Inline skaten in Zwitserland met Skate-A-Round, 2002
Auteur: Bianca uit Roelofarendsveen

De inline skate tour is Zwitserland is ons opnieuw goed bevallen, redelijk weer, in ieder geval goed genoeg voor deze trip.
Niet te warm zodat het klimmen niet heel zwaar viel.
Het bijzondere aan deze trip vond ik zeker het stuk dat we meerdere malen de grens met Duitsland zijn overgestoken.





De boottocht was ook erg luxe, lekker onderuit genieten van de Bodensee.
Het eiland vonden we zeker de moeite waard, we hebben het helemaal zo over geskate zoals het boekje ons vermelde.
Wat misschien wel een goede tip is om in de skate line te laten vermelden op welk tijdstip de boot vertrekt en hoeveel tijd er +/- nodig is om bij de boot te komen vanaf het Hotel.
Zo kun je nl. besluiten vroeger of later te vertrekken die dag.

De eerste dag kunnen we je helaas niets over vertellen, behalve dan dat het Termale Bad in Bad Ragaz een welkome vervanger is bij regenweer!!
Een voordeel van Zwitserland t.o.v. van Nederland is dat je er zeker kunt skaten met nat wegdek, dus voor hen die deze reis in overweging nemen en twijfelen aan het weer in Zwitserland, je kunt bijna altijd skaten!!

De dagen in Zurich hebben we ook met skaten benut, de kaart hebben we niet uitgetest we zijn gewoon zelf op onderzoek uit gegaan, maar ik ben er van overtuigd dat deze zijn werk goed doet.

Over de hotels niet meer dan goeds, 't ontbijt is uitstekend en de service is overal tot in de puntjes, iedere eigenaar staat met raad en daad voor je klaar, echt top!!!

Een verschil wat je zeker mee kunt nemen in een evt reclame voor deze rit is dat er bij de Noord route van dit jaar veel door dorpen en vlaktes werd gereden, dit in tegenstelling tot de rit in het Zuiden, deze gaat grotendeels langs de rivier en de Zee.
Voor de Zuid route is mooi weer meer vereist dan voor de Noord route, daar er in het Noorden meer geklommen en afgedaald wordt.

Er blijft voor ons nog maar 1 route over in Zwitserland, dus waarschijnlijk volgend jaar onze laatste actie aldaar, weten jullie nog meer landen waar je zulke(goede)skate vakanties kunt boeken???

Groetjes Bianca

Ps. Wij vonden de zwaarte van de laatste dag errrug meevallen, eigenlijk geen afrader waard

Klik hier voor meer informatie over deze reis.