Since 1998

Als je aan persoonlijke ontwikkeling denkt, dan denk je wellicht aan goeroes als dr. Joe Dispenza en Tony Robbins, aan fysieke persoonlijke ontwikkeling in de vorm van fitness en wellicht aan een combinatie in de vorm van yoga.
Maar je zult je ook tijdens je werk zèlf goed ontwikkelen. Mits…de ladder tegen de juiste muur staat.


Ontdek wat jou uniek maakt en wat daardoor jouw missie is.

Blik op de skyline van Amsterdam -Oost - Boven Amstelkwartier
Amsterdam Oost is ondernemend. Daarmee neemt het aantal aantrekkelijke vacatures in dit stadsdeel toe.

Voordat je jezelf persoonlijk gaat ontwikkelen moet je je de vraag stellen wat je missie is tijdens je werkzame leven. Daar een goed antwoord op geven legt de basis voor alles wat erna volgt.
Personal development Goeroe Deepak Chopra zei in een interview dat hij zijn kinderen vanaf hun 4e jaar liet zoeken naar wat hen uniek maakt in deze wereld en wat dat betekende voor de keuzes die ze later gingen maken.

Het is bijvoorbeeld meer dan zonde als tijdens je werkzame leven blijkt dat je daarvóór de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt. Kortom, om met wijlen Stephen Covey, ja die van de 7 habits, te spreken: “Zorg dat de ladder tegen de juiste muur staat, voordat je gaat klimmen”.

Als je overigens wilt weten wat mijn missie is en welke keuzes ik daardoor heb gemaakt qua werk, Google dan simpelweg “de missie van Lex” en je ziet bovenaan een beschrijving in het zoekresultaat.

 

Kies voor de baan die past bij jouw missie. (En zie wat het doet met je persoonlijke ontwikkeling)

Pontje van Amsterdam Noord naar het IJplein.
Laat de verantwoordelijkheden van je baan even achter je; op het fijne pontje naar huis vanuit Amsterdam Noord.

Mijn insteek zou zijn dat hoe meer een baan in de buurt komt van je missie, hoe meer persoonlijke ontwikkeling je zult ervaren. Het is tegelijkertijd een reden dat mensen zoveel switchen qua baan: omdat ze dat, bewust maar vaak onbewust, niet (voldoende) ervaren.

Het hebben van een baan zorgt er sowieso voor dat je je bewust wordt dat het de natuur is een stevige bijdrage te leveren op deze planeet en dat bij voorkeur met de beste kwaliteiten die je hebt. Daar staat tegenover dat je (goed) wordt beloond, zodat je de dagelijkse kosten kunt betalen, de extra leuke dingen (zoals vakantie), en kunt sparen. (nieuwe koelkast, pensioenopbouw)

Tijdens je werk zelf ontwikkel je je vakinhoudelijke vaardigheden. En ook je sociale vaardigheden.
Kijk ook welke andere aspecten van de vacature jouw vakinhoudelijke persoonlijke ontwikkeling verder helpen.  Denk aan cursussen en workshops die worden gegeven binnen jouw organisatie. Is er daarnaast ook een persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar bij de organisatie waar jij solliciteert?

Als je je fysiek wilt ontwikkelen tijdens je werk dan kun je ervoor kiezen om sportinstructeur op een school te worden. En als je gewoon fysiek bezig wilt zijn dan past elke baan waarbij je lekker in beweging bent, en dan bij voorkeur (deels) buiten.
Kijk voor vacatures in Amsterdam bij Unique Uitzendbureau. Ontdek hoe het vinden van een baan toevoegt aan je persoonlijke ontwikkeling.

 

Maak gebruik van de rijkdom van internet en social media

Fietsstraat over mooi asfalt - Sarphatistraat Amsterdam
De weg naar een succesvolle loopbaan kan wel degelijk over glad asfalt gaan. Met aan het einde ook nog eens…

Als je jong bent, is het vanzelfsprekend dat de hele digitale wereld in je broekzak zit. Toch is dit iets van de laatste 15 jaar. Maak er dan ook maximaal gebruik van!
LinkedIn is een sociaal medium dat je zowel voorziet van nieuwe kennis als je netwerk vergroot. Omdat je een baan hebt gekozen die past bij je missie, trek je automatisch mensen aan die jou verder kunnen helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Ook zullen mensen en organisaties zich tot joú aangetrokken voelen omdat je goed weet wat je wilt, daardoor doet wat erbij past, en als gevolg daarvan een helder profiel op LinkedIn hebt die dat weerspiegelt.

 

Promotie is een logisch gevolg van een goede persoonlijke ontwikkeling op je werk.

Team-uitje in Amsterdam - steppen met Lex and the City- Persoonlijke ontwikkeling en je baan
Een actief teamuitje is een mooie kans om te netwerken.

Omdat jij bovenstaande stappen zet, is het logische gevolg dat jij groeit en vervolgens uit je eerste baan groeit.
Imagineer zo nu en dan wat je volgende carrière stap is. Imagineren is niet alleen er inhoudelijk naar kijken, maar het ook echt voelen! (En als je dat wilt leren, dan verwijs ik naar dr. Joe Dispenza.)

Het universum pikt dit op en dit versnelt je groei. Zodra je voelt dat je er ook daadwerkelijk aan toe bent, bespreek je dit met je leidinggevende en/of met de human resources manager binnen jouw organisatie. Netwerk ook intern en laat je daarbij dus ook horen. Doe dat laatste ook via de informele manier. Bijvoorbeeld tijdens etentjes, bedrijfsuitjes en andere uitstapjes. Overweeg zèlf iets te organiseren. Daarmee toon je initiatief en ook de bereidheid iets spontaans voor je collega’s te doen.


Deze blogpost heb ik, Lex, geschreven in opdracht van Unique uitzendbureau Amsterdam.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex