Persbericht Scoot-A-Round Amsterdam mediatour  Nieuwsbank.nl  21 februari 2005


PERSBERICHT - 2005-02-21, Nieuwsbank

Persuitnodiging: Scoot-A-Round mediatour door Amsterdam.

Niet alleen te voet, te paard of op de fiets kun je Amsterdam (en het Vondelpark) ontdekken. Sinds kort is het ook mogelijk om je spieren echt te laten werken op een niet alledaags vervoersmiddel: de step. De step is sinds een paar jaar weer helemaal hip. Skate-A-Round Amsterdam organiseert steptours door Amsterdam voor bedrijven, vrijgezellenfeesten en andere groepen (ook in het Engels mogelijk). Het grote voordeel van de step is dat je deze het hele jaar door kan gebruiken.

Om ook de media met deze nieuwe vorm van het ontdekken van de stad kennis te laten maken organiseert Skate-A-Round Amsterdam op zaterdagmiddag 12 maart een Scoot-A-Round mediatour door het centrum van Amsterdam.

Deelname is mogelijk voor maximaal 10 journalisten, aanmelding graag zo spoedig mogelijk per e-mail aan Lex van Buuren, lex@step-a-round.com

Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname alsmede het exacte aanvangstijdstip en de lokatie van het vertrek.

Basisuitleg
De steptocht begint in het Vondelpark met een basisuitleg. De werking van de steps wordt uitgelegd, maar ook de verkeersregels van Amsterdam. De meeste mensen hebben namelijk nog nooit gestept of sinds hun kindertijd niet meer op de step gestaan. En waar kan je nu beter beginnen dan in de rustige omgeving van het Vondelpark. Geen auto's of trams waar je voor uit moet kijken.

Hotspots
Tijdens het steppen wordt er langs de hotspots van Amsterdam gestept zoals het Museumplein, Rembrandplein, Nieuwmarkt, de Wallen, Leidseplein en de Dam. Tussendoor wordt er ook gestopt en het een en ander verteld door de instructeur. Ook wordt er regelmatig gecheckt of iedereen het tempo nog bijhoudt.

Pauze
Halverwege vindt er een welverdiende pauze plaats. Steppen is namelijk een goede work-out, waarbij heel wat spieren ongemerkt getraind worden. Het tempo wordt aangepast aan de wensen van de groep en is daarom voor iedereen met een redelijke conditie toegankelijk. Het steppen zorgt voor veel hilariteit en er zal dan ook nog vaak aan teruggedacht worden. Het is ook mogelijk om de steppuzzeltocht met GPS te doen.

De steptocht eindigt weer in het Vondelpark. Na ongeveer 1,5 uur is er de mogelijkheid om van een lunch, picknick of barbecue te genieten in de Vondeltuin.

Meer info:
Skate-A-Round
Donker Curtiusstraat 7-124
1051 JL Amsterdam
www.scoot-a-round.com
www.skate-a-round.com
Tel: +31 (0) 20 4681682
Fax: +31 (0) 20 4631597

Aanmelden voor de skate-a-round mediatour bij Lex van Buuren.