Since 1998

Vandaag heb ik Centre Georges Pompidou bezocht.
In en- rondom- dit gebouw zijn veel aparte dingen te doen en te zien.

Sinterklaas bij Beaubourg Lex and the CityEr was een tentoonstelling van Salvador Dali op de topfloor, naast het beroemde dakterras. Mark, één van onze gidsen, had mij uitgenodigd.

Het centre ligt tussen Les Halles en Le Marais in, en is tevens vlakbij het Louvre en de Seine. Aparte plek!

Voordat ik naar binnen ging heb ik het gebiedje rondom Centre Pompidou verkend, met onze Nederlandstalige groepen in het achterhoofd. Dit heet Beaubourg. (Sinterklaas kwam ik daar overigens VANDAAG niet tegen; dat was al eerder. ;))

Aan de achterkant vond ik een grappig klein theater: Théâtre Essaion de Paris.
Het plein ten zuiden van het Centre Pompidou is een echt kinderparadijs. En tegelijkertijd daarmee voor die ouders van die kinderen. Want die kunnen lekker op één van de terassen gaan zitten, terwijl hun kroost zich vermaakt bij de speciale fontijn. (Place Igor Stravinsky). (Luister naar Lex and the City op BNR Nieuwsradio met meer tips over Parijs met kinderen.)

Naar het dakterras van Centre Pompidou, mooi uitzicht op de stad EN op de serveerstersIn Beaubourg ontdekte ik meer aparte dingen, zoals een winkel voor fanatieke fotografen.
Ook is er een bekende Vintage winkel op het plein voor het centre.
Jammer dat het gave café dat we eens hebben afgehuurd voor een heuse strip-act tijdens een meidenuitje (bachelor party) er niet meer is.

Toen het gebouw in, dat vernoemd is naar een Franse president die nogal stout schijnt te zijn geweest. (Ach ja, dat waren er wel meer, what’s new?)
De liften bevinden zich buiten het gebouw, wat het de naam “binnenstebuitengekeerd gebouw” heeft opgeleverd.

In het Centre Pompidou heb je overigens gratis internet; in de bibliotheek. Leuk, met goed uitzicht erbij.

Dakterras Centre Pompidou met de aantrekkelijkste serveersters van Parijs (en mooi uitzicht)
Over goed uitzicht gesproken: op de top heb je een dakterras en een prima restaurant: Georges. (Dat de term “goed uitzicht” zelfs op de serveersters daar van toepassing is, is waarschijnlijk alleen boeiend te weten voor de mannelijke lezers onder u.)

Goed, ik was er dus voor de tentoonstelling van Salvador Dali. Wellicht is deze al voorbij als je dit leest. (Tot 25 maart a.s., uh, 2013)

Na afloop hebben we gegeten op datzelfde “kinderplein” bij de uitstekende Creperie Beaubourg. (Een menu met drankje en koffie voor EUR 13,70. Maar er zijn ook uitgebreidere opties) Dat is misschien ook leuk voor onze teamuitstapjes rond Beaubourg.
Nog meer gastronomie? Kies dan bijvoorbeeld voor het bekende Café Beaubourg dat er vlakbij ligt.

Ik sluit af met mijn GPS track van vandaag: op de fiets van mijn plekje in het 12e arrondissement naar Beaubourg, mijn wandeling daar en weer terug. (Klik die grafiek eerst even weg; dan zie je de Parijse fietsroute.)

Adviseur Parijs: naar de betreffende lichtstad-pagina

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)

Geef een reactie

WhatsApp Lex
x
Call Lex