DJ School Amsterdam mooi voorbeeld van de dynamiek in Oost

november 4, 2017  |  Amsterdam-Oost  |  Share

Olivier en Roeland Meijs, beiden DJ, zaten 11 jaar geleden op een terrasje in Frankrijk toen hen werd gevraagd of ze eens aan een groep konden uitleggen hoe je dat toch deed, dat DJ-en.
De broers keken elkaar toen aan en zeiden: Mmm, anderen uitleggen hoe je een goede DJ wordt; dat is misschien wel iets om vaker te gaan doen.
DJ School Amsterdam was geboren en bestaat nu, in 2017, 10 jaar.

Jong DJ talent van DJ School Amsterdam - DJ Z-Bass is nu al een topper

DJ Z-Bass, een jong talent van DJ School Amsterdam, achter de DJ Booth in “Cut Throat” op het Beursplein in Amsterdam.

DJ School Amsterdam was gevestigd in de Melody Line.
Dit was een toffe hotspot voor diverse organisaties en groepen die zich bezighielden met muziek.
Het was er ook gezellig en je kon er voor een prima bedrag heerlijk eten.
De Melody Line had daarmee ook een goede reputatie bij de vele (aspirant-) DJ’s die van ver kwamen en de plek ook als hangout wilden gebruiken.

In 2015 gebeurde er iets vreselijks: De Melody Line brandde af. 
De broers Meijs treurden en met hen hun netwerk, maar moesten ook razendsnel zorgen voor vervangende DJ studio’s.
Olivier Meijs zegt: Ook ik voelde me misearbel terwijl ik ‘s-avonds laat naar de vlammenzee keek. Maar tegelijkertijd had ik mijn phone in mijn hand op zoek naar een nieuwe plek.

Die nieuwe plek was snel gevonden en ook in Amsterdam-Oost. In winkelcentrum Oostpoort bij de snel groeiende Q-Factory in.
Olivier Meijs: We hadden een plek nodig waar ook horeca was. En natuurlijk is Q-Factory net als Melody Line gelinkt aan muziek en clubbing. Dat Q-Factory ook nog eens een hotel is, kan handig zijn voor de vele buitenlandse leerling DJ’s, zelfs uit Azië, die bij ons les krijgen in Amsterdam-Oost

Olivier Meijs vertelt de story van DJ School Amsterdam

Directeur Olivier Meijs van DJ School Amsterdam klom onlangs zelf weer achter de DJ Booth tijdens ADE. Vol passie :)

Daarover gesproken: DJ School Amsterdam gaat natuurlijk zakelijk mee in de flow die wordt gecreëerd door de Nederlandse top DJ’s. Elk jaar is het weer raak en wordt een Nederlander gekozen tot beste DJ ter wereld. Eerst was het DJ  Tiësto, toen Armin van Buuren, toen Hardwell en nu alweer voor de 2e keer Martin Garickx. (Die notabene een opname studio bezit in Amsterdam-Oost!)

Nederland staat bekend als HET DJ land, voor mensen die ver van Nederland wonen wordt Amsterdam in 1 adem met Nederland genoemd en je begrijpt dat de mensen uit de hele wereld les willen hebben in Amsterdam.
Ook willen steeds meer mensen DJ worden, vanwege bovenstaande en ook omdat de techniek het hen gemakkelijker maakt te mixen en om veel muziek mee te nemen.

Olivier Meijs onderkent bovenstaande. Hij zegt: “Wij hebben als ondernemer aan den lijve ondervonden wat er op school wordt bedoeld met externe factoren die van grote invloed zijn op je bedrijf. Eerst hadden we een enorme negatieve facor, namelijk de brand in Melody Line, en dit zijn dus twee heel positieve tegenhangers”.
Hij vervolgt: “Maar de belangrijkste reden dat we het goed goed doen is toch echt dat we zelf van A tot Z voor pure kwaliteit gaan. Dit was een blog over een organisatie die een voorbeeld is van de dynamiek van Amsterdam-Oost: DJ School Amsterdam.
De blog is geschreven door Lex and the City, creator van z.g. Eastern Lexperiences: tours, uitjes, DJ-en, workshops en copywriting in Oost.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Comments are closed.