Verken “het nieuwe Amsterdam” op de fiets met die actieve gidsen uit Oost. 
Laat je tijdens een  rondleiding verrassen door IJburg, Zeeburgereiland, Diemerpark en Science Park. En geniet tussendoor ook van plekken met een ruime geschiedenis, zoals de Oranjesluizen en Schellingwoude.


Start van de privé fietstocht “Het nieuwe Amsterdam” op een prettige plek in De Indische Buurt

De fietstour “Het nieuwe Amsterdam” met jullie groep op IJburg begint in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost; bij Studio/K. Omdat deze sympathieke plek een goed en lekker ruim opgezet afspreekpunt is voor een rondleiding.
Op weg naar Zeeburgereiland, IJburg en het Diemerpark! Met lokale privé gid , die om de hoek woont.


Fietstour “het nieuw Amsterdam” leidt ook door mooie stukjes natuur. Natuur ook waar Rembrandt heeft geschetst en geschilderd.

Thema’s van de actieve privé fietstour met gids op IJburg


Mooi uitzicht op ’t IJ tijdens het actieve vriendenuitje | Ieder zijn eigen soort huis

Via de Zeeburgerdijk fietsen we de Amsterdamsche Brug op. Hier heb je tijdens deze actieve rondleiding een mooi uitzicht over het IJ en het IJsselmeer.

Daarna volgt het Zeeburgereiland; het nieuwste stukje Amsterdam. (Nog erg onbekend.) Wat leuk is, is het pad langs het water. Daar heeft iedereen zijn eigen huis mogen ontwerpen, wat een bont geheel oplevert; heel bijzonder! :)
Aan het eind van het pad ontwaren we de Oranjesluizen. Soms zijn ze daar met drones aan het spelen. Als het kan gaan we door de sluizen en keren we via Schellingwoude terug op Zeeburgereiland. Daar is sinds de lente van 2020 ook het grootste skatepark van Nederland gevestigd.

Fietstour over Steigereiland – IJburg

Vervolgens door richting het zuidelijke deel van IJburg; het Steigereiland! Dat doen we door de z.g. “BH-brug” over te steken.

Drijvend dorp | Uitzicht op Durgerdam tijdens de privé fietstocht met gids in “Nieuw Amsterdam”.

Aan de noordkant van het Steigereiland is een soort “drijvend dorp” ontstaan. Deze moderne architectuur trekt mensen uit de hele wereld; dit is echt vernieuwend. :)

Ook de Windjammerdijk, met een mooi uitzicht op Durgerdam, is een bezoekje waard. (Wat we dan ook doen.)
Zelfs veel Amsterdammers zijn hier nog nooit geweest of hebben zelfs niet van het bestaan van dit aparte plekje gehoord, zo is onze ervaring. Typisch voorbeeld van het thema “Het nieuwe Amsterdam”.

 

 


Het langste bankje van Amsterdam; groepsfoto aan het water op IJburg?

Fietsen langs het langste bankje en genieten van Strand IJburg

We vervolgen jullie privé fietstour in Amsterdam-Oost op het vasteland van IJburg, waar we langs een reeks zeilboten fietsen. En daar doemt de langste bank van Amsterdam op; 100 meter lang; aan de Bert Haanstrakade. (zie foto).

Met een beetje geluk zijn op het water kitesurfers en windsurfers te zien.
Het pad langs het water is veilig, lekker breed en fietst heerlijk.
Ook geeft het aan de rechterkant uitzicht op de nieuwste architectuur van IJburg, want ook hier mochten eigenaren hun eigen ontwerp uitkiezen.

Door naar voormalige het Blijburg; nu tijdelijk Lolaland, tot Centrumeiland klaar is. Hier is het strand van Amsterdam. Blijburg zelf was een prima hang out en er werden ook regelmatig events en zelfs festivals georganiseerd. Als je helemaal doorfietst met je gids, wat we doen natuurlijk, heb je een mooi uitzicht; zelfs richting Pampus.
Oh, en de eerste meters “Strandeiland” zijn ook inmiddels klaar, dus die checken we ook meteen.


Fietstocht amsterdam met zicht op IJburg

Diemerpark oase van rust | Fiets loopbrug | Science Park | Nieuw Amsterdam

De Noordkant van IJburg, zie foto rechts, is natuurlijk. Hier overheerst het groen en is er weinig (nieuw)bouw.

Daarna komen we aan in het Diemerpark. Het is hier eigenlijk altijd een oase van rust en de konijntjes springen her en der op.
Aan het einde volgt die uitdaging van de fietstour in Amsterdam-Oost: de steilste brug van Amsterdam, met natuurlijk ook een heerlijke downhill. Doen jullie die “Nesciobrug” (De fiets loopbrug) liever niet, dan fietsen we terug via de Diemerzeedijk.

Het laatste stuk van de fietstour c.q. het vriendenuitje leidt ons langs het Science Park. Hier staat een nieuw gebouw: de mega data tower. Het lijkt net een flatgebouw, maar dan zonder enig raam.
Meer info over Science Park EN een aparte stadstour met Lex and the City in alleen deze wijk.


Fietstocht door het nieuwe Amsterdam op kaart | 20 km

Start met fiets in de Indische Buurt. Via de rand van het Science Park, de Nescio Brug, de Diemerzeedijk (Rembrandt werkte hier!)  richting Steigereiland. Dan fietsen langs het langste bankje van Amsterdam (zie foto), uitzicht vanaf IJburg op Diemerpark en dan over de “BH-brug” richting Zeeburgereiland.
Daar uitzicht op Oranjesluizen en het grootste skatepark van Nederland.


Een alternatieve fietstocht via IJburg: met de Natuurboulevard

Als alternatief voor bovenstaande fietstour, kunnen we via IJburg ook de Natuurboulevard naar Muiden gaan fietsen. Hier lopen de schapen nog op het fietspad. De schapenboer was ook onlangs (herfst 2020) op TV. Je komt dan langs een deel van de Stelling van Amsterdam en ook langs het Muiderslot.


Fietstocht op IJburg met privé gids als vriendenuitje of op individuele inschrijving

Deze fietstour “nieuw Amsterdam” kun je meemaken als vriendenuitje of studentenuitje; in dat geval boek je als 1 groep bij ons. Vraag in dat geval offerte bij ons aan.

Daarnaast kun je je ook individueel inschrijven bij ons. Deze fietstours worden echter aangeboden via social media kanalen op bijvoorbeeld Meetup.com en Facebook. Ze zijn gericht op specifieke groepen zoals (“l”)expats of singles.
Like ons op Facebook om de volgende datum te zien.  


P+R Zeeburg als mogelijk alternatief startpunt van jullie IJburg fiets rondleiding

Als de meeste mensen met de auto komen, dan is de P+R Zeeburg een alternatief als start voor de fietstocht op IJburg, al is daar geen horeca en geen toilet. Vrij praktisch startpunt dus wellicht maar ook wel saai. ;)


Kosten van een privé fietstour in “nieuw Amsterdam” | Mogelijk als vriendenuitje

 

Contact over jullie vriendenuitje: een fietstour op IJburg met gids | Offerte fietstour “Nieuw Amsterdam”.

Bel met Lex, app hem of facetime  op +31655337726 over een fietstour nieuw Amsterdam of vul het Lex and the City contactformulier in.


Lex and the City is specialist voor uitjes naar verborgen plekken in Mokum, gegidste fietstours in dat andere Amsterdam, online content creatie en workshops in Amsterdam-Oost voor groepen.

We kunnen IJburg ook combineren met de Natuurboulevard naar Muiderslot, waar de schapen op het fietspad lopen. (Die schapenboer was vorige week op TV.)

Update van deze pagina over een rondleiding op IJburg en Zeeburgereiland: 5 juli 2021

 

Review over Lex and the City tours


De Amsterdam Lexperience op Instagram. (Zeker ook op IJburg)

Alle fietstours met gids in Amsterdam van Lex and the City op 1 pagina

14 fietstours met out of the box lokale gids in Amsterdam


Het nieuwe Amsterdam (+ 2 traditionele plekken) kan ook op de step:


Enthousiasme over al dat leuke nieuws op het gebied van recreatie, toerisme en groepsuitjes op IJburg, Zeeburgereiland en Diemerpark via de Lex and the City Facebook page

IJburg is mijn speeltuin

Tomas, die soms ook meehelpt als fietsgids, zegt: IJburg is niet gebouwd voor nieuwbouw woningen, het is gebouwd zodat jij vanuit Oost mooi kan steppen & skaten

 

Koninginnedag tour op IJburg

2005

De afdaling van de Nesciobrug

Supergaaf!

 

Drones op Zeeburgereiland

Foto en verhaal volgen later.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)