Workshop en training “Mentaal miljonair” | Voor mensen met een ADHD brein met ongekend potentieel

De workshop en training “mentaal miljonair worden” heeft als doel mensen met de diagnose ADHD te laten zien dat ze met hun bijzondere brein goud in handen hebben. 
Lex and the City legt de focus op de positieve kenmerken van iemand met ADHD. En heeft een top-15 gereed van mooie actiepunten en technieken om dat speciale brein met ongekende potentie tot volle bloei te laten komen. 


Samenvatting van de workshop en van de training “Mentaal miljonair worden” 

Ik geloof in de ongekende mogelijkheden van mensen met de diagnose ADHD c.q. ADD.
Ik heb een top-15 actieplan samengesteld waarin de doelgroep de top-10 voordelen van ADHD kan benutten, en de stigma’s en belemmerende overtuigingen eindelijk vaarwel kan zeggen. 
ADHD als kans zien en veel minder als aandoening.

Iemand met de diagnose ADHD of ADD heeft goud in handen. Want met zijn wijd openstaande onderbewustzijn heeft hij/zij veel sneller toegang tot zijn/haar ongekende mogelijkheden. En kan daarmee sneller wijzigingen aanbrengen in zijn/haar programmering.

Veel goede rankings bij zoekmachines voor Lex and the City - SEO copywriting lexcellenceIedereen heeft die mogelijkheid, maar bij mensen die geen ADHD hebben staat er een poortwachter voor, “sociale conditionering” genoemd. Die laat weinig door en roept bijvoorbeeld: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg”.

De zwak ontwikkelde poortwachter in de hersenen van een mensen met de diagnose ADHD zorgt ook voor drukte. En daarom wordt de volwassene met ADHD (en ADD) vanaf de kindertijd wijsgemaakt dat hij/zij een aandoening heeft. 

De ouders en de leraar reageren echter vooral op hun eigen ongemak. Ze hebben last van de drukte en zien niet dat hun kind goud in handen heeft. Want chaos is altijd de basis geweest voor de grootste veranderingen en uitvindingen. 
Omdat de volwassenen aan het langste eind trekken, is daarmee voor veel mensen in de ADHD community een leven begonnen van tegenslag en een minderwaardigheidscomplex.

De factor intuitie speelt een belangrijke rol binnen Search Engine MarketingZij die zich daaraan onttrekken zijn meestal juist ongekend succesvol. Zoals Jochem Myjer, Katja Schuurman, Justin Timberlake, en Richard Branson.

De cursus biedt een top-15 van actiepunten om succesvol en happy te zijn als lid van de AD(H)D community.
OOK als je door teleurstellingen, depressie en negatieve feedback van je omgeving een inhaalslag moet maken.

Ik heb, zonder het te weten, 25 jaar aan deze training gewerkt. (Ik ben zelf lid van de ADHD | ADD community en heb ook veel tegenslag gehad.)
Het draait om 2 termen: “intention & attention”. We bouwen aan een poortwachter, maar nu eentje die beter kan werken dan bij een mens die niet de diagnose ADHD heeft gehad.  


Mentaal Miljonair: Focus op de ongekende mogelijkheden van het speciale ADHD-brein

Storyteller - verhalenverteller van Amsterdam-Oost. Eastern LexperiencesBij de diagnose ADD | ADHD wordt de nadruk gelegd op problemen. Voor een groot deel wordt voorbij gegaan aan de grote kansen die een AD(H)D brein biedt.
Want juist vanwege de relatief zwakke “poortwachter” in de hersens komt zowel de info van buiten als vanuit het onderbewustzijn keihard binnen. Daardoor kan iemand met de diagnose ADHD veel sneller schakelen dan iemand die die diagnose niet heeft gehad. Veranderingen bij de ADHD-er kunnen daardoor veel sneller gaan. (Kijk maar eens hoe snel iemand met de diagnose ADHD kan afvallen!)

En ook verandering bij anderen kan sneller gaan want vanwege zijn of haar bijzondere & intuïtieve brein ziet iemand met ADHD verbazend snel wat er bijvoorbeeld binnen een bedrijf beter kan. Het wordt tijd dat organisaties dit gaan zien. Maar.. die impuls zal bij de ADHD-er zèlf vandaan moeten komen. En dat gaat niet als ze je 25 jaar lang hebben verteld dat je vooral druk, impulsief en afwezig bent. ;)


Focus op ouders van de kinderen met de diagnose ADHD en op volwassenen met ADHD | ADD | Workshop en training “Mentaal miljonair”

Waarom gaat het met veel mensen binnen de ADHD | ADD community nog niet zo goed?
Ten eerste omdat veel ouders niet doorhebben dat ze met hun kind goud in handen hebben. Zij hebben een kind met een ongekende creativiteit, intuïtie, energie en spontaniteit.
Wat ze wèl zien is een druk kind dat verstorend werkt in de klas en thuis. 

Volwassen mensen met ADHD hebben soms een hele rits van z.g. “beperkende overtuigingen” opgebouwd over zichzelf. Ze denken vaak minderwaardig over zichzelf. Hun omgeving, onbewust onkundig, (lexcusez-le-mot) heeft ook al niet door dat onder die laag van beperkende overtuigingen een topbrein zit met een ongekend potentieel. Hierdoor blijven ze maar doormodderen en gebruiken groepen op social media om begrip bij elkaar te vinden voor al die “beperkingen” die ze hebben.

En jonge mensen die hun eerste carrière stap gaan maken wil ik behoeden voor de valkuilen waar ik zelf ooit ben ingetrapt. 

Dus je zou dit de drie doelgroepen kunnen noemen van de workshop en training “mentaal miljonair”.
Met hen gaan we de profiteer-van-ADHD-top-15-methode doen! :)

 

De z.g. slechte eigenschappen van iemand met ADHD zijn logisch en OK.

In hun jeugd is de ellende voor veel ADHD-ers begonnen.
Fietstocht met Lex and the City in het Oostelijk HavengebiedVanaf dat moment worden veel minderwaardigheidscomplexen geboren. En dat gaat verder als mensen met ADHD meewarig door hun omgeving worden aangekeken vanwege een aandachtstekort, hyperactiviteit en impulsiviteit. En diezelfde omgeving een label “Alle Dagen Heel Druk” erop plakt.

Die omgeving heeft niet door dat deze eigenschappen logisch zijn voor iemand die de dingen snel en goed ziet en ook nog eens de creatieve vermogens in huis heeft om voor de oplossingen te zorgen.  De oplossingen knallen als impulsen de hersens binnen via de buitenwereld en het onderbewustzijn.

De workshop “Mentaal miljonair worden”.

Workshop mentaal miljonair - Onderbewustzijn aanpassen - Visualiseren - Dromen - doelen stellen

Lex van Buuren als trainer; hier na afloop met een groep van een school in Breda

Eerst gaan we bovenstaande tot alle deelnemers laten doordringen: dat ze dus goud in handen hebben! :)

Dit kost wat tijd, sommigen denken nl. al 25 jaar dat ze weinig kunnen uitrichten. Dat het omgekeerde het geval is, dringt zelfs bij het snel schakelende lid van de ADHD community niet meteen door. 

Deelnemers leren daarna hoe ze in een goede staat komen om veranderingen bij zichzelf teweeg te brengen. Bijvoorbeeld door Mindfulness.
Daarna volgt fase 2: het formuleren van dromen. Van wensen. En van doelen. En ze ook daadwerkelijk vragen. En uiten waarom je dat zo graag wilt!
Fase 3 is de ADHD top-15: vijftien methoden en technieken om je ADHD brein tot grote bloei te laten komen. Voor eens en voor altijd. (Als je de technieken ook na de workshop en training blijft uitvoeren.)

De workshop en de training behandelt dus deze 3 fases.
Maar het is duidelijk dat de deelnemers daarna met zichzelf aan de slag moeten; het doel van de workshop is mensen triggeren en ook overtuigen dat de echte vooruitgang bij iemand in het onderbewustzijn plaatsvindt. 


Onderwerpen tijdens de workshop “Mentaal miljonair worden”.

Tijdens de workshop “Mentaal miljonair worden” gaat het om je rijk VOELEN. Dat begint door in te zien welke grote kansen het intelligente intuïtieve ADHD brein biedt. Overvloed! :)
Onderwerpen als meditatie, flow, overtuigingen, waarden, doelen, visualisaties, affirmaties en dromen zullen vervolgens de revue passeren. 
Het doel is je brein bewust te sturen; een mentale douche! :)

Lex and the bCity organiseert workshops in Amsterdam-Oost rondom de thema's belemmernde overtuigingen, mindfulness, meditatie en flow.Wij stimuleren mensen bij zichzelf naar binnen te kijken. En te kijken welke belemmerende overtuigingen hen in de weg zitten.
Iedereen heeft ze, die z.g. limiting beliefs, maar op de ene persoon heeft dat een grotere negatieve impact dan op de ander. Veel volwassen mensen met ADHD hebben een hele reeks van beperkende overtuigingen die eerst hun brein uit moeten om succesvol en gelukkig te kunnen zijn.

Beperkende overtuigingen laten verdampen

In de workshop leggen we uit hoe de belemmerende overtuigingen zich hebben genesteld in iemand met ADHD. Ook gaan we samen op zoek naar thema’s. Dat kan best een eye opener zijn, want dit soort diepgewortelde gedachten spelen zich grotendeels af in het onderbewustzijn van mensen. Kortom, dan ben je je er tot nu toe wellicht niet of nauwelijks van bewust geweest.

Voorbeelden van beperkende overtuigingen

Door ze naar boven te halen kunnen ze door mindfulness ook geneutraliseerd worden. Want in deze fase trek je de gedachte en de emotie uit elkaar waardoor je van een afstand kijkt naar een bepaalde overtuiging binnen jezelf. Een voorbeeld van een belemmerende overtuiging is “Ik ben nu eenmaal zo”, “Ik kan mijn aandacht niet richten”, “Ik ben niet goed genoeg”,  “Ik heb niet genoeg tijd”. Of: “Ik ben daarvoor te oud”. Of: Afvallen lukt me toch niet”.

Health worksops in Amsterdam-Oost - Mindfulness en belemmerende overtuigingen

Creeër voedende, gave, fijne, effectieve! overtuigingen

Tijdens de training kun je er een positieve overtuiging voor in de plaats zetten.
Dat kan ook echt, want na een mindfulness sessie werken je hersenen langzamer, wat ze ontvankelijk maakt voor nieuwe ideeën. We leren je ook een anker te creëren, waardoor positiviteit automatisch wordt geladen in je hersens.
Daarna kun je je hersens voorzien van nieuwe overtuigingen die je WEL helpen. Deze koppelen we aan positieve emoties. Dat zijn in feite bepaalde waarden in je leven, zoals de behoefte aan vrijheid, liefde of groei.

Oh ja: En stop met “volhouden”

Lex promoot ook dingen die top zijn om aandacht en bewustzijn te trainen. Inline skaten is daar een goed voorbeeld van. Hier wordt hij daarover geïnterviewd tijdens het WK Inline skaten in Arnhem. (juli 2018)

Een gevleugelde term die je vrienden en collega’s roepen als ze weten dat je bezig bent een doel te behalen: houdt vol!
Tijdens deze workshop leer je dat het zinloos is zo te denken. Want je hersens zijn altijd op zoek naar plezier en dan is het einddoel voor ogen houden niet voldoende. Daarom slagen zoveel mensen er bijvoorbeeld niet in om blijvend de aandacht te richten: omdat ze het niet volhouden. Klopt! Want volhouden is ook niet de manier te slagen. De verandering is alleen blijvend als je je programma’s in je onderbewustzijn aanpast.
Tijdens de training leer je HOE.


Ik sluit af met deze stelling:
Ik vind dat mensen met de diagnose ADHD een grote gave hebben. Tevens vind ik dat mensen in de ADHD community positiever over zichzelf en hun kansen moeten zijn. Daar is namelijk alle reden voor!

Ik help hen daarbij. Dat is de leX-factor.

 

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)