Since 1998
 1. Inline skate route Amstelveense Bos - Skating Beneath AmsterdamStaat en rijdt het standbeen recht? (Niet “V-en” dus; níet beide benen naar binnen dus.) Skate-oefening: Standbeen voor, achterbeen met alleen voorste wiel op de grond. (de z.g. teenrol.) Doe dit ook in de bocht. Vraag iemand het te filmen of te fotograferen.
 2. Beweegt het standbeen zich op een denkbeeldige rechte lijn? (In het geval van de double push zijn het 2 lijnen vlak naast elkaar overigens.) Skatetip: Oefen halve meloenen maken met je actiebeen, terwijl de andere skate (die onder je standbeen) rechtop staat en vooruit gaat. Doe dit eerst met een serie links en een serie rechts. Doe het over een rechte lijn.

  Hoe beoordeel je of iemand goed vooruit beweegt op zijn haar skeelers?
  Lekker oefenen hier op je skate techniek.
 3. Kijkt de inline skater voor zich? (Skate•A•Round Facebook post in het Engels over je ogen.)
 4. Kijkt hij of zij ook in de skate-richting?
 5. Zijn haar/zijn knieën gebogen? (Want zo komt je standbeen recht te staan en je knieën licht over je skates.)
 6. Doen de handen mee met de skate-beweging? Zo ja, 1. leiden je handen “de dans” of 2. volgen je handen je skates?  (Beide is goed. Overigens, ook als je handen *ontspannen* op je rug liggen, volgen ze (ook) je skates. ).  
 7. Worden aan beide kanten de bijhaal, inzet en afzet gelijk en ook even lang uitgevoerd door de inline skater?
 8. Maakt de skater een effectieve bijhaal? (De zwaai met je been voordat het standbeen wordt.) Dit is overigens vooral belangrijk bij speedskating.
 9. Zet de skeeleraar daadwerkelijk af naar buiten? Of is er sprake van afzetten op de punten? (Voorwaarts) –> Tip: stel je voor dat je vooral afzet op je achterste wiel. (Ook belangrijk bij vermoeidheid.) Meer skate psychologie tips
 10. Is er een fysiek probleem waardoor een goede skeeler-beweging nu niet mogelijk is ? Zoals erg zwakke enkels. Of oververmoeidheid. Of slechte en/of kapotte skates.

 


Skate-A-Round Holland: skate tours, roller blading lessons and skate clinicsLex van Buuren is dankbaar skate-leraar te mogen zijn voor zovelen in Amsterdam

Klik op het logo voor privé lessen in Amsterdam van skate-instructeur Lex van Skate•A•Round (Daar is ook een link naar de Engelstalige skate lessons page.)

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex