Inline skaten in Parijs met Skate-A-Round, 23 augustus 2002
Auteur: Monique en Elwina en anderen

Klik hier voor het verslag van Tjark Verhoeven

van dit weekend.

Lees hieronder het reisverslag van Monique en Elwina

Na 3 opstapplaatsen, Amsterdam, Leiden en Rotterdam, bleek het volle bak te zijn.
Een dubbeldekker vol enthousiastelingen op weg naar het skaten in Parijs.
Na toch wel flink oponthoud kwamen we wel op tijd maar niet ruim aan in Parijs.
Er was tijd voor inchecken, een kleine opfrisser, wat eten en heel even rusten.

Toen was het tijd om naar Place de Montparnasse te gaan skaten, alwaar de tocht zou beginnen. Voor de start nog een skate remtest waarvoor iedereen volgens mij geslaagd is.

Dan de skate tocht. Het was gaaf, tof, vet, cool en wat voor superlatieven nog meer. Opletten geblazen was het ook, of je niet in een gat skate, of op een reflector (dat zijn inderdaad geen vrienden), of dat er een of andere (dronken) malloot je niet omver skate. En wat te denken van de kasseien die plotseling op konden doemen of de tunnels die snel naar beneden gingen. Ik heb wel menigeen een flinke smakkerd zien maken.
Veel blokkers en politie op skates deden hun best om alles in goede banen te leiden en dat lukte prima. Jammer was het dat je niet echt van de omgeving kon genieten, mede door de drukte en doordat het al donker was. Maar ik had het niet willen missen!

Om 01.00uur waren we op skates terug bij het begin en nadat iedereen even uitgepuft had en koud begon te worden gingen we terug naar het hotel skaten. Dat duurde wel een poosje. Het waren duidelijk de laatste loodjes.

Zaterdagmorgen voor de liefhebbers naar de skate shop skaten. Ze hebben er weer goede zaken gedaan die dag.

In de middag 3 verschillende skate clinics die je kon volgen, niets was verplicht trouwens. Daarna kon iedereen zijn of haar weg gaan. Wij zijn nog naar een paar andere skateshops geweest en hebben de tijd genomen om ons op te frissen, skate wielen te wisselen en te rusten.

Dan lekker Mexicaans eten met de skate groep en een tocht skaten met een van de jongens van de reisleiding. Er waren 3 verschillende soorten. Wij zaten in de “lichtste” skate groep. Dit hield in dat je niet heel ver de stad in zou gaan, geen hoog tempo zou skaten maar ontspannen leuke straatjes en plekjes bezoeken waar Marco ons dan wel een wetenswaardigheid over wist te vertellen. We hebben zelfs nog film gezien onderweg!
Ik heb er erg van genoten, mede door de gezelligheid en lol die we hadden onderweg. Het terrasje was zeer welkom. Van de apres-skate heb ik niets mee kunnen maken, het licht was bij ons uit gegaan……

Zondagmorgen heerlijk ontspannen skaten langs de Seine. Genoten van de rust en het mooie weer, fotootjes gemaakt en lekker mensen kijken onderweg. Zo kom je de (gezellige en prima) buschauffeuse ook nog eens tegen! Met wielen maar zonder stuur. We zorgden ervoor op tijd bij de bus te zijn. Op de valreep konden we de zondagmiddag skate tour voorbij zien komen. Dat duurde wel even en gaf een indruk van wat er vrijdag te zien moet zijn geweest.

De terugreis was zoals een terugreis is. Rustig en eigenlijk te langzaam naar ieders zin want huis is huis en daar wilde iedereen naar toe!!
Naarmate ik er meer en meer op terug kijk heb ik maar 1 woord voor dit weekend skaten: WAUW!!!




Ik ben er nog moe van (en heb buikpijn van het lachen) maar raad het iedereen aan! Een prima verzorgde trip, vrijheid blijheid, leuke leiding en gewoon lekker veel skaten!

Wat mij betreft: zeker tot de volgende keer!!




Klik hier voor meer informatie over deze reis.