Workshop “Word mentaal miljonair” | In Amsterdam-Oost

De workshop “mentaal miljonair worden” is het nieuwste onderdeel in het lexperiences programma van Lex and the City in Amsterdam-Oost.

Samenvatting workshop “Mentaal miljonair worden”.

Workshop mentaal miljonair - Onderbewustzijn aanpassen - Visualiseren - Dromen - doelen stellen

Lex van Buuren als trainer; na afloop met een groep van een school in Breda

Deelnemers leren eerst hoe ze in een goede staat komen om veranderingen bij zichzelf teweeg te brengen. Bijvoorbeeld door Mindfulness. En sport. En goed eten. En door belemmerende overtuigingen uit de weg ruimen.
Daarna volgt fase 2: het formuleren van dromen. Van wensen. En van doelen. En ze ook daadwerkelijk vragen.

De workshop behandelt dus deze 2 fases.
Maar het is duidelijk dat de deelnemers daarna met zichzelf aan de slag moeten; het doel van de workshop is mensen triggeren en ook overtuigen dat de echte vooruitgang bij iemand in het onderbewustzijn plaatsvindt. :) 

Onderwerpen tijdens de workshop “Mentaal miljonair worden”.

Tijdens de workshop “Mentaal miljonair worden” gaat het om je rijk VOELEN.
Onderwerpen als meditatie, flow, overtuigingen, waarden, doelen en dromen zullen de revue passeren. 
Het doel is je brein bewust te sturen; een mentale douche! :)
Lex and the bCity organiseert workshops in Amsterdam-Oost rondom de thema's belemmernde overtuigingen, mindfulness, meditatie en flow.Wij stimuleren mensen bij zichzelf naar binnen te kijken. En te kijken welke belemmerende overtuigingen hen in de weg zitten.
Iedereen heeft ze, die z.g. limiting beliefs, maar op de ene persoon heeft dat een grotere negatieve impact dan op de ander.

Beperkende overtuigingen laten verdampen

In de workshop leggen we uit hoe de belemmerende overtuigingen zich hebben genesteld in iemand. Ook gaan we samen op zoek naar thema’s. Dat kan best een eye opener zijn, want dit soort diepgewortelde gedachten spelen zich grotendeels af in het onderbewustzijn van mensen. Kortom, dan ben je je er tot nu toe wellicht niet of nauwelijks van bewust geweest.

Voorbeelden van beperkende overtuigingen

Door ze naar boven te halen kunnen ze door mindfulness ook geneutraliseerd worden. Want in deze fase trek je de gedachte en de emotie uit elkaar waardoor je van een afstand kijkt naar een bepaalde overtuiging binnen jezelf. Een voorbeeld van een belemmerende overtuiging is “Ik heb niet genoeg tijd”. Of: “Ik ben daarvoor te oud”. Of: Afvallen lukt me toch niet”.

Health worksops in Amsterdam-Oost - Mindfulness en belemmerende overtuigingen

Creeër voedende, gave, fijne, effectieve! overtuigingen

Daarna kun je er een positieve overtuiging voor in de plaats zetten.
Dat kan ook echt, want na een mindfulness sessie werken je hersenen langzaam, wat ze ontvankelijk maakt voor nieuwe ideeën. We leren je ook een anker te creëren, waardoor positiviteit automatisch wordt geladen in je hersens.

Daarna kun je je hersens voorzien van nieuwe overtuigingen die je WEL helpen. Deze koppelen we aan positieve emoties. Dat zijn in feite bepaalde waarden in je leven, zoals de behoefte aan vrijheid, liefde of groei.

Oh ja:  En stop met “volhouden”

Een gevleugelde term die je vrienden en collega’s roepen als ze weten dat je bezig bent een doel te behalen: houdt vol!
Tijdens deze workshop leer je dat het zinloos is zo te denken. Want je hersens zijn altijd op zoek naar plezier en dan is het einddoel voor ogen houden niet voldoende. Daarom slagen zoveel mensen er bijvoorbeeld niet in om voldoende en/of blijvend af te vallen: omdat ze het niet volhouden. Klopt! Want volhouden is ook niet de manier te slagen. De verandering is alleen blijvend als je iets aanpast in je onderbewustzijn. Tijdens de workshop leer je HOE.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)