Ons verhaal vanaf 1998 | Waarom Lex and the City anno 2019 sportieve verhalenverteller is; als locale stadsgids en op internet

Het verhaal van Lex and the City kent inmiddels diverse kanten. Grote hoogtepunten, inclusief grote TV exposure en heel grote groepen, werden afgewisseld door verdriet, zoals het afbrokkelen van markten of bestemmingen waar we toentertijd met passie actief waren.
Lees het verhaal, wat ons uiteindelijk in Amsterdam-Oost bracht, hieronder. En ontdek gaandeweg waarom we nu doen wat we doen.

15 jaar Skate-A-Round en Lex and the City activiteiten :)Wij zijn in september 1998 begonnen met het organiseren van weekenden in Parijs voor inline skaters uit Amsterdam.
Een jaar later gingen er mensen uit heel Nederland mee en later werden deze happenings internationaal.

In de loop van de jaren zijn hier andere skate-uitjes aan toegevoegd in Barcelona, Berlijn, Londen, New York, Kopenhagen, Nice en in Amsterdam.
In die jaren hebben er duizenden mensen aan deelgenomen.
(Ons Skate & Zeil-programma bestaat nog steeds, al is dat nu in bescheiden vorm.)

Op onze perspagina kun je zien wat dat allemaal teweeg heeft gebracht: Televisie (Floortje Dessing bijvoorbeeld), Radio (BNN en meer) en eigenlijk alle grote nationale kranten en magazines en ook een aantal internationale bladen zoals de Sunday Times, Berliner Post en de Washington Post hebben grote en kleine artikelen aan ons gewijd.

Nadat de skatehype langzaam afnam rond 2003 zijn wij ons op nieuwe activiteiten gaan richten, zonder onze stoute roots zowel qua events als cultuur los te laten.

Als ervaren organisator in Parijs bieden wij een totaalbelevenis :)Wij hebben toen het volgende gecreëerd:

  • Fietsuitjes in Parijs in het Nederlands (toen nog spannend en een beetje mysterieus)
  • Steptours in Amsterdam met toeristische gids;
  • Uitjes op Snowblades om skatetricks in de sneeuw aan te leren. (achteruit enzo)
  • Maatwerk bedrijfsuitjes en familieweekenden in Parijs.

De lijst van bedrijven die met ons is mee geweest bevat inmiddels vele bekende namen.


Lex van Buuren in the press as a skate teacher in Groningen - Friday Fun Skate 2011

De hoeveelheid aandacht van de pers is erg hoog geweest voor een dergelijk klein bedrijf. | Hier is Lex in beeld tijdens een remles in Groningen. (FFS)

Vanaf 2013 is Lex and the City haar scala verder gaan verdiepen: we werden een specialist voor locaties & events op -en langs de Seine. (De z.g. Seine Lexperiences)
Onze vroegere specialiteiten, zoals fietsen, skaten, wandelingen en jeu de boules integreerden wij met plezier in de Seine events, mede omdat we graag Parijs aan de groepen lieten zien EN omdat bewegen een beter eindresultaat geeft van het MICE evenement.

De aanslagen in november 2015 in Parijs hadden een grote impact op Lex and the City.
Begin 2016, twee maanden na de aanslagen dus, besloot Lex zijn passie voor content (schrijven en foto’s) om te zetten in een nieuwe activiteit: “SEO Copywriting
Kortom, anderen helpen met effectieve copywriting die de website leuker maakt en daarmee ook beter scoort in de zoekresultaten bij bijvoorbeeld Google.

Dat ging goed: er was vraag en de resultaten waren meest’ ook OK.  De belangrijkste “power of why” van SEO tekstschrijver zijn is mijn associatieve brein. Dat werkt als een tierelier. (En is daarom ook leuk.)

Steppen in Amsterdam met Lex and the City sinds 2005 | Voor groepenAchteraf gezien was ik in mijn tijd als organisator van skatereizen en bedrijfsuitjes ook al ongewoon veel bezig met dit onderdeel van het marketingproces. Dus dat verklaart de ommezwaai.
Ik zit nu op de grens van PR, offpage SEO en content marketing. Je zou mij een typische “inbound marketeer” kunnen noemen, omdat ik als doel heb mensen naar leuke en goede diensten toe te trekken. (pull marketing, de kunst van het verleiden ook.)


Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.In 2017 is Lex and the City begonnen met een pakket van tours en uitjes in Amsterdam-Oost met lokale toeristische gids: “The Eastern Lexperiences”.
Gericht op groepen en dan met name op groepen waar wij het verschil in maakten en maken:
1. bedrijven, 2. Fransen, 3. scholen, 4. expats en 5. singles.
Hij is ook al 20 jaar privé skate leraar in Amsterdam.

SEO copywriting in toerisme doet Lex and the City ook; tevens voor partners in Amsterdam-Oost, zoals een restaurant, café, club of winkel. Of voor Franse toeristische bedrijven en organisaties. Omdat het ook gaat om verhalen vertellen en omdat er minder tours zijn in de winterperiode.

Qua groepsuitjes in Parijs is Lex and the City alleen nog soms gids of reisleider voor een bedrijf of vereniging die naar Parijs gaat. Heel soms doet Lex and the City nog een grote special zelf, waarvoor het de moeite waard is heen en weer te gaan.

Het is hoe dan ook de missie van Lex and the City mensen meer en leuker te laten bewegen in de stad.


Wat een groot bedrijf zegt over de dienstverlening van Lex and the City.

Robert van DTZ Zadelhoff schrijft ons na afloop van hun bedrijfsuitje in Parijs (sep. 2012):

Hey Lex & team,

Review over DTZ bedrijfsuitje in 2012, georganiseerd door Lex and the CityWij hebben een top uitje gehad in Parijs!! Het pétanque onder een brug aan de Seine na afloop van de wandeling in QuartierLatin was natuurlijk het ultieme Parijs gevoel.

De rondvaart op het dak van de rondvaartboot met het ochtendzonnetje op ons (brakke) bolletje viel ook bij iedereen goed. Wat is Parijs mooi vanaf het water.

De zaterdagmiddag is divers ingevuld aan de hand van mijn tips. De groep had zich opgesplitst in 5 groepen. Lunch @ Le Coq, shoppen in Saint Germain, de Champs afgelopen, lunchen @ Dorr (fruits de mer) of op de huurfietsen door Parijs.

Ik wil jou bedanken voor jouw inzet en vele tips!!! Ik zal Lex and the City zeker aanraden bij partijen!

 

—————————————-

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)