Inline Skaten in Parijs met Skate-A-Round, 28 -30 juli 2000
Auteur: Bart Croezen (Coevorden)

Vrijdag 28 juli 2000,

Vrijdag om 6 uur s’morgens ging de wekker. Ik ben me gaan klaarmaken voor een weekend om niet te vergeten. We moesten om 09.45 uur klaarstaan in Utrecht om te vertrekken naar Parijs. Laat in de middag kwamen we aan in Parijs. Wat een stad!! En wat een asfalt. Het was echt geweldig allemaal.
Na het inchecken zijn we gelijk op de skates gestapt voor een geweldig avontuur. Eerst een paar remtestjes en dan met z’n allen naar Place d’Italie. Ongeveer een kwartier van te voren werd het erg druk. De politie verschijnt en dan gaan we met de hele meute van start voor een geweldige tocht door de licht stad.
Na deze geweldige tocht nog even een glaasje drinken, een beetje napraten en dan proberen te slapen.

Zaterdagmorgen waren we al vroeg wakker. We zijn na het ontbijt eerst bij een supermarkt langs geweest. Daar hebben we nog het één en ander gekocht en om 10.30 uur stond de bus al weer klaar om naar de Eiffeltoren te gaan.
Hier hebben we eerst nog wat foto’s geschoten en kregen we de mogelijkheid om bepaalde skate lessen te volgen. Dit was erg gezellig én leerzaam.
s’Middags zijn we allemaal onze eigen weg gegaan. We zijn Parijs ingetrokken. Hier en daar een beetje rond gekeken. Eerst maar even naar een skate-shop. Daar hebben nog een paar mensen nieuwe skate’s gekocht.
s’Avonds was dan de, door de reisleiding van Skate-A-Round zelf georganiseerde, lichtroute. Deze route werd gereden in twee groepen. De ene groep ging voor de korte route en de anderen gingen voor de langere route. Ik heb gekozen voor de langere route. Wat was die gaaf zeg!!!!!
Het mooiste van die tocht vond ik persoonlijk de snelheid en het stuk over de Des Champs Elysées.

s’Zondagmorgen hebben we iets langer geslapen. Toen we klaar waren met het ontbijt moesten we eerst de koffers inpakken en uitchecken. Na alles in de bus gezet te hebben zijn we naar de Seine gegaan. Hier is een heel stuk wegdek afgezet voor joggers, fietsers en skaters. Dit was echt heel relaxed. We hadden weer mooi weer en zijn later naar de Esplanade des Invalides gegaan. Hier zijn we met een groepje aan het slalommen geweest, een beetje aan het stunten. Hier ben ik een stuk behendiger met de skates geworden. Het was erg mooi.

Om 15.00 uur stond de bus al weer klaar voor vertrek naar Nederland. In de bus was het ook nog heel erg gezellig. We hebben daar ontzettend gelachen. In de bus werd ons gevraagd met z’n allen op vrijdag 11 augustus mee te doen aan de Friday-night skate en dan na die tijd wat te gaan drinken en onze ervaringen uit te wisselen en andermans foto’s te bekijken.

Al met al was het dus een weekend om nooit meer te vergeten in een weekend die we volgend jaar zeker over gaan doen. Ik raad dus ook iedere skater aan, mee te gaan met Skate-A-Round op reis naar Parijs. Het is echt geweldig!!!!

Ik wil Skate-A-Round dan ook ontzettend bedanken voor dit geweldige weekend en tot volgend jaar.

Groetjes Bart Croezen.