Since 1998

Amsterdam-Oost is niet alleen volop in ontwikkeling, maar ook heel divers.
Hierbij 10 redenen waarom het steeds leuker wordt in Oost.
Tips van de lokale gids Lex and the City.

Het meeste markante gebouw in Amsterdam-Oost is Molen de Gooyer. Hier is ook Brouwerij 't Ij gevestigd. Hier kun je via een bierproeverij beleven.
DE molen binnen de stadsring van Amsterdam; Molen de Gooyer. Met Brouwerij ‘t IJ. In Oost dus ook. :)

In Amsterdam-Oost wordt bijna elke maand wel een nieuw café geopend.

Belangrijke trigger zijn de z.g. “drie wijzen van het Oosten”, 3 ondernemers uit Amsterdam-Oost die leuke innovatieve café formules neerzetten.

De leukste café’s zijn te vinden aan het Beukenplein, aan de Noordkant van het Oosterpark, in de Javastraat, bij Molen De Gooyer (zie foto) en aan het Timorplein.


Het Oosterpark is opgeknapt.

Het heeft een veel vriendelijkere uitstraling, er ligt nu een heerlijke asfaltvloer om te skaten en het is zelfs wat groter geworden.

Ook de eerste dansende rollerskaters zijn gesignaleerd. Misschien is het leuk daar binnenkort de eerste Skate Bootcamp te organiseren.


Gentrification: straten die voorheen somber waren komen tot leven. Voorbeelden zijn de Javastraat en de Czaar Peter straat. In een volgende blog over Amsterdam-Oost vertellen we daar meer over.


Ingang van Tropen Instituut in Amsterdam-Oost. Foto van Lex and the CityHet Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en het Tropenmuseum hebben een krachtiger uitstraling dan ooit.


Nieuwe restaurant formules poppen op. Een voorbeeld is Bar Bistro Bravour op de Dappermarkt.

De Indische Buurt is nu een hippe buurt om te wonen. En terecht. Terwijl je je bij De Pijp wel eens afvraagt waarom mensen zoveel geld uitgeven voor een soms toch matige kwaliteit woning, zijn delen van de Indische Buurt, zoals bijvoorbeeld “Indie 1”, compleet gerenoveerd, zowel de huizen als de straten. (Aan de Westkant, vlakbij het Timorplein)


De Indische Buurt in Amsterdam-Oost wordt een steeds fijnere plek om te wonen. Hier een foto van renovatieproject "Indië 1". Foto van Lex and the City, organisator van uitjes voor groepen in Oost.
De Indische Buurt, voorheen een achterstandswijk, komt tot bloei. Foto van renovatieproject “Indië 1”.

 

 


Timorplein in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost - Foto van Lex and the City, organisator van tours in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost
Alweer 10 jaar is het Timorplein in de Indische Buurt een leuke plek om te relaxen, te swingen of te overnachten.

Over het Timorplein gesproken: daar bevindt zich sinds precies 10 jaar (2007) de grootste jeugdherberg (Mag dat woord nog? ;) van Nederland. En ernaast zit “Studio K”, wat zowel een café, restaurant, poppodium, club als een bioscoop is. En: het wordt geleid door in totaal 50 studenten! :)

 

 

 


Arrangementn voor groepen in Amsterdam-Oost met Lex and the City - Muurschildering Johan Cruyff
Presentatie muurschildering Johan Cruyff – April 2017

De enorme muurschildering van Johan Cruyff, vlakbij het voormalige Ajax-stadion en ook vlakbij zijn geboorteplek zal gaan uitgroeien tot een publiekstrekker van internationale allure. (Wel een beetje jammer dat hij maar 13 (en niet 14) meter lang is. ;)


Le Pain Quotidien is nu zelfs neergestreken in Oost. (Later daarover meer in een andere blog over Amsterdam-Oost.)


Met de skates naar het strand van Amsterdam - Foto van Lex and the City, organisator van arrangementen en tours in Amsterdam-Oost
Naar het Diemerparkstrand in Amsterdam-Oost kun je skaten, want het asfalt in de omgeving is super. :)

Amsterdam-Oost heeft zelfs meerdere strandjes. Bijvoorbeeld op IJburg; dat strand heet “Blijburg”.

En daar vlakbij heb je ook het Diermerparkstrand. De laatste is een strand zonder enige faciliteiten. Dus zonder  parkeerplaatsen, geen toilet en geen hotdogs. ;)
Het aantrekkelijke daaraan is, dat het er altijd lekker rustig is.

 

Einde van deze blog van Lex and the City over Amsterdam-OostWandeling met een groep studenten uit Vlaanderen door de Dapperbuurt en de Indische Buurt in Amsterdam-Oost

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)
WhatsApp Lex
x
Call Lex