Since 1998

Hoe W.A. op een aparte manier mijn pad heeft gekruist.

Lex van Buuren met zijn Wheelie in Friesland, elfstedentocht :)
Elfstedentocht op skates met de Wheelie :) – 2003

De Horsten in Wassenaar

Als klein ventje had ik in Wassenaar een vriendje wiens vader boswachter was in De Horsten. Jos heette hij.
Ik mocht daarom samen met Jos spelen op een plek die gesloten was voor het publiek.
Dik 25 jaar later vestigden Lex &  Max zich precies DAAR.

Elfstedentocht

Op het Adelbert College in Wassenaar zag ik Wim-Lex in 1986 op een groot scherm in de aula de Elfstedentocht rijden. (Onder de naam “van Buren”.)
Dat wilde ik ook! (Ik kon toen alleen voor geen meter schaatsen; zwakke enkels.)

Naamplaatje militaire dienst en het WK voetbal

Tijdens mijn militaire diensttijd in 1994 liep ik 8 maanden lang met het naamplaatje “van Buuren” rond.
Elke dag werd ik er op aangesproken in relatie tot prins Willem-Alexander en de Elfstedentocht.
Tijdens die periode werd ik ook gevraagd de Nederlandse supporters te begeleiden op het WK Voetbal in Amerika.

Lex van Buuren during Skate & Sail together with a German client.
Op de Zeilboot in Friesland tijdens Skate and Sail :) – 2011

In die hoedanigheid mocht ik Wim-Lex (en nog veel andere bekende Nederlanders) verwelkomen op het vliegveld van Orlando voor de voetbal interland Nederland-België. (0-1)

(Toevoeging in 2020:
Leuk als wij hem, 26 jaar later, weer mogen verwelkomen als gids tijdens het EK Voetbal 2020 in Amsterdam.)


In 1997 bij de Elfstedentocht en daarna zelf lid

Op 4 januari 1997, ik woonde inmiddels in Groningen, trok ik naar Dokkum om spruitjeskweker Henk Angenent en duizenden anderen voorbij te zien trekken. Het was ijskoud en de Beerenburg smaakte goed; zelfs om 10 uur ‘s-ochtends. Ik wist toen: de volgende Elfstedentocht wil ik erbij zijn als deelnemer :)
In die tijd skate ik al fanatiek in het Groningse en Drentse landschap.


Skate-A-Round Skaten & Zeilen in Friesland

Als onderdeel van de privé wandeling in de Jordaan Amsterdam komen we ook langs de Blaffende Vis. De Blaffende Vis in Amsterdam viert de 50e verjaardag van Wim-Lex en Lex van Buuren van Lex and the City fotografeert het op Koningsnacht.
De Blaffende Vis in de Jordaan viert de 50e verjaardag van Wim-Lex. En de Lexpressor fotografeert het op Koningsnacht. (2017)

Een jaar later verhuisde ik naar Amsterdam en begon ik met Skate-A-Round.
Sinds 2001, rijd ik met een internationaal gezelschap 2 dagen in Friesland. Een deel van het parcours, 75 km, is die van de Elfstedentocht.
Ik besloot ook lid te worden van de Vereniging Friesche Elfsteden.

En nu mag ik dus meedoen met de Elfstedentocht… als hij doorgaat.:p
In 2002 reed ik de Elfstedentocht op skates; in 4 dagen overigens.
Een maxima-le voorbereiding is nodig, zo lijkt het; voor de Elfstedentocht 2012 :p

De foto hiernaast is eerder een grappig moment in de Jordaan tijdens de Koningsnacht 2017. De Blaffende Vis heeft elk een enorme prent van het Koningshuis en dit jaar was het de 50e verjaardag van Koning Willem-Alexander. Als text in de prent staat er “Lex celebrate 50”!

Een dik jaar later zou ik zelf worden, maar een paar maanden ervoor ging ik Wim-Lex eerst ontmoeten…lees verder!

 

 

2018: En dan zitten we samen aan tafel met koffie in Amsterdam!

Lex van Buuren als vrijwilliger van Dress for Success en het Oranjefonds aan tafel met Koning Willem-Alexander in Amsterdam januari 2018
Hier zit ik aan tafel met de koning. Als vrijwilliger bij Dress for Success. Foto: Bart Homburg

NB van deze blog uit 2012:
Begin 2018 zat ik plots’ aan 1 tafel met de koning!

Bij Dress for success.
In het kader van een actie van het Oranje Fonds, waar koning Willem-Alexander zich natuurlijk sterk voor maakt.
Ik was daar als vrijwilliger.

Dit was te zien bij Hart van Nederland en bij het TV-programmaBlauw Bloed.

Meer publiciteit en BN-ers met Lex and the City en Skate-A-Round

 

 


Een verhaaltje van die Wim-Lex Lex dag geschreven daar die lokale verhalenverteller Amsterdam: (en wat eraan vooraf ging):

Corina Koekenbier Muller, die ik daarvoor al geruime tijd kende, belde mij: Of ik zin had om als vrijwilliger mee te helpen op een speciale dag van Dress for Success. Naast een hoop lol die dag zou ik een prachtig pak als cadeau krijgen. Voor mij een no brainer, want als Franstalige gids in Amsterdam heb ik diverse goede pakken nodig tijdens het rondleiden voor deze high end doelgroep.

Lex van Buuren Franstalige lokale gids Amsterdam op de foto met Patty van de Dolly Dots bij Dress for Success tijdens Oranjefonds dag met de koning Willem-Alexander
Patty van de Dolly Dots was ook op de “Wim-Lex Dress for success-dag” in Amsterdam.

In de ochtend zat ik samen met andere vrijwilligers koffie te drinken in de keuken. De deur ging open en daar stond ze: Patty van de Dolly Dots. Ik, impulsieve gast, roep door de ruimte: “Heee, jij bent Patty van de Dolly Dots”. Zij schoot in de lach en de rest van de dag hadden we een goed contact. (Zie ook foto)

Na een uur kwam Corina Koekenbier Muller vertellen dat er een bijzonder iemand langskwam: koning Willem-Alexander. Wij mochten koffie drinken met “Wim-Lex”, onder het oog van de zoemende camera’s van SBS6 en Blauw Bloed.
Ik mocht hem zelfs op TV vertellen wat ik voor passie heb. (Ik heb alle bovenstaande verhalen overigens niet kunnen vertellen; geen tijd daarvoor.)

Toen hij weg was mocht ik een pak uitkiezen. Dat is werkelijk een toppak. En hij zit als gegoten. Van het chique merk “Possen”.

Dress for Succes bedankt voor een unieke ervaring! :)

 

 

 

 

 

 

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Geef een reactie

WhatsApp Lex
x
Call Lex