Since 1998

Deze rondleiding door in een vernieuwend deel van Amsterdam is bedoeld voor “gewone mensen” die getriggerd willen worden door wat de hoofdstad heeft bieden naast de bekende highlights.
Deze tour in Science Park heeft als thema “tech”, maar is inhoudelijk niet technisch. Daarvoor verwijs ik naar andere tours die bedrijven op het terrein aanbieden. :)


 

Privé wandeltour met de groep langs het moderne Amsterdam.

Science Park is een voorbeeld van “Onbekend Amsterdam”. Ga deze ongebruikelijke high tech wijk met ons verkennen op een privé wandeltour.
Deze wijk leent zich goed voor special interest rondleidingen.


Een special interest rondleiding te voet door high tech
Amsterdam Oost | Waar we langs wandelen.

Deze wandeling in Oost is een prima manier om kennis te maken met “ongebruikelijk Amsterdam”.
Amsterdam-Oost, en zeker dit deel, is ook high tech.

Science Park maakt deel uit van het Nieuwe Amsterdam. Dit is een datatower.
Digital Realty; “de grootste harde schijf van Amsterdam”? ;)

We gaan op zoek naar een aantal speciale plekken in het Science Park, de plek die waar het Europese internet begon; al begin jaren ’90! :)

Is dit een reclame voor de film “Dark Tower”.
Een bedrijfspand met weinig ramen?

Is dit de “home of the cloud”?
Flat voor de cloud maar er zijn geen wolken op deze foto.

Er staan 2 van dit soort joekels op het Science Park. (En daarnaast hier en daar ook wel elders, al is dit wel “Europese top”.)

Je zou het een bedrijfspand kunnen noemen; het is een flat vol servers. Bedrijven als Netflix maken daar gebruik van, al zitten zij juist net in die andere datatower die 300 meter verderop staat. (Equinix Datacentre.)


Andere plekken onderweg:
Science Park wandeltour - Ongebruikelijk Amsterdam - Special Interest - Lex and the City– De technische universiteit:  de bètafaculteit UvA Science (Inclusief kunstmatige intelligentie)
– Sportcentrum Universum
– In het gebied zijn verschillende onderzoeksinstituten gevestigd, waaronder Nikhef en AMOLF. SARA en Nikhef herbergen elk één van de 8 knooppunten van de Amsterdam Internet Exchange.
– Het avonturenpad. Deze leuke natuurlijke sportieve afsluiting ligt aan de overkant van het fietspad. Het hoort bij De Indische Buurt.

We kunnen pauzeren bij Café restaurant Polder (voorheen Anna’s Hoeve)  of bij het studentikoze Maslow Café. Dit zijn prima plekken om te koffie te drinken en (na) te praten over de rondleiding in het Science Park in Amsterdam Oost. Of voor een lunch. 

Deze wandeling maakt deel uit van privé tours en lokale uitjes in Amsterdam-Oost van Lex and the City.
Zij focust op het “ongebruikelijke Amsterdam”.
+31655337726 | [email protected]


Feitjes over deze special interest stadstour in Amsterdam

Mooie lucht over Science Park - wandeltour in ongebruikelijk Amsterdam - Special Interest rondje– We beginnen de wandeltour bij bijvoorbeeld Café Maslow of bij Polder.
– Lengte: 2 uur 
– Aantal deelnemers: maximaal 10 per special interest privé gids.
– Tijdens de Coronavirus tijd heeft Lex and the City een sterk verlaagde verborgen parels privé stadstour aanbieding van E80,- voor 1-2 personen.
– Kosten uitvoering na 1 september: EUR 158,50 incl. 21% BTW per tour guide. Plus EUR 1,50 VMR; de nieuwe lokale belasting op gidsdiensten.

– Weer: De wandeltour wordt (kosteloos) gecancelled wanneer het stortregent of wanneer het ijzelt of onweert. (Voor andere omstandigheden adviseren wij de paraplu, regenjas of juist een zonnebril.)
– Dag en tijdstip: Dat komen we samen overeen.
Algemene voorwaarden Lex and the City tours


Review over een special interest rondleiding in Amsterdam-Oost

Bekijk de review van Kim op onze Google bedrijfspagina over hun privé  wandeltour in Amsterdam-Oost met Lex and the City; januari 2020.


De route van de privé wandeltour  in tech Amsterdam.

De afstand is korter dan hier staat, want bij deze testroute is de knop al ingedrukt bij Lex and the City in de Indische Buurt.
Reken 4 km bij een wandeltour van 2 uur.

Privé wandeltour vanaf Café Maslow in Science Park, Amsterdam OostLiever een fietstocht? Maak er een “Nieuw Amsterdam” uitje van met IJburg en Zeeburgereiland erbij.

Fietstour op IJburg en Zeeburgereiland voor groepen


Over Lex and the City; de lokale privé gids die op zoek gaat naar de specials; naar de onbekende en/of nieuwe kant van de stad.

Hotspot for start private boat trip in Amsterdam | In East AMS | Molen de Gooyer | Kop van Oost
Lokale privé gids Lex hier rechts in pak voor de molen  van Amsterdam-Oost met een groep.

Lex and the City gaat op zoek naar de ongebruikelijke kant van Amsterdam. De eigenaar woont en werkt ook in Oost. Hij spreekt  spreekt 4 talen.

De missie van Lex and the City is mensen enthousiast te maken voor (nog meer) beweging in de stadDat hoeft niet supersportief te zijn, maar wel op een gezonde manier waarbij de spieren aan het werk mogen. Ja, dus ook een wandeling van ca. 4 km.

Ontdek de leX-factor in Amsterdam-Oost.

Contact over een privé wandeltour met Lex and the City in het Science Park: +31655337726 | [email protected]

The storyteller of Amsterdam East - The tour leader in Paris - The blogger - Lex van Buuren

Science park: de plek in waar het Europesche internet begon. (Insta post van je out-of-the-box gids.)

Zo leuk omdat juist tegen te komen in het hart van het Europese internet sinds de jaren 80.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Amsterdam Science Park; it is where European Internet started in the eighties. So funny to have spotted this number on the terrain. #lexplore #frenchspeakingguideamsterdam #newamsterdam

Een bericht gedeeld door Lex van Buuren (@amsterdam_lexperience) op

Lex and the City, lokale out-of-the-box privé gids in bekend en onbekend Amsterdam: een combinatie van reputatie, passie, kennis, vaardigheden en netwerk.

 

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.

 

You’llexperience this.


 

 

Kies voor een wandeltour “Special interest Amsterdam”: in het Science Park in Oost.

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex