Since 1998

Vanochtend zei ik eerst op de Facebook Johan Cruijff groep: “Geef het weer van vandaag op deze gedenkwaardige dag een cijfer tussen nul en 14.”
De lucht was dan ook strakblauw en dat paste bij deze gedenkwaardige dag. De dag dat het 5 jaar geleden is dat Johan Cruijff is overleden. Ik besloot langs drie belangrijke Cruijff plekken in Mokum te skaten.

Lokale Voetbal-gids die voetbal rondleiding amsterdam organiseert, herdenkt dat Johan Cruijff vijf jaar geleden is overleden - Lex van Buuren voor woning Akkerstraat 32 in Betondorp Amsterdam-Oost
Foto gemaakt door Eric Meursing van Ska Betondorp

Vanaf hotspot 1, Cruijff winkel op de Elandsgracht in de Jordaan skate ik naar Oost, naar Betondorp.

Als voetbalgids & liefhebber in Amsterdam herdenk ik dat Johan Cruijff 5 jaar geleden is overleden. Ik sta hier op 24 maart 2021 voor de voormalige woning van Johan Cruijff, aan de Akkerstraat 32 in Betondorp, Amsterdam-Oost.

Ik vroeg iemand op straat om 14:13 uur om de foto te nemen. Dat zou dan 14:14 uur worden na aannemen toestel. Maar hij, Eric, bleek van een lokale organisatie in Betondorp te zijn! Dus toen eerst even praten daarover en werd de foto om 14:15 uur pas genomen. :p

Eric van Kunstroute en Buitenexpositie ‘Parels van Beton’ is hij. (Zijn collega, die gidst voor hen in deze buurt, heet overigens Maartje.)

 

Onthulling van muurschildering Johan Cruyff in de Watergraafsmeer achter het voormalige Ajax-stadion De Meer met Danny Cruijff en Wim Suurbier.
De foto is van de onthulling van de muurschildering van Johan Cruijff. Mei 2017. Foto is van voetbalgids Lex.

Daarna door naar de overkant van de Middenweg, naar de Wembleylaan, waar de 13 (!) meter (niet 14) hoge muurschildering van Johan Cruijff is.

Toen terug over de Middenlaan richting de Indische Buurt. Ik kwam rechts langs een mij nog niet bekende gespecialiseerde voetbalshop vlakbij het oude Ajax stadion in de Watergraafsmeer.

Als voetbalgids verken ik de buurt ivm een voetbaltour in Amsterdam Oost die Lex and the City hier organiseert. Dus deze voetbalshop kan ik evt. toevoegen aan de rondleiding.

 

Lex van Buuren van Lex and the City organiseert uitjes en tours in Amsterdam-Oost. Daarnaast online content creatie voor bedrijven in Amsterdam Oost.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex