Amsterdam-Oost is niet alleen volop in ontwikkeling, maar ook heel divers.
Hierbij 10 redenen waarom het steeds leuker wordt in Oost.
Tips van de lokale gids Lex and the City.

DE molen binnen de stadsring van Amsterdam; Molen de Gooyer. Met Brouwerij ’t IJ. In Oost dus ook. :)

In Amsterdam-Oost wordt bijna elke maand wel een nieuw café geopend.

Belangrijke trigger zijn de z.g. “drie wijzen van het Oosten”, 3 ondernemers uit Amsterdam-Oost die leuke innovatieve café formules neerzetten.

De leukste café’s zijn te vinden aan het Beukenplein, aan de Noordkant van het Oosterpark, in de Javastraat, bij Molen De Gooyer (zie foto) en aan het Timorplein.


Het Oosterpark is opgeknapt.

Het heeft een veel vriendelijkere uitstraling, er ligt nu een heerlijke asfaltvloer om te skaten en het is zelfs wat groter geworden.

Ook de eerste dansende rollerskaters zijn gesignaleerd. Misschien is het leuk daar binnenkort de eerste Skate Bootcamp te organiseren.


Gentrification: straten die voorheen somber waren komen tot leven. Voorbeelden zijn de Javastraat en de Czaar Peter straat. In een volgende blog over Amsterdam-Oost vertellen we daar meer over.


Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) en het Tropenmuseum hebben een krachtiger uitstraling dan ooit.


Nieuwe restaurant formules poppen op. Een voorbeeld is Visbar Beet op de Dappermarkt. Een visbar? Jawel! Dat is een midden tussen een viskraam, zoals aanwezig op de Dappermarkt zelf, een uitgebreid en chique visrestaurant. Zo eet je bij Visbaar Beet voor een tientje ofzo fish & chips aan tafel, met een tap biertje erbij.

 


De Indische Buurt, voorheen een achterstandswijk, komt tot bloei. Foto van renovatieproject “Indië 1”.

 

De Indische Buurt is nu een hippe buurt om te wonen. En terecht. Terwijl je je bij De Pijp wel eens afvraagt waarom mensen zoveel geld uitgeven voor een soms toch matige kwaliteit woning, zijn delen van de Indische Buurt, zoals bijvoorbeeld “Indie 1”, compleet gerenoveerd, zowel de huizen als de straten. (Aan de Westkant, vlakbij het Timorplein)

 

 

 

 


Alweer 10 jaar is het Timorplein in de Indische Buurt een leuke plek om te relaxen, te swingen of te overnachten.

Over het Timorplein gesproken: daar bevindt zich sinds precies 10 jaar (2007) de grootste jeugdherberg (Mag dat woord nog? ;) van Nederland. En ernaast zit “Studio K”, wat zowel een café, restaurant, poppodium, club als een bioscoop is. En: het wordt geleid door in totaal 50 studenten! :)

 

 

 


Presentatie muurschildering Johan Cruyff – April 2017

De enorme muurschildering van Johan Cruyff, vlakbij het voormalige Ajax-stadion en ook vlakbij zijn geboorteplek zal gaan uitgroeien tot een publiekstrekker van internationale allure. (Wel een beetje jammer dat hij maar 13 (en niet 14) meter lang is. ;)


Baut en Le Pain Quotidien zijn nu zelfs neergestreken in Oost. (Later daarover meer in een andere blog over Amsterdam-Oost.)

 

 

 


Naar het Diemerparkstrand in Amsterdam-Oost kun je skaten, want het asfalt in de omgeving is super. :)

Amsterdam-Oost heeft zelfs meerdere strandjes. Bijvoorbeeld op IJburg; dat strand heet “Blijburg”.

En daar vlakbij heb je ook het Diermerparkstrand. De laatste is een strand zonder enige faciliteiten. Dus zonder  parkeerplaatsen, geen toilet en geen hotdogs. ;)
Het aantrekkelijke daaraan is, dat het er altijd lekker rustig is.

 

Einde van deze blog van Lex and the City over Amsterdam-Oost

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)