Since 1998
Lex van Buuren: lokale privé gids in Amsterdam en Noord-Holland * SEO coach: "Lexposure in the City" * Parijs adviseur
Klik op de foto van de gids voor een mening van een ander over de tours.

Deze pagina gaat over net even wat andere privé rondleidingen in Amsterdam voor kleine gezelschappen, uitgevoerd door lokale gids Lex of door een goede & gezellige verhalenverteller uit zijn netwerk.

En zelfs tijdens de corona crisis heeft Lex and the City veel aandacht van de media gehad voor de micro-avonturen voor groepen in Amsterdam.

Veel leesplezier gewenst. :)

Lex, citytour gids in het onverwachte Amsterdam

Vijf dingen waarmee die lokale gids in Amsterdam zich onderscheidt.

Erlebt die tollsten privaten Touren in Amsterdam Ost
Amsterdam anders: het Oostelijk Havengebied is bijvoorbeeld gaaf. :) Graag laat ik het jullie zien. Foto is copyright van een Catalaanse klant.
 1. Franstalige privégids (Gewoond, gewerkt en toeristisch management gestudeerd in Frankrijk.)
 2. Maatwerk in de hoofdstad (f-Lex) Ook voor mensen met een handicap.
 3. Het ongebruikelijke Amsterdam; dus zeker ook Oost en Noord. (met outside the box style gids) En met thema duurzaamheid.
 4. Actieve privé tours in Amsterdam (Ik kom het beste tot mijn recht als gids op wielen: fietsen, steppen en skaten. Voor wandeltours aanvragen schakel ik mijn sterke gidsen-netwerk in.) )
 5. Privé programma’s ook boven Amsterdam, zoals een fietstour naar de Zaanse Schans vanaf Amsterdam, een actieve, rollende tulpentour of een sportief rondje Texel.Zicht op maritiem Amsterdam tijdens een privé stadstour met Lex and the City

Kortom: ik ben toch vooral een gids op wielen die een zeer goede algemene en toeristische kennis heeft in (ongebruikelijk) Amsterdam (en erboven), maar niet in de diepte gaat qua architectuur en kunstgeschiedenis.

Met mijn goede netwerk aan lokale gidsen kan ik echter een bredere toeristische vraag aan dan dat.

Ik fungeer nl. niet alleen als gids, maar ook als creator en organisator. Bijvoorbeeld als ik zelf niet kan of als ik denk dat een ander in mijn netwerk het beter kan dan ik. (En dat is al redelijk snel het geval met al die Amsterdamse wijken, thema’s en vervoersvormen.)


Deze pagina over privé tours in Amsterdam met lokale gids en is in het Nederlands.
Dit thema in de andere talen die de gids spreekt:
Cette page en français | This page in english | Diese Seite auf deutsch


 

Amsterdam anders: micro-avonturen in die verrassende stad, vol met verborgen parels

 

Uitzicht op Amsterdam Noord vanaf Amsterdam CS met de fiets - Op de A'dam Toren en EYE filmmuseum - Lex and the City priv'r tours Amsterdam
Foto: Lex van Buuren (zomer 2020) Steekwoorden van mij als lokale privé gids in Amsterdam: out of the box, high end, sportief & op zoek naar hidden gems in de stad.

 

Stepgids Amsterdam van Lex and the City bij de Waag op de Nieuwmarkt met een groep medewerkers van het ziekenhuis. Tijdens een privé tour in Amsterdam.
Stepgids Amsterdam Lex bij de Waag op de Nieuwmarkt met een groep medewerkers van het ziekenhuis.


Waar een deel van de Amsterdam privé tours op de fiets, step en skate beginnen: op het Timorplein

Om de hoek bij Lex and the City ligt het Timorplein.
Dit is een heel prettige plek om met de rollende anders dan anders privé tours in Amsterdam te beginnen.
Want:

Amsterdamse school stijl - Het Schip - Verborgen parel - Rust en schone lucht in Amsterdam tijdens Coronavirus crisis. Mooi object voor met privé tour in Amsterdam.
Verborgen parel in Amsterdam: Museum het Schip. (Nee, dit is niet het startpunt!)

 


Tarieven 2024 incl. BTW voor de creatie van het uitje, de organisatie van de rondleiding en de kosten voor de gids. ⇓

Team-uitje in Amsterdam - steppen met Lex and the City

Oftwel: hoeveel kost Lex and the City tours?
⇓ (En een link naar de algemene voorwaarden van de privé tours in Amsterdam; de z.g. kleine lettertjes. ⇓

De prijs voor creatie, organisatie en voor de Lokale meertalige Lex and the City gids is in totaal € 275,- incl. 21% BTW per tourgroep. (€ 227,27 ex. BTW). Dus inclusief meedenken met jullie, lokale kennis en ervaring (Lexperience). Lex and the City geeft ook aandacht in net voortraject, maatwerk en tips. Want we zijn ook Amsterdam-specialist.  Surf verder onder de foto.⇓
Amsterdam Lookout schommels boven de stad - Lex and the City
We houden maximaal 10 personen per tourgroep aan; soms 12 mensen. (Reden: veiligheid, comfort en service) Meerdere groepen naast elkaar zijn mogelijk.
Deze prijs is gebaseerd op een tour van maximaal 3 uur. Per extra half uur komt daar in totaal € 60,00 bij.
Op genoemde tarieven zijn kortingen mogelijk. Mits daar een goede reden voor is. Voorbeeld: voor kleine gezelschappen geven we een korting als dat kan. (Tip: vermijd de topdagen.) Meer info staat onder foto met de stepdames onder het Rijksmuseum door. Surf verder onder de foto.⇓

Het Oostelijk Havengebied is een prima plek voor een steptour in Amsterdam-Oost

 

Sportive guide and storyteller in Amsterdam and in Paris; that is Lex and the City. Looking for hidden gems in the city.

reviews van de laatste jaren

Private tour guide for bachelorette sportive activities in Amsterdanm, like foot biking - Lex and the City
Privé tours in Amsterdam tijdens een vrijgezellenfeest.

 

Publicité gratuite dans le Courrier International pour Skate-A-Round et Lex and the City - Lex van Buuren
Publiciteit in het Franse Courrier International over de fiets & skatetours die ik toentertijd organiseerde in Parijs. Is overgenomen v.d. Volkskrant, die met onze groep meereisde.

Korting op het tarief van de privé gids Amsterdam Lex and the City?

Ja. In het geval van een hele serie tours of meerdere dagen tegelijk.
Als het op een tijd en/of dag is dat je niet zou verwachten dat er interesse is. 

Wanneer er veel vraag is? Maanden: april t/m juni en topmaand september. Dagen: vrijdag t/m zondag. Tijden: middag en avond.

Kortingen zijn ook mogelijk bij een uniek iets, een “heel leerzame activiteit”, en ongetwijfeld nog een paar dingen.
En voor agenten.

Of als het voor een goed doel is. (In het laatste geval vaak voor slechts een hapje en een drankje.)

Lokale, ook Franstalige privégids in Amsterdam: bel, app of mail Lex.
+31655337726 | [email protected]

 

1,5 meter afstand. Tempo: genieten van een stad die juist nu veel ruimte biedt.

 

Jullie vragen Lex and the City om een z.g. Lexperience. Dus om een uitje c.q. privé tour te organiseren in Amsterdam en deze vervolgens als privé gids uit te voeren. Inclusief vraagjes vooraf over praktische zaken in Amsterdam en omstreken. (adviseur over Amsterdam.)
Typisch aanbod voor particulieren, conciërges van hotels, bedrijven die een uitje of tour (een Lexperience) willen als onderdeel van hun bedrijfsuitje of bedrijfsevent, scholen, groepsreisagenten en corporate websites.

Lokale privé gids tijdens grote evenementen in- en rond- Amsterdam. 

(Deze bloembollenkwekerij uit Breezand, Pennings De Bilt, ziet de groepen met Lex and the City Lexcursies graag komen. (Zie plaatje met zijn mooie aanbeveling.) –>)

Pennings bollen en bloemen uit Breezand raadt Lex and the City aan voor tours langs de bollenvelden en bloemen in de Kop van Noord-Holland.

Op weg met de fiets naar de Zaanse Schans. Strak blauwe lucht.
= ook Amsterdam :)”

Ik richt me sinds enkele jaren alleen op de kern: tours en workshops op maat. Als je lunches e.d. gaat verkopen dan word je in de ogen van de groep zelf het restaurant. Dan ga je over de kwaliteit van het eten. Ik adviseer alleen nog over restaurants en hotels. (Want ik kom op veel plekken natuurlijk.) Soms huur ik nog wèl een privé boot voor een groep (met mij als gids) en natuurlijk steps, skates en fietsen.”

Lex, lokale privé gids Amsterdam (en erboven)


Uitzicht op NEMO vanaf de brug bij Hanneke's Boom.

 

Filmpje van outside the the box privé tours in Amsterdam: “zakelijk verleiden op de step”. 

Deze clip van 1 minuut is 11 jaar oud en laat nog steeds de actieve Lex and the City spirit zien als lokale gids in Amsterdam. Een speciale dag voor pers, DMC’s en evenementenbureaus. 1 minuutje genieten op Youtube.
O.a.  met BBQ vanaf het ereterras van het Olympisch stadion en lunchen op de top van de Regardz Zilveren toren; naast Amsterdam CS.

Dank aan lokale gids Hans Pleging, Tijn van Ewijk van Flirtworks, Marieke van der Werf (van toen,: Regardz), Blue Boat Company en Frank Klein Leugenmors, die deze strakke video heeft gemaakt. 


In deze betrekkelijk rustige periode qua rondleidingen zelf op verkenning uit op zoek naar nieuwe en verborgen plekjes…

Deze foto nam ik net (14 december 2021) vanaf de step in een nieuwe straat van Amsterdam-Noord! Zo leuk om op zoek te gaan naar Franse en vooral Parijse elementen in Amsterdam. Hier komt een Duits congreshotel, dus internationaal is het nu al. Dat is dan 1 vd 2 z.g. “Y-Towers.”

Franstalige stadsgids die in Parijs begon en nu voornamelijk privé rondleidingen verzorgt in Amsterdam. 

Review van een Franse familie + foto met een lach; februari 2019

Guide locale francophone à Amsterdam - Lex van Buuren est guide local et il parle Français
Guide locale francophone à Amsterdam – Lex van Buuren est guide local et il parle Français. Ici avec une famille Française. Feb-2019

Deze foto op het Rembrandtplein is genomen tijdens een gegidste privé rondleiding in het Frans door Lex. Hij staat 2e van links op de foto. Kijk anders eens op de foto om te zien wie er op het hoofd van Rembrandt zit. ;)

Deze Franse familie uit Limoges stuurde tourgids Lex per MMS na afloop de foto. Begeleid door onderstaande korte review van de gegidste tour die begon bij hun Pestana Hotel in de Pijp en eindigde bij de Waag op de Nieuwmarkt. (Ook al zo’n plek waar Rembrandt een rol speelde overigens)

Dan nu de review-tekst die bij de foto MMS stond: Avec nos remerciements pour cette agréable visite. Bonne journée. Famille Mxxxx.

Tenslotte: lokale privé-gids Lex was gevraagd voor deze rondleiding door Amsterdam Odyssey, specialist in high end tours op maat in Amsterdam en partner van diverse vijf sterren hotels.


Privé rondleidingen. Ook via Nederlandse en Vlaamse organisaties die Franse groepen als klant hebben.

Lex van Buuren hier met gids Tijs de Boer tijdens het Amsterdam Light Festival 2018.
De foto is van het Amsterdam Light Festival, toen ik op de step op stap ben geweest langs alle licht monumenten. Foto: Tijs de Boer; gids in Amsterdam. Nov-2018

Ik wil graag nog meer en nog leuker gidsen in Amsterdam. :) Lexperience style.
Bijvoorbeeld privé rondleidingen in het Frans. Vanwege mijn geschiedenis als reisleider, toerisme student en gids in Frankrijk is de Franstalige markt mijn taalspecialisatie hier in Amsterdam. Mijn focus qua taal ligt dus op het rondleiden van Franstaligen in het ongewone Amsterdam.

Zoals je ziet is deze privégids pagina (tòch) in het Nederlands. Dat komt omdat ik mij bij de promotie van mijn tours en uitjes, de z.g. “Amsterdam Lexperiences” ook richt op Nederlandstalige  mensen en organisaties die buitenlandse groepen in hun netwerk hebben.

Dat kan ook een Nederlands bedrijf zijn dat buitenlandse collega’s over heeft. Of een evenementenbureau. Natuurlijk ook een DMC die een tourgids zoekt voor een internationaal evenement. Of een sportieve fietstour-aanbieder. Of een rondleiding in het Frans voor de gasten van een hotel. Gidsen voor een actieve touroperator. Ook een collega-gids kan een enthousiaste gids zoeken omdat zijn of haar groep te groot is voor zich/haarzelf.

Van DMC’s, incentive houses, evenementenbureaus, reisagenten en groepsafdelingen van touroperators wil ik bij een groepsaanvraag het volgende weten:
– Het aantal personen.
– Is het een privé groep of op indeling?
– Het soort groep: uit welk land, bedrijf of vriendengroep bijvoorbeeld?
– Waar willen ze rondgeleid worden in Amsterdam?
– Hebben ze Amsterdam reeds bezocht?
– Hebben ze speciale wensen? Zoals het parcours?
– Welke invulling kan ik er zelf aan geven?

Uitzicht vanaf het Marineterrein op de replica van de VOC-boot "De Amsterdam" en het Scheepvaartmuseum.Naast toeristische gezelschappen vind ik bedrijfsuitjes, personeelsuitstappen of een rondleiding voor een school of universiteit ook leuk. (En ik heb veel gids & reisleider ervaring in de stad.) De rol van tour manager voor DMC’s past mij ook.

Verderop lees je over mijn motivatie en passie, 25 jaar ervaring in Amsterdam en Parijs en de internationale toeristische opleidingen die ik heb gedaan en afgerond in Frankrijk, Engeland en Nederland.


Het 2e Unique Selling Point als tourgids in Amsterdam: sportief, gezellig samen bewegen op step of fiets.

Step mee in Amsterdam tijdens een privé rondleiding met Lex and the City
Lex and the City organiseerde het event “steppen op hakken en in pakken” voor de ondernemers van Meerbusiness Amsterdam. In het Vondelpark. Juni 2011.

Het grote kind met het internationale toeristische managementdiploma en grote liefde voor bewegen in de stad, is gek van steppen.

En die passie heeft hij inmiddels gedeeld met heel veel mensen op straat in Amsterdam. (Zelfs met bekende).  (Er is ook een rondleiding op de step of de fiets in Amsterdam Noord.

Ga anders eens loeren op de pagina over steppen in Amsterdam-centrum voor groepen; voor bedrijven, uni’s, vrijgezellenfeestjes, verenigingen en internationale groepen.

Natuurlijk ga ik als fietsgids ook met mensen op stap op de fiets in Amsterdam en daarbuiten. Bijvoorbeeld tijdens grote evenementen. (Wanneer die weer plaatsvinden.)
Even over de groepsgrootte: Ik step, fiets en skate sinds 1998 met groepen door de steden Amsterdam en Parijs. En op een gegeven moment dacht ik: “Meer dan 10 is gevaarlijk en vooral bij stoplichten”.

(Voor een overzicht van, zelfs heel normale, fietstours in Amsterdam (en erboven) klik je hier.)

 

Suppende zwaan in Amsterdam (foto van Lex van Buuren)
Suppende zwaan in Amsterdam (foto van Lex)

Outside the box fietstours (zomaar 3 wat gekke voorbeelden)

 

Special: “All you can bike Amsterdam tour voor groepjes en groepen

Deze privé fietstour van Lex and the City laat je zowel de highlights als de hidden gems van het historische centrum van Amsterdam zien, als de delen van Amsterdam waar elke week nieuwe en spannende dingen gebeuren en worden toegevoegd: Amsterdam Oost en Amsterdam-Noord.
Duur: 6 uur inclusief foto & verhaaltjes stops en een lunchpauze. (Of meerdere lunchpauzes met foodtruck snacks.)

EUR 320,- inclusief BTW in totaal voor de lokale gids en sportieve organisator Lex and the City. Voor dat geld regelen we wèl de fietsen maar de kosten voor de fietshuur zèlf komen erbij.

Special: Fietsuitje met jullie groep vanaf de Adam Toren in Amsterdam-Noord richting Waterland en Marken. (Of de Zaanse Schans.)

Op onze engelstalige Privé excursies met de fiets boven Amsterdam vind je meer info over fietsuitjes ten Noorden van Amsterdam voor groepen met privégids.


Fietstocht “onbekend plekken in Amsterdam” met Lex and the City.

Ik doe nu alleen privé tours. Misschien verandert dat. Maar ik denk het niet, want ik wil maar een paar mensen om mij heen hebben en mensen een tour echt voor hen geven.Fietstour Amsterdam van 20 km

Ik geef je een link naar een 20 km Lex and the City fietsroute Amsterdam die goed kan. En plekken waar we langs komen waarschijnlijk: de Dam | grachten | Keizersgracht | Anne Frankhuis | Jordaan | Vondelpark | Rijksmuseum | Van Goghmuseum | Heineken experience | Albert Cuypmarkt | Sarphatipark | Amstel | Amstel Hotel | Carré | Hermitage | 1e Fietsstraat | Tropenmuseum | Artis | Molen van Oost | Lloyd hotel | SAIL gebied | Marine terrein met van Gogh | Oosterdok | Centraal station |  Nieuwmarkt | de Wallen

Hoe het uiteindelijk uitpakt, hangt ervan af hoeveel tijd ze op het terras willen zitten. ;) (Of het mag dan iets langer duren van mij, jullie fietsgids Amsterdam; geen punt, we zijn f-Lex.)

 

Het 3e punt waar we het verschil maken met de privé tours: het ongebruikelijke Amsterdam centraal stellen.

Op zoek naar de verborgen plekken en juweeltjes van de hoofdstad. Die vinden en laten zien aan de mensen die wij rondleiden.
Die “verborgen parels” kunnen in het centrum liggen en ook in Oost en Noord.

Zie onderstaande Facebook post voor onze spirit.


Amsterdam Oost als een ongebruikelijke gids-specialiteit

Mijn 2e specialiteit, zo je wilt mijn 2e USP, naast de Franse taal, zijn rondleidingen in Amsterdam-Oost. Ontdek met Lex and the City de onbekende plekjes van de hoofdstad.
Ook Google weet dat, want Lex and the City staat organisch, zonder advertentiekosten dus, op 1 met de zoekterm “gids Amsterdam-Oost”.

Speciale service voor een hotel of restaurant in bijvoorbeeld Amsterdam Oost: ik kan ook een uurtje op stap gaan met jullie klanten rondom jullie hotel of na het eten.

Bekijk anders onderstaande video met Lex, opgenomen door een klant tijdens een privé tour in Amsterdam.

Anders en algemener gesteld: ik kan in allerlei wijken in Amsterdam gidsen. Ik doe dus ook graag de ongebruikelijke rondleidingen.


Amsterdam vanuit een andere invalshoek: tours van 1 uur rond hotel of bedrijf.

Voor drukke zakenmensen met weinig tijd, maar wel zin in een korte inspirerende wandeling of fietsrondje.


En het anders-dan-anders uitje: skatetours 

Het 7e USP voor uitjes in Mokum is  inline skaten.
Privé skateles in Amsterdam. Die past niet helemaal in het gids-tour-rijtje, gidsen en rondleidingen in Amsterdam op inline skates, met mini workshops tussendoor wel degelijk!)

Lex and the City is ooit begonnen als Skate•A•Round tours, workshops & vakanties, en we laten die kern niet varen!
Ter illustratie:

SkateLex opent regelmatig de Friday Night Skate Amsterdam met een praatje, is DJ op skates en schrijft de posts op de Facebook pagina van de FNS.
Lex op de rug gezien terwijl hij de Friday Night Skate Amsterdam als gastheer opent met een praatje.
Andere rollen van hem bij de FNS: DJ op skates, routeman en redacteur van de Facebook pagina.
Tijdens de Friday Night Skate tour praat hij met de deelnemers Frans, Engels, Nederlands en Duits door elkaar.

 

Die out of the box combinatie van 80’s/90’s DJ en lokale privé gids op ‘t IJ of de Amstel.

Bij privé boottochten in (de omgeving van) Amsterdam, bijvoorbeeld in het kader van een bedrijfsfeest, speel ik 2 rollen op 1 uitje:

 

Gids-vaardigheden-top-10, de tours in de pers, reviews, ervaring.

 1. Veel ervaring: Reisleider en gids sinds mijn studie toerisme aan Hogeschool en Uni.
 2. High end privé rondleidingen met kleine gezelschappen in heel Amsterdam. Ook tijdens festivals.
 3. Amsterdam anders tours. Met jullie groep op zoek naar de verborgen juwelen van de stad. Bijvoorbeeld in Amsterdam-Noord
 4. Viertalige privégids Amsterdam met extra aandacht voor privé tours in de Franse taal; (Lex heeft in Parijs gegidst; is daar zelfs begonnen; in 1998. Heeft ook het universitaire Franse toeristische management diploma; behaald in Chambéry.) Talen: Frans | Duits | Nederlands | Engels. (Daarnaast EHBO)
 5. Het zit in de naam van die lokale gids: hij is f-Lex.  Maatwerk. Ook voor mensen met een handicap in een rolstoel. En hij woont in de buurt en kan er dus zo zijn als hij tijd heeft.
 6. Eerste specialist op het gebied van rondleidingen in Amsterdam Oost: Onbekend Amsterdam.
 7. Sportieve privé gids met veel ervaring op het gebied van gidsen op wielen. (fiets, skate & step.) Maar wandelingen doet Lex and the City ook.
 8. Op een boot Op ‘t IJ op de Amstel: combinatie van mobiele 80’s/90’s DJ en privé-gids op het water.
 9. Lokale privégids die ook wat betreft de tulpen tour kiest voor het centrale Lexperience thema “onbekend | anders”.
 10. Pers en zoekmachines hebben hem beloond voor zijn onderscheidende manier van verhalen vertellen en uitjes verzinnen. Op het lijstje met artikelen over Lex and the City en Skate•A•Round staan zelfs De Washington Post, De Volkskrant en De Telegraaf. Ook Floortje Dessing deed in mijn Parijse tijd een weekend lang mee; samen met haar camera crew. Lex and the City staat ook nummer 1 bij Google, organisch | dus geen advertentie, op de zoekterm “lokale gids amsterdam“.
Lex van Buuren als assistent host in het Amstel Hotel. Graag wil hij terugkeren hier met privé rondleidingen amsterdam.
Privé gids als expat host voor het Amstel Hotel – Jan-2019. Lex haalt groepjes op bij hotels voor privé tours in Amsterdam.

 

Lex and the City lokale gidsen team in Amsterdam

Lokale gids Tomas van Lex and the City tours vertelt een verhaal over Amsterdam-Noord op de fiets met de privé groep.
Tomas (en onze gasten) worden niet bang van een paar druppels. Foto genomen op de nieuwe IJ-Boulevard.
Wandel-excursie in de Watergraafsmeer in Amsterdam Oost. Hier op begraafplaats de Nieuwe Ooster.
Met lokale architectuur gids Jelte in de sneeuw van de Nieuwe Ooster in de Watergraafsmeer (jan. 2024)

Of we ook vrouwelijke lokale Amsterdamse gidsen hebben? Jazeker! (Keer later terug of vraag ons dit deel z.s.m. aan te passen. ;) )


Publiciteit voor Lex and the City in vele media met gegidste rondleidingen in Amsterdam

Privé tours in Amsterdam in de publiciteit. Steppen!
Gratis publiciteit in Flair voor Lex and the City met

Of het nou door onze naam komt…of toch omdat Lex and the City leuke dingen doet in Amsterdam…

Check onze publiciteit op AT5, in het Parool, Flair, Trouw, Metronieuws, National Geographic Traveller, De Standaard… ja zelfs enkele regels in the Sunday Times. :)

Dat was vooral voor de Amsterdamse steptours. (Die Lex and the City nog steeds doet overigens; ook in het Frans ja.)

Ook een groot artikel over de tour van Lex and the City in de Indische Buurt in het magazine van Eigen Haard In maart 2019 is er een dat in heel Amsterdam wordt verspreid.

Een overzicht van Lex and the City, ook met haar merk Skate•A•Round, in de pers

Meld je aan voor de Lex and the City Facebook pagina voor updates.


Ervaring als actief toeristisch gids in Amsterdam | Internationale opleiding in toerisme | 4-talig

Lex van Buuren, lokale toeristische gids van Lex and the City in Amsterdam-Oost, hier in kerstsfeer bij het West-Indisch huis.
Lex voorafgaande aan een expat event bij het West-Indisch Huis; prachtige plek voor een gids om te zijn. Dec-2018. Klik op foto voor verhaal WIC en Peter Stuyvesant.

Ik spreek als sportief toeristisch  gids in Amsterdam naast Engels ook Frans en Duits.
Ik heb mijn internationale toeristische management diploma’s behaald in zowel Nederland (NHTV Breda) en daarna ook in Engeland en Frankrijk. (European Tourism Management aan de Bournemouth University en DESS Tourisme Bac+5, aan de université de Savoie in Chambéry.)

Ervaring als tourgids? Ja. De afgelopen 25 jaar ben ik regelmatig zowel reisleider als (vaak sportieve) gids geweest.
Gewerkt als reisleider en gids in Cahors, Canet Plage, Mimizan, Nice, Saint-Jean de Luz en Parijs.
Ik heb honderden rondleidingen verzorgd in Parijs en in Amsterdam.
In Amsterdam gids ik sportieve tours sinds 2005.
Nu geef ik een voorbeeld van een Frans sprekende groep; een heel weekend. Inclusief accommodatie die ik had geregeld; inclusief reviews in het Frans en foto’s.

In Parijs gids ik en vertel verhalen op straat sinds 1998. (Nu nog maar 1-2 keer per jaar.) Op de skate, fiets en wandelend. Ook heb ik in Parijs veel gewerkt met boten op de Seine. Voor Franse lokale toeristische bedrijven heeft Lexposure, het online marketing deel van Lex and the City, ook 2 verhalenverteller services: SEO copywriting en social media creatie in het Nederlands.

De laatste 4 jaar ben ik ook vrijwilliger geweest van Open Monumentendag in Amsterdam. (Video in het Oostelijk Havengebied).

 

Reviews op de Lex and the City Google bedrijfspagina over een Amsterdam Lexperience

Reviews over Lex and the City 4e kwartaal 2020 op Google bedrijfspagina

 

Tulpen tour Noord-Holland Noord. (op de fiets)

We are (F)lexy and we know it.

 

 

Waarom Lex and the City het aantal personen in de groep per lokale Amsterdam-gids klein houdt.

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.
Bedrijven denken natuurlijk vanuit het wij-gevoel en samen in 1 groep.

Maar met 16 mensen een kruising over, is waar ik geen goede ervaringen mee heb. (Naast nog een aantal dingen die 16 mensen in 1 groep niet comfortabel en ook niet veilig maken vind ik.)
Maximaal 8 personen in de groep per privé gids amsterdam.

Als we met jullie (alleen) buiten Amsterdam gaan fietsen, inline skaten of steppen met de Lex and the City privégids, dan kan de groep wat groter zijn.

Ook bij wandelingen zijn de groepen eerder groepjes. Want het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Lex and the City gaat dan ook niet met microfoontjes lopen. Dat is informatief en efficient, maar zeker zo belangrijk is het 1 op 1 contact, het groepsgevoel en het sociale contact.
15 =mensen is een aantal dat binnenkort in het centrum van Amsterdam wellicht niet meer mag.
En met reden wat mij betreft.
Als je met zeg 15 mensen in een (drukke) straat staat, werkt dat niet goed. Is ook niet comfortabel.
Ik vind dat je als groep ook te aanwezig bent op straat t.o.v. de lokale bewoners.

Vraagje tenslotte: Wil je door je stadsgids vooral worden verrast of wil je liever worden bevestigd?

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex