NL  EN  

Programma Skate•A•Round Parijs Yearly; 19-21 aug. 2011

Onder begeleiding van het enthousiaste team van de Haarlem Night Skate maak je een verfrissend weekend mee. Hieronder het programma per dag:


  • Vrijdagavond:
    De Friday Night Fever Tour; Een skatetour door het centrum van Parijs! (ca. 27 km, ook met heuvels). Iedere skater zou deze toch 1x per jaar moeten doen!

  • Zaterdag:
    skatereis parijs groepssfeerWij organiseren een skate workshop tegenover de Eiffeltoren, door een van onze reisleiders.

  • Zaterdagavond:
    Skate·A·Round organiseert zijn eigen Saturday Light Skate (ca. 20 km met een bezoek aan gezellige terrasjes en hier en daar een vleugje cultuur. Vooraf kan je met je reisgenoten gezellig gaan eten. (exclusief de prijs)




  • Na afloop Saturday Light Tour:
    Trocadéro skatenNa afloop van onze eigen Saturday Light Tour heb je gratis entree op één van de meest swingende lokaties van Parijs, vlakbij onze hotels. Partytime, Dance•A•Round!

  • Zondag:
    Een verrassingstour door het team Haarlem Night Skate:) We eindigen in één van de mooie parken van Parijs. In het park organiseren wij een ongeorganiseerde picknick. Vrijheid - blijheid, neem iets mee en we smikkelen er gezamenlijk van!!

    Elke deelnemer moet een goede skatetechniek hebben en goed kunnen remmen. Ook downhill.
    We gaan ervan uit dat je weet dat de stad bepaalde risico's met zich meebrengt. Wij organiseren een remtest aan het begin van de reis om je te adviseren over het meedoen met bepaalde activiteiten. Daarna is de keuze aan jou wat ermee te doen en draag je zelf verantwoordelijkheid voor je beslissingen en daden.

    Waar overnacht je in Parijs?groepshotel Parijs

    Wij hebben goede kamers gereserveerd in hotel Campanile Bastille.
    Dit prima hotel ligt op de grens van het populaire "Le Marais" en "Bastille".
    Op een toplokatie dus!
    Toilet / douche of bad, gratis WIFI internet en TV op de kamer en ook nog eens een ruim ontbijtbuffet. Deze kan je zelfs buiten op de binnenplaats op-eten.




    Drive•A•Round: Hoe ga je naar Parijs?

    Mogelijkheid 1: Vervoer per touringcartouringcarvervoer parijs
    Wij reserveren een rookvrije, luxe touringcar van het KEMA Keurmerk Busbedrijf Smit Reizen, die via drie opstapplaatsen naar Parijs rijdt.

    De opstapplaatsen zijn afhankelijk van waar de meeste deelnemers vandaan komen en zijn pas enkele weken voor vertrek bekend. In de touringcar draaien we leuke films. De reis is erg gezellig, omdat er volop gelegenheid is met andere enthousiastelingen in contact te komen.

    Onderweg krijg je info over het weekend van de ervaren reisleiding. Je vertrekt vrijdag in de loop van de ochtend en je bent zondag tussen 21:00 uur en middernacht weer terug in Nederland.



    Mogelijkheid 2: Eigen vervoer
    skate-weekend ParijsJe krijgt van ons een routebeschrijving mee. Houdt er wel rekening mee, dat veel contacten voor de rest van het weekend op de heenreis in de touringcar worden gelegd. Met 'eigen vervoer' heb je alleen touringcarvervoer in Parijs als er plaats over is in de bus.

    Wanneer je reist met de Thalys kun je niet je eigen fiets meenemen; alleen een vouwfiets. We raden 'eigen vervoer' sowieso af voor deelnemers die met ons voor het eerst meegaan. Je mist dan veel informatie en leuke contacten.


    Lees hier wat skaters zeggen over Skate•A•Round Parijs.


    Kristel en Luc uit Hasselt gingen in de zomer van 2004 met ons mee en schreven ons:

    Hallo Lex,
    Via deze weg wil ik jullie nog eens extra bedanken voor de aanmoediging die jullie ons hebben gegeven om deel te nemen aan het Skate-A-Round-weekend van 23 juli 2004 in Parijs.
    Parijs skateplezier
    Wij hebben ontzettend genoten en alles is ook naar wens verlopen.
    Parijs ontdekken op wieltjes, samen met Skate-A-Round, was een ervaring om nooit te vergeten, zelfs voor herhaling vatbaar. Van het begin tot het einde hebben wij met volle teugen mogen meegenieten met het enthousiasme van Erik en Dorien. Zij hebben het weekend fantastisch ingevuld. Gisteren hebben we hier in Hasselt (elke maandagavond) een nightskate gehad. Vele mensen wisten dat we dit weekendje gingen doen en vroegen naar onze ervaring. Anderen die het niet wisten hebben we het ook verteld. En alleen maar positieve dingen konden we hen vertellen.