vrijgezellenuitje.

Steppen in Amsterdam is leuk als sportief groepsuitje. Met Lex and the City, de specialist voor steptours in Mokum.
Een steptocht in Amsterdam is leuk als sportief groepsuitje.

Steppen in Amsterdam is de sportieve noot tijdens jullie uitje met de groep.
Met een step kom je op plekken waar het moeilijk wordt met een fiets.
Steppen is ook goed voor team building want de deelnemers voelen zich weer even kind.

Een privé steptocht is echt niet moeilijk of zwaar; daar zorgt jullie lokale stepgids wel voor.Lex and the City gids op de step bij Meet Berlage Amsterdam voor meetup.

We stellen voor een sightseeing steptocht van 5 tot 11 km. Tussendoor stoppen we OF op een terras, in een bekende konditorei, of in een café. 2,5 uur
Of we houden geen terras-stop en is de step rondleiding 2 uur. Dus dan een flesje en reepje mee.
Korter? Probeer wat meer tijd vrij te maken. Je moet even opstarten met de steps, ….je bent niet 1-2-3 weg. En dan is er ook geen rek aan de andere kant en je bent wel midden in de stad. Het is een actief uitje en neem er de tijd voor.
Bekijk eens wat verborgen parels in Amsterdam. (Dit is een BLOG)

On parle Français | Wir sprechen Deutsch | We speak English 

We hebben sportieve groepsuitjes verzorgd voor allerlei groepen; zelfs met BN-ers.

Steppen in Amsterdam is leuk voor iedereen.

Steppen in Amsterdam met een groep - Bedrijfsuitje of vrijgezellenfeestje
Lex and the City organiseert sinds 2005 stepuitjes in Amsterdam voor allerlei groepen en groepjes: van bedrijfsuitjes voor advocatenkantoren tot sportieve groepsuitjes voor vrijgezellenfeesten.
Van de Parijse kaas-associatie tot de Duitse nationale volleybal dames.
En van een kroegcluppie uit Vlaanderen tot BN-ers op de step door Amsterdam.
You name it, we’ve done it.

 

The power of why: waarom juist steppen in Amsterdam?

Nadat hij, samen met zijn team, al sinds 1998 een paar duizend mensen had rondgeleid op de skates in met name Parijs, zocht Lex naar een mogelijkheid out of the box te kunnen touren door Amsterdam met een gezellige groep die niet kon inline skaten, en dus een alternatief zocht.

Fietsen vond hij, althans in Amsterdam, gewoon. Dus het werd (eerst) steppen.
Op de Albert Cuyp markt liep hij naar de marktkoopman Joop en vroeg hem of hij 45 stadsteps kon kopen.
Hoe het verder ging lees je hieronder of neem meteen contact op met Lex.

Lex and the City hoopt dat jullie het leuk vinden boeiende dingen onderweg te horen. Wij zijn gidsen-met-anecdotes. (En we hebben ook veel vrijgezellenfeesten tourtjes al gedaan op de step.)

Lex zelf stept privé ook nog eens vaak en blogt daar soms over. Het is dan ook de missie van zijn bedrijf Lex and the City, mensen meer en leuker te laten bewegen in die leuke stad.

 

Waarom steppen cool en zo goed voor je is.

By showing you my recent pictures I will guide you through the highlights (the must-sees) and the hidden treasures of Amsterdam in Corona time. | Picture Red Light District copyright Lex and the City, Lex van Buuren
Ga als een ratelslang over de Wallen met je fLex-step.

“Steppen is mijn 2e grote passie geworden, in eerste instantie simpelweg omdat je vanwege het weer niet altijd kunt skaten.
Bottomline is, dat ik één van de weinige volwassen steppers van Amsterdam ben. (Ik kom bijna niemand tegen op mijn vele tours.)

Ik heb volop tips en energie om jou van advies te voorzien over de steptechniek, het materiaal en tracks. Hoewel steppen typisch Nederlands is, is het nog nauwelijks bekend bij volwassenen.  En er zijn leuke verhalen te vertellen over techniek en vooral ook over wat mensen nu boeit: hoe fit je er wel niet van wordt. :)
En iedereen kan het, en een step is goedkoop.”

 

Kosten van een steptour met lokale privé gids door Mokum

De prijs-info staat hier. Laat ons even weten of de prijs OK is; dan kunnen we een stap (step) verder zetten.

Begeleide steptochten in Amsterdam met Lex and the City
Amsterdam anders op de step

 

 

Steppen als sportief groepsuitje voor bedrijven en overheidsorganisaties in Amsterdam.

Het is de intentie van Lex and the City in 2024 het steppen ook een topper te laten zijn als intermezzo tijdens een beurs of congres. “Rondje om de RAI” bijvoorbeeld! :)
Zie ook de foto hieronder van ons corporate uitje “steppen op hakken en in pakken”. Klik erop voor een sportief bedrijfsuitje op de step in Amsterdam.

Steppen op hakken en in pakken met Lex and the City Amsterdam
Steppen op hakken en in pakken: out of the box zakelijk uitje! #outofthebox


Een voorbeeld van een bedrijfsuitje op de step in Amsterdam:

Het aantal deelnemers is 32 en we maken vier stepgroepen van max. 8 deelnemers. Elke groep krijgt een stepgids die zowel goed de weg kent, mensen kan uitleggen hoe je easy peasy stept, en een paar leuke anekdotes klaar heeft voor onderweg.
De centrale plek waar we beginnen is het Oosterdokseiland. Daar bevindt zich de grootste parkeergarage van Amsterdam; zowel op auto- als op fietsgebied. Ook leggen daar bootjes aan en het is vlakbij het Centraal station.

Lex and the City heeft samen met het bedrijf of met de organisatie 4 tour thema’s afgesproken. Deze zijn gebaseerd op de volgende items:

 

Duur: 2 uur. We maken tussendoor stops en neem in je rugzakje twee flesjes water ofzo mee en een reep. (Alcohol drinken vooraf of tijdens de tour is niet toegestaan. Reken maar dat wij daar consequent mee omgaan. Laten we die sociale pijn vermijden samen.) 2,5 uur met een pauze kan ook.

Als het nog niet mogelijk is op het moment van uitvoering met 8 deelnemers per stepgroep te gaan touren, dan houden we de maximum deelname aan die dan geldt. De offerte wordt hierop aangepast.
Meer informatie over een actief bedrijfsuitje in Amsterdam met Lex and the City op de step.


Waar we (bijvoorbeeld) samen langs steppen in Amsterdam.

Steppen tijdens een vrijgezellenfeestje | Sportief Groepsuitje Amsterdam
Versierde step ivm verjaardag, jubileum of, zoals hier, een vrijgezellellenfeestje.

Als het te lang qua tijd is, laat maar weten. Als de track te lang blijkt of the kort, dan korten we hem onderweg in, en gaan we naar NOG meer plekken.
(We hebben ook pagina’s voor steppen in Amsterdam Oost, het chique Zuid en een step rondleiding in Amsterdam-Noord.)

 

De Lex and the City steproute door het centrum van Amsterdam | Bereikbaarheid startpunt van de rondleiding op de step.

Out of the Box stepgids Lex van Buuren tijdens een afdelingsuitje voor zijn stalling met alle steps in de Schollenbrugstraat in Oost
Teamuitje in Amsterdam op de step

Begin en einde bij de SkyLounge in het Oosterdok.
Coole plek; en vlakbij het Centraal Station. Begin en einde van de rondleiding op de step zijn prima bereikbaar met eigen vervoer of met OV. (Vrijwel naast Amsterdam Centraal.)

Je loopt het station aan de stadskant uit, slaat naar links en de verte zie je al de hoge gebouwen van Oosterdokseiland liggen. Het Hilton (inclusief Skylounge), ligt aan het begin van genoemd Oosterdokseiland.Het stepuitje duurt in totaal 2,5 uur.
Een half uur daarvan bestaat uit een pauze op een leuke plek in Amsterdam. Of we houden geen terrasstop en dan is de step-tour 2 uurtjes. Neem dus een flesje en reep mee.
Deze basisroute is 8 km lang. (We kijken onderweg samen wat haalbaar en leuk is voor juist jullie.)

Soms passen we deze centrum-route aan. (In overleg of op verzoek.)

Zoals bijvoorbeeld bij deze 10km-route, die meer de nadruk legt op de Jordaan en de Westelijke Eilanden. (En begint op het Damrak)

Dam – (3 van de) 9 Straatjes – Plek waar Prinsengrachtconcert jaarlijks plaatsvindt – Anne Frankhuis – (Hofje in) de Jordaan – Noordermarkt – Haarlemmerdijk – Westelijke Eilanden – Oude Houthavens – Zicht op Noord – NACO-huisje (zie hieronder) – Nemo – Voormalige Scheepvaarthuis (Voormalige Amsterdamse School Architectuur) – Malle Jaap – Rembrandthuis.

NACO-huisje bij Amsterdam Centraal Station - Erlangs met Lex and the City out of the box rondleidingen


Contact met de lokale gids
over steppen in Amsterdam met jullie groep(je) | Offerte

Bel, facetime of mail op +31655337726 | [email protected] | contactpagina –> Direct contact met lokale privé step gids in Amsterdam; 4-talig.
Appen-voor-steppen: Zie de button rechts beneden.

 

steppen in amsterdam is leuk voor iedereen - ook voor mannen - met de groep

 

 

 

Kleding & steptips voor de tour met de groep door Amsterdam

Startplek van privé fietstour in het Oostelijk Havengebied met tour company Lex and the City– Zorg voor relaxte, sportieve kleding. Ademende en stretch kleding is ideaal. Neem ook iets warms mee voor na afloop.

– Draag goede sportsokken (niet te dik, niet te dun). Neem een 2e paar mee voor na afloop (dit voorkomt blaren).

– Wij hebben enige poncho’s achter de hand voor als het licht of normaal regent. (Als het echt niet doen is, stortregen, sneeuw of onweer, dan kijken we samen naar een alternatief, een andere datum of jullie kunnen het in dat geval kosteloos cancellen.) 

– De stoep afsteppen kan gevaar opleveren, omdat je laag staat: neem daar de step in de hand. Ook bij hoge verkeersdrempels afstappen.

– Zorg dat je veters vast zitten. Het is al meermalen gebeurd dat mensen daardoor vielen.

– Tip: Wissel op de step af met je linker en rechtervoet: 8 om 8 als start is een goed basisidee.

 

 


Wanneer is het erg druk (op straat) voor een sportief groepsuitje in Amsterdam? Op zaterdagmiddag!

Steppen in Amsterdam met Lex and the City doe je op een goede step.
Kickbike voor rondleiding op de step | Sportief groepsuitje Amsterdam

Zaterdag (maart – oktober) is het zeer druk in de stad. Er zijn veel groepen, waaronder veel vrijgezellenfeestjes.
Ik raad jullie daarom aan op de zaterdag in de ochtend te gaan steppen met jullie groep.
In de middag zou ik kiezen voor steppen in Amsterdam-Noord of een steptour in Amsterdam Oost, maar als je van buiten komt is dat wellicht niet wat je wilt?

Maar in het centrum kunnen we er ook een handige zwengel aan geven hoor!
We kunnen beginnen bij jullie hotel, hostel of resataurant. Als je dat graag wilt. Van daaruit ligt Amsterdam aan onze voeten. Ook het IJveer richting de Sixhaven. Lekker stuk langs het IJ. (Kan ook aan de andere kant, langs EYE filmmuseum.) Westelijke Eilanden is top. Oosterdokseiland.
Avoid the crowds en toch gave highlights.

 


Ben je niet met een groep en wil je toch mee steppen met een sportief groepsuitje?

Wil je individueel reserveren voor steppen in Amsterdam?
Dat kan, maar DIE Amsterdamse steptochten zijn dan wel  in het Engels. App StepLex voor de volgende: 0655337726.

 

Lex and the City Tour op de step 26-07-2009 | Sportief groepsuitje Amsterdam

Zomaar een foto van een tour op de step in Amsterdam in 2009 met Lex and the City | Van onze Flickr social media

Beoordeling over de begeleide steptocht met Lex and the City

Steppen in Amsterdam is een leuk en sportief uitje voor een groep - Met Lex and the City
Foto van steppen in Amsterdam, Magere Brug, genomen door Lex and the City

Hoi Lex, Bedankt ! Was ERG SUPER zondag. Iedereen was laaiend enthousiast. Sterker nog, ik heb vandaag een step gekocht via Marktplaats, vind het zooo leuk.

Veel succes verder en wie weet “oant sjen”

Groetjes van de dames van de volleybal

Andere recensies van groepen over Lex and the City tours en groepsuitjes


Steptours in vanaf 2005 | Inclusief veel reviews van groepen over de sportieve groepsuitjes in Amsterdam

Via onderstaand plaatje vind je ook veel reviews van groepen: vrijgezellenfeestjes op de step, bedrijfsevents, afdelingsuitjes, groepen die een dagje Amsterdam deden, etc.
Het is de z.g. Lex and the City Amsterdam step website 1.0; de oude site vanaf 2004, met Amsterdamse uitjes.

Uitjes op de step in Mokum met Lex and the City voor groepen. Sportief groepsuitje in Amsterdam
Onze 1.0 website met vele “steplexperiences” vanaf 2005. (Niet om te boeken en matig op je mobiel)

 

Andere stepthema’s om te kiezen in die verrassende stad.

Special: steppen met jullie groep in & rond het Vondelpark | Met sportief groepsuitje met lunch

Het Vondelpark is niet alleen een prettige en veilige plek om te steppen, er is ook veel te zien, zoals diverse standbeelden. O.a. van Joost van den Vondel. En wat dacht je van de diversiteit aan mensen?

In het Vondelpark zijn diverse plekken om te lunchen, zowel de Vondeltuin, de tennisclub Kattenlaan en het van TV bekende (Wie is de Mol?) Vondel CS.
Als jullie met ons willen gaan steppen als sportief groepsuitje in Amsterdam, dan kunnen we daarna voor jullie duiken in de mogelijkheden. (Of jullie een lunchtip geven.)

Je kunt het Vondelpark ook uitbreiden met de omgeving. Dan krijg je het thema “chique Amsterdam“. Met de PC Hooftstraat en haar dure winkels, de villa’s rondom het Vondelpark en het Museumkwartier.

 

Of kies voor een step rondleiding in het hippe, lokale en andere Amsterdam.

Steppen door het onbekende en hippe Amsterdam - Pontsteiger - Zouthavens - Lex and the City tours
Zie de foto. Dat is de Pontsteiger. Wij laten je ook graag deze hippe, lokale en andere hoek van de hoofdstad zien.

Een gezellige tour op de step in onbekend Amsterdam van 10 km.
Steppen langs relatief anders dan anders plekken in Amsterdam. Zoals over de Westelijke Eilanden, De oude en nieuwe zouthaven, de Pontsteiger en ook ‘t Schip, een geweldig voorbeeld van Amsterdam School architectuur. :)

Step zo niet alleen langs andere hotspots in AMS, maar ook langs verborgen plekjes in de hoofdstad. Zo neem ik je mee naar een plekje in de Oude Zouthaven dat je echt moet weten te bereken. Op je step gaat dat juist fijn, want je beweegt je als een slang door de stad. ;)

Cursus “zakelijk verleiden” op de step in Amsterdam

Wat je hier ziet heeft een prijskaartje op maat. ;)

Steptours in andere wijken:

Steppen in Amsterdam-Oost

Steppen door de Jordaan:

Stepuitje op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord:

 

 

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Geef een reactie

WhatsApp Lex
x
Call Lex