Since 1998

De klantvraag aan de SEO tekstschrijver: Goede tekst Lex! Mijn enige vraag is of je de anchor tekst wilt wijzigen naar “restaurants Amsterdam”. 


Dit is mijn antwoord aan het restaurant:

“restaurants Amsterdam” is een zoekterm. Maar ze is als anker tekst niet geschikt in zinsverband. Want deze zoekterm is onnatuurlijk in een blog- of produkt- tekst.

Bij anchor teksten in zinsverband is het van belang op een natuurlijke wijze te communiceren. De zoekrobot weet heus wat je bedoelt als je op een natuurlijke manier communiceert in een alinea. De zoekmachine herkent het niet alleen, het waardeert het ook. En dat is het doel van jullie en van mij.

Een natuurlijk ogende ankertekst zoals een ieder die zou opzeggen of lezen wordt door een zoekmachine hoger gewaardeerd.
Als jij een natuurlijke, vloeiende oplossing weet met de anchor tekst “restaurants Amsterdam” dan pas ik het aan. Ik zelf heb hem nu zo kort als ik hem “natuurlijk” kon krijgen gemaakt: “restaurants in Amsterdam”. En die zoekterm is denk ik voor een zoekmachine tevens een zoekterm synoniem voor “restaurants Amsterdam”.


Conclusie: maak onderscheid tussen de zoekterm waarop je wilt ranken en een anker tekst, en baseer dat op wat de natuur is in beide gevallen.

 

Stadstour op het duurzame Marineterrein met uitzicht op het Scheepvaartmuseum en VOC schip. Foto van Lex and the City tours

PS: Tenslotte: dit vind ik een goed en inspirerend artikel over het natuurlijke gebruik van anchor teksten.

 

Pagina over mijn rol als SEO coach

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex