Since 1998

Lex and the City fietstours langs de bekendste bezienswaardigheden, die onmisbare plekken die je kent uit films en boeken, uit blogposts en van TV. Fietstochten langs de hoogtepunten van de hoofdstad van 1 uur tot 3,5 uur. (Of zelfs langer, als jullie dat willen.)
Leuke plekken dus die je “moet” hebben gezien bij je eerste bezoek aan de hoofdstad van Nederland.

Molen van Oost en brouwerij t IJ als onderdeel van een fietstour in Amsterdam met Lex and the City
Foto van je fietsgids van een populaire Amsterdamse trekpleister: De Molen van Oost. (Die wel net in het centrum ligt.) Met daarnaast brouwerij ‘t IJ.

 

Keuze uit 4 verschillende rollende rondleidingen langs de grote trekpleisters van Mokum. Wij noemen ze de z.g. “Sights & Sounds” op de route. (Als je gaat voor 15 of 20 km fietsen, dan kies je voor een beetje sportieve variant.)
Er zijn verschillende plekken om te beginnen. We kijken samen wat voor jullie het handigst is. Jullie mogen zelf iets inbrengen. Zoals fietsen langs een plek die past bij jullie tour. Voorbeeld: op zoek naar de roots van één van de toppers René Froger. (Als je die erna gaat bezoeken!)

Eén van de 9 straatjes in Amsterdam. Plek van aparte winkeltjes en TikTokrijen - Trerkpleister in Amsterdam; ook tijdens de Lex and the City tour.
Eén van de 9 straatjes in Amsterdam. Plek van aparte winkeltjes en TikTokrijen – Trekpleister in Amsterdam; ook tijdens de Lex and the City privé fietstocht. Foto van Lex in april 2024.

Fiets door het Vondelpark, en als jullie dat willen ook erbuiten (1 uur)

Een groep is alleen “leuk” als dat gids dat ook was.
Vondelpark hotspot inline skatelessen

 

Wil je graag kort maar krachtig fietsen met je lokale gids? Dat kan. Een sightseeing fietstour van 1 uur door het Vondelpark, mogelijk aangevuld met “de PC” (de PC Hooft straat) en langs het van Gogh-, Stedelijk- en Rijkmuseum.

Of we maken er 1,5 uur van en pakken een stuk aan de zuidkant van het Vondelpark mee. Zoals het Amsterdams Lyceum, waar beroemde mensen op school hebben gezeten. En het is niet alleen een school; het is ook nog eens in Amsterdamse School Architectuur stijl gebouwd.
Weer net daaronder ligt voetbalclub Swift, dat voor die enorme verrassing zorgde door Vitesse uit de KNVB-beker te kegelen.

(En we gaan op zoek naar het duurste huis van Amsterdam, wat aan het Vondelpark ligt, maar met name in de lente nagenoeg onzichtbaar is…)Korte sightseeing fietstocht van 1,5 uur door het Vondelpark, over de grachten, door de 9 straatjes en door een stuk Jordaan.

Deze korte maar krachtige fietstocht is onze favo’ als Amsterdamse – trekpleisters – tour voor ouders met kinderen.
Custom-made bike tour in Amsterdam - Active team outing with Lex and the City Tour at Rijkmuseum - From South to North -August 2021
We beginnen deze korte highlights fiets-rondleiding door Amsterdam van circa 1,5 uur naast het Vondelpark. Die gaan we natuurlijk meteen in; op zoek naar leuke plekken. Dan via trekpleisters in de omgeving, zoals “de PC” (Ja, die van Jort Kelder…) naar het Museumplein, vanaf daar onder het Rijksmuseum door (de z.g. “Obama ride”) , dan de grachten op, en op zoek naar de Jordaan.

 

Privé-tour Jordaan met lokale gids - Uitzicht op Westerkerk - Lex and the City rondleiding
Kleine privé fietstour van ca. 1,5 uur door ook de Jordaan met lokale privégids van Lex and the City – Uitzicht op Westerkerk vanaf de fiets. Foto van Lex van Buuren, fietsgids in Mokum


Highlights fietstour van 2 uur: langs de bekendste plekken van Amsterdam.

In het Vondelpark, onder het Rijkmuseum door, over de grachten en over de fietsstraat langs het Amstel Hotel. | Ongeveer 10 km.

Highlights fietstocht over de coole nieuwe fietstraat langs het Amstel Hotel - typisch Lex and the City
Highlights fietstour van 2 uur over de coole nieuwe fiets-straat langs het Amstel Hotel – Lex and the City dingetje

Deze rondleiding met meer trekpleisters, neemt ook het oostelijke deel van het centrum mee. Zoals de Amstel, de Magere Brug, Carré, de Hermitage en het Amstel Hotel. (Zie de foto onder met de z.g. nieuwe ” fietsstraat”, die wat ons betreft het Amstel Hotel een zesde ster geeft. ;) Ook het Rembrandtplein ontbreekt niet. We gaan ook samen op zoek naar verborgen parels, waarvan eentje iets met de Heineken Brouwerij heeft te maken. Het kaartje staat onder de foto; genomen door jullie 4-talige fietsgids.


Fietsuitstap van 2 uur in het Vondelpark, langs de grote musea en villa’s en door de Pijp. (van André Hazes). | Chique Amsterdam in 10 km. 


Fietsuitje van ca. 2 tot 3 uur met lokale gids langs de bezienswaardigheden van Amsterdam | 11-15 km fietsroute.

Als je echt veel bezienswaardigheden wilt zien in korte tijd, pak dan de fiets en rol mee met je out-of-the-box lokale gids!
Zie de bekende toeristische locaties onder de foto van het Scheepvaartmuseum met die geweldige boot “clipper stad amsterdam”  erbij. (zomer 2021)

Ga je vanaf het Centraal Station fietsen, dan raden we 2,5 uur aan als duur. Dat is niet vermoeiender dan 2 uur, want je doet het ontspannen. En het kost niets extra’s.
Marketing in de 5e dimensie - Mensen vinden Lex and the City omdat zij imagineert over tours in Amsterdam en dit publiceert. Bijvoorbeeld over een tocht met de clipper Stad Amsterdam

En we noemen weer een paar trekpleisters waar we langs komen (waarschijnlijk…je weet tenslotte nooit echt hoe het zal lopen, en dat is tegelijkertijd de charme van een stadsrondleiding op de fiets.)


Een fietsexcursie van 20 km en 3,5 uur met Lex and the City highlights fietsroute door Amsterdam. 

Heb je veel tijd? Een aardige conditie? Of 1 van beiden? Laat ons je dan verleiden tot een all-in city highlights fietstour van 4 uur. Onder de foto met de fietsende vrijgezellige dames staan die bekende plekken. (en de kaart met fietsroute).
Fietstocht in ongebruikelijk Amsterdam met lokale privé gids - Het actieve deel van een vrijgezellenuitje voor vrouwen - Met Lex and the City Lexperiences - Augus Hier in Oost bij Mediamatic

Is het je nog niet lang en veel genoeg? Prima, wij houden wel van fietsveelvraten! :p Vraag onze “all you can bike tours” aan in Amsterdam. (Tot 35 km lang fietsen langs trekpleisters, verborgen parels en ongewoon Amsterdam.)

 

Prijs van een privé fietsuitstapje met Lex and the City Amsterdam

Lex and the City tourtarieven. Merk op dat bovenstaande 3 privé gegidste fietsuitjes op die pagina dezelfde prijs hebben. Omdat we er nagenoeg evenveel kosten aan hebben.  De 4e fietstour-variant heeft een kleine meerprijs.

 

Highlights fietstour in het centrum in het weekend? Voor 12:30 uur, voor de drukte, willen we klaar. zijn met de tour.
Rondleiding op wielen door de Jordaan met Lex and the City

De wegen en fietspaden zijn op zaterdag & zondagmiddag zo druk geworden, dat we alleen in de ochtend tours langs de highlights aanbieden. In de periode tussen 9 uur en (eindigend om) 12:30 uur.
In de ochtend plannen maakt dat de fietstour langs de bekende plekken veel leuker, ontspannen en veiliger is.
(Deze highlights-regel geldt ook voor vrijdagmiddag 16-19 uur.)

Als jullie alleen in de middag tussen 12:30 uur en 17 uur kunnen, dan adviseren wij je een reservatie (vlaamse term) voor een andere aantrekkelijke rondleiding in Amsterdam.
In de middag  adviseren wij je een anders-dan-anders fietstour in Amsterdam. Ga voor het fietsthema  ongebruikelijk Amsterdam, of verken bijvoorbeeld het onverwachte Amsterdam-Noord op de fiets.
Zoals fietsen met je groep(je) langs het IJ; daar is zòveel te zien! Of de NDSM-werf. Of….

We houden ook van “Lexperimenten”. Zo zijn we op vrijdagmiddag 16-18 uur met een Amsterdams bedrijf op pad geweest in de Houthavens, het Westerpark en de Westelijke Eilanden. Dat was prima te doen en ook leuk!

Schippersgracht tijdens de Canal Pride 2022 in Amsterdam
Schippersgracht A’dam tijdens de Canalpride 2022. Foto van de Lex and the City lokale gids


Ontdek ook die andere (anders-dan-anders) fietstours in Mokum. Micro-avonturen met Lex and the City.

Fietstochten met gids in Amsterdam


Voor de allerkleinsten die ook mee willen op de fiets door Amsterdam: de bakfiets met 2 fietszitjes.

Bakfiets met veilig en comfortabele 2 inderzitjes - naast elkaar - Lex and the City fietstochten voor groepen in Amsterdam
Bakfiets met veilige en comfortabele 2 kinderzitjes – naast elkaar – Lex and the City fietstochten voor groepen in Amsterdam. Foto: A-Bike verhuur; dank je Bart-Jan! :) Let op: Deze staat op locatie Vondelpark!

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex