Inline Skaten in Parijs met Skate-A-Round, 12-14 mei 2000
Auteur: Robert-Jan Steenbergen, voorzitter van de Friday Fun Skate Groningen.

Skate-A-Round Parijs, 12-14 mei 2000

Klik hier voor de foto's.

Was een gedenkwaardig inline skate weekend!
Begonnen met richting de regen rijden op vrijdagmiddag, maar eindigend met een door de zon verbrand bovenlijf wegens chronische zonnebrand-luiheid.

Vrijdagavond meteen in het diepe gegooid in de Friday Night Fever, 15.000 skaters en circa 100 skate begeleiders reden 27 kilometer door de stad. Prachtig asfalt wisselde af met keitjes, smalle straatjes en spectaculaire afdalingen. Na aankomst bij het beginpunt van de skate tour, op het Place d'Italie rond 01:00 nog even nagezeten, en uiteraard op skates terug naar het hotel.

Weinig geslapen zoals te verwachten was, maar dat werd zaterdag ruimschoots goedgemaakt. Downhill slalommen vanaf Trocadéro en 's middags rondtoeren door de stad. Nog steeds zonder zonnebrand bij 30 graden windstil...

Zondagochtend begon traditioneel met de Seine inline skate tour, door alle tunneltjes die je altijd op TV ziet, ook die van Diana. Als afsluiting was daar echter de 2eme Roll'Heures, Versailles 2000. Een skatetour over 20 km door de brandende hitte, wederom met duizenden enthousiaste skaters, van Tour Montparnasse in het zuiden naar Versaille in het westen. Met daarbij, als extra uitdaging, minstens de helft van de tocht bergje-op:) Loodzwaar dus, maar doordat je met een groep rijdt, word je meegesleurd door de rest en haal je uiteindelijk moe maar zeer voldaan de pauze in Versailles...... Vanwege tijdsgebrek het tweede deel van de skate tour (10 km) niet gereden; dat bewaren we voor volgend jaar!

Samenvattend, Skate-A-Round Parijs is een enorme aanrader voor iedere redelijk ervaren skater in bezit van voldoende sunblock!