Skate-A-Round Nice in WINGS!  WINGS  April 2002


WINGS, het inflight magazine van Transavia en Basiqair, vroeg ons om een sfeerreportage te maken van het skaten in Nice.
Liefst 2 pagina's full color besteedde Transavia eraan!
Wings bereikt maandelijks ca. 850.000 lezers.

Een van de foto's in WINGS laat Paul van der Meer zien, kiteskate instructeur bij Skate-A-Round, en ook inline skate liefhebber. Deze foto zie je tevens op deze pagina.

Op vrijdagavond verzamelen zich op de Boulevard des Anglais enkele honderden skaters die zich opmaken voor een enerverende tocht door de binnenstad. De sfeer is helemaal top, zoals een van de skaters treffend opmerkt. Her is er op de prachtig verlichte boulevard herrie en een bakaal van jewelste en de saamhorigheid onder de grote groep is groot. Het uitzicht over de Middellandse Zee met haar al even fraai verlichte schepen, jachten en boten is indrukwekkend.
Het laatste stuk van de tocht voert namelijk door het oosten van het centrum dat bekend staat als relatief heuvelachtig. Van de grote groep skaters moet een groot gedeelte vooral de rem erop houden, maar wanneer dat lukt en iedereen weer veilig op de Boulevard is aangekomen, zijn slechts tevreden gezichten te zien. Ook de volgende dagen blijkt Nice goed voor zijn skaters te zorgen. Waar in Nederlandse gemeenen deze sporters nog wel eens wordt verzocht zich vooral niet in het centrum te begeven, legt Nice deze bezoekers geen strobreed in de weg. De vijf kilometer lange boulevard is een grote trekpleister voor de skaters en dagelijks zijn hier beoefenaars van deze tak van sport te zien die al cruisend flateren, hun techniek enigszins bijschaven of zelf enkele pilonnetjes hebben neergezet om zo een slalom te volbrengen. Het feit dat geen enkele inwoner of andere bezoeker zich hier druk om maakt, bewijst dat Nice en skaten inmiddels bij elkaar horen.