Dit is een verhaal over Saint-Germain des Prés van parisblogger Lex van Buuren, tevens adviseur over tours, uitjes en bedrijfsevents (MICE) in Parijs voor Nederlandstalige groepen.


Vandaag ben ik op de fiets vanaf mijn plekje in het 12e arrondissement via Quartier Latin naar Saint-Germain des Prés gefietst.

Op weg naar Saint-Germain des Prés via Quartier Latin

De eerste stop was bij Le Petit Café, waar ik een gesprek had met de enthousiaste Maria, die graag voor Lex and the City fietstours, stadswandelingen, arrangementen en excursies wil gaan gidsen en begeleiden. Hoewel koud, zorgde de zon ervoor dat we zowaar buiten konden zitten en konden genieten van de Parijse zon. :)

 

Stop bij restaurant in Saint-Germain des Prés

Daarna op de fiets door naar de aanpalende wijk: Saint-Germain des Prés.
Om de hoek van de église Saint-Sulpice (bekend van de Da Vinci Code) zit een restaurant dat een tip is van Marije, de voorzitster van de Friday Night Skate Amsterdam. Le Machon is inderdaad een bijzonder restaurant op een eveneens bijzondere plek.
(Zo’n fijn klein Parijs’ straatje)

 

Even kijken op de plek van onze PR dame Gerdine, die hielp bij de fotoshoot 

Toen weer verder naar een lunch-adresje (de fietstroute staat overigens onderaan deze pagina) dat een tip is van Gerdine, een gids uit ons team. Gerdine kent altijd de leukste adresjes in Parijs. Dat heeft haar ook geholpen toen wij werden gevraagd om lokaties te zoeken voor een fotoshoot met 2 bekende Nederlandse fotomodellen.

Bon, zij navigeerde mij richting restaurant Pères et Filles. Wat een verfrissende plek is dit zeg. Dat lijkt me zeer geschikt voor een lunch tijdens een vrouwenuitje.:)

Hotspot om te lunchen voor een groep in Parijs

Geluncht heb ik er overigens niet (dit keer), want het was nog wat vroeg en bovendien wilde ik graag lunchen bij een Lex and the City classic: Le Pain Quotidien, lunchadres tijdens onze fietstochten in Parijs. Alles in Le Pain Quotidien is Bio.

En het is er ook erg lekker. (En niet goedkoop trouwens). Het is een zeer populair lunchadresje bij juist de locals; op zondag om half één staat er vaak een rij(tje) voor de deur met veel DINKS’s daar bij. (Double Income, no kids)

Saint-Germain des Prés staat vol met historie (en met mode) 

Na de lunch ben ik de Boulevard Saint-Germain opgegaan en ben langs historische classics als Brasserie Lipp, Les Deux Magots en Café de Flore gefietst. Via de kerk van Saint-Germain kwam ik op de Place Furstenberg. Wat een heerlijk rustpunt in de stad is dat zeg. :)

Daarna door aan de noordkant van Boulevard Saint-Germain waar veel boutiques en gespecialiseerde winkels zitten. Alles is klein hier: de straatjes en de winkels. En met de fiets kan je sinds kort overal door. Top.

Wandelen en fietsen in Saint-Germain des Prés

Wij hebben al eens een wandeling uitgevoerd in Saint-Germain des Prés. Met Philip. Nu is het tijd deze nog leuker te maken.
Thema’s als ik aan deze wijk denk: kleinschalig en ontsnapt aan de Hausmann hamer, mode, boutiques, heerlijk fietsen, specialty shops, lekker eten, vrouwelijk, geschiedenis, chocoladeproeverij en beroemde plekken.

Nu volgt mijn fietsroute van vandaag, opgenomen met GPS:
Saint-Germain des Prés: de route op de fiets vanaf het 12e arrondissement


PS: Wij hebben voor onze klanten en andere relaties ook speciale digitale kaartjes beschikbaar met de laatste hotspots van onze gidsen op het gebied van o.a. shoppen, uitgaan, eten en loungen in Parijs.

———————————————————————-
Recensie over Lex and the City Parijs: reisleider, gids en adviseur.  

Beste Lex,

Wij zijn allen tevreden over uw wandeling met Pétanque in Parijs en dit voor weinig geld.

Onze begeleider Philip is een vriendelijke, rustige man die zeer goed zijn best deed en ons de nodige uitleg gaf tijdens onze uitstap, niet te veel en niet te weinig.

De lunch in Quartier Latin was degelijk en zeker zijn geld waard. Ik denk dat ik, indien iemand dezelfde plannen heeft, gerust u kan aanbevelen voor een wandelarrangement in Parijs, indien u dat wenst. Groetjes en misschien tot nog later nog eens.

Marc CM (Christelijke Mutualiteit Antwerpen))

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *