Fietsen met een groep in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied



Start op een frisse en hippe plek in De Indische Buurt

De fietstocht met jullie groep in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost begint bij Studio/K. Dit is een sympathieke horeca plek die ruim is opgezet en daarmee een prima afspreekpunt voor groepen.

Thema’s van de privé fietstocht in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied

  • Gentrification
  • Hip & Happening
  • Lloyd historie
  • Uitwaaien

Indische Buurt: van probleemplek tot gewild en geliefd

Lex and the City organiseert een fietstocht door de Indische Buurt en het Oostelijk HavengebiedEr is in Amsterdam altijd een buurt die extra in de spotlights staat. Omdat er zoveel ten goede verandert. Omdat huizen beter worden. Vanwege nieuwe plekken om te eten, te drinken en te dansen. 
Dat was een tijdlang de Jordaan, later de Pijp en nu misschien wel de Indische Buurt.

We fietsen langs een aantal nieuwe hotspots. Bijvoorbeeld in de Javastraat, de plek waar het woord “gentrification” vaak wordt gebruikt. We laten je kennis maken met de grote veranderingen die deze straat in rap tempo op de top-10 lijstjes heeft doen belanden.

We vertellen onderweg op de fiets ook over de roerige 100 jaar van de Indische Buurt.
Maar we laten ook zien hoe de Indische Buurt verbonden is gebleven. Want er lopen diverse projecten die de buurtbewoners met elkaar verbindt. Dat is best bijzonder.  

 

Oostelijk Havengebied: de geschiedenis van de Lloyd tijdens jullie privé fietsuitje

Fietstocht met Lex and the City in het Oostelijk Havengebied Het havengebied van Amsterdam was vroeger het z.g. “Oostelijk Havengebied”.
De arbeiders die daar werkten woonden veelal in De Indische Buurt.
Nadat de haven is verplaatst naar het Westen, en na een periode van verval, is het Oostelijk Havengebied nu een frisse buurt met veel mooie appartementen in de voormalige pakhuizen.

Een prominente partij in die tijd was de KHL: de Koninklijke Hollandsche Lloyd.
Misschien heb je wel gehoord van het Lloyd Hotel, dat prominent in het Oostelijk Havengebied aanwezig is. 100 jaar geleden, bij de oprichting, werd het gebruikt als tijdelijke verblijfplaats voor Oost-Europeanen die op doortocht waren naar Zuid-Amerika. Wij laten je alles zien in de omgeving.

Oostelijk Havengebied (Veemkade) tijdens SAIL 2015 – Foto Lex van Buuren

Ook gaan we fietsen op het naburige KNSM-eiland, met soms heel aparte moderne architectuur. (Zoals het Barcelona plein)
Het naburige Java Eiland is een lekkere ruime plek om uit te waaien langs het water op de fiets. Onderweg komen we “De Amsterdamse Grachten anno 2002” tegen; een moderne versie dus van de 17e-eeuwse grachten verderop in Amsterdam.
Het Oostelijk Havengebied is ook de plek voor SAIL. (Dat in 2020 weer plaatsvindt)


Ga mee met Lex and the City - Fietstocht Amsterdam Docklands - Amsterdam-OostAls teamuitje, scholierenuitje of op individuele inschrijving

Deze fietstour kun je meemaken als teamuitje of scholierenuitje; in dat geval boek je als 1 groep bij ons. Vraag in dat geval offerte bij ons aan.
Ook kun je individueel inschrijven. Deze fietstochten worden aangeboden via specifieke kanalen op bijvoorbeeld Facebook en Meetup.com. Ze zijn gericht op bepaalde doelgroepen zoals singles of expats.
Vraag ons gerust even naar de eerstvolgende.  

 

Contact over een fietstocht op in de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied met jullie groep | Offerte

Bel met Lex, op +31655337726  (appen mag ook.) of vul contactormulier van Lex and the City in.

 


Lex and the City organiseert de z.g. “Eastern Lexperiences”; tours, locaties, feestjes, uitjes, events, bedrijfsbezoeken en workshops in Amsterdam-Oost voor groepen uit Nederland en daarbuiten. (4-talig)

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)