Wandeling met een groep door de Indische Buurt in Amsterdam-Oost | Uitje

De Indische Buurt is wellicht het meest aansprekende voorbeeld van hoe hard het gaat in Amsterdam-Oost.
We nemen je mee op een stadswandeling! :)
Een groepswandeling door de Indische Buurt bevat het Badhuis aan het Javaplein. Hier bevindt zich ook restaurant de Wilde Zwijnen.
In dit deel van de stad, en dus zeker in De Indische Buurt, moet je je eigenlijk elke week wel via social media laten bijpraten over het laatste nieuwtje van de buurt.
Iemand die de buurt goed kende en een paar jaar is weggeweest weet niet wat hij of zij meemaakt.

De Indische Buurt is echt leuk geworden! :) (en hip)
En dat wil Lex and the City graag met passie aan jullie laten zien; bijvoorbeeld in het kader van een personeelsuitje.

Wat we willen laten zien tijdens jullie stadswandeling? 
Rondleiding personeelsuitje in Amsterdam-Oost Javastraat Indische Buurt met Lex and the CityDe gentrification van de Javastraat bijvoorbeeld. Hoewel je als je door de straat rijdt nog steeds wat onzeker kunt worden van de betrekkelijke chaos, zie je het winkel- en horeca aanbod stelselmatig veranderen en wat ons betreft ten goede.
Het Badhuis is een leuke plek; vroeger natuurlijk om te badderen omdat het thuis nog niet kon. Nu een ruime plek met mooi terras.

Of de Elthetokerk; zowel modern qua bouw als qua invulling van haar taken. De Elthetokerk doet MEER; meer dan de zondagsdienst. Bijvoorbeeld het maken van een goedkoop diner voor de buurt.
Hartje Oost is ook een aparte plek; de 2 eigenaressen hebben ervoor gekozen horeca en kleding onder te brengen tussen de dezelfde muren.

De Indische Buurt vinden wij ook knus en sociaal.
In Amsterdam? Kan dat?
Ja! :)
Kijk naar Batjanburen, een plek waar veel leuks voor de buurt wordt gedaan. Er zijn allerlei groepjes met een thema. Zoals een vrouwenkoor. Ook organiseert Batjanburen festivals in- en voor de buurt. Tenslotte geven ze jonge musici de kans goedkoop (en geluidsdicht!:p) boven bij hen te wonen.  Mooe tuin ook; en vrij toegankelijk.

De Elthetokerk noemden we al als social project.
En wat dacht je van Buurrtuin Oost-Indisch Groen? Toffe plek om te stadstuinieren. Maar ook om natuurlijk te koken met buurtgenoten of je eigen vriendenclub. 
Laatste en zeker niet minste sociale initiatief is De Meevaart. Buurthuis, geleid door de buurt! Diverse lessen voor groepen, en ook hier een heerlijke tuin. Apart: het Repaircafé. Buurtbewoners helpen buurtbewoners met bijvoorbeeld hun kapotte laptop. Mooi pand ook.

Rondleiding door de Indische Buurt met Lex and the CityQua wonen is het in de Indische Buurt in Amsterdam-Oost ook sterk verbeterd.
Zo zijn er veel nieuwe appartementen gebouwd rondom het Timorplein. Het Timorplein is overigens de plek met het grootste hostel van Nederland en Studio/K, de supergave uitgaans-/terras-/poppodium-plek die wordt geleid door 50 studenten.

Vernieuwing van de Indische Buurt - Lex and the City laat het zien tijdens een wandeling. - Amsterdam-Oost Achter het Timorplein bevindt zich het renovatieproject “Indië 1“.
In totaal 158 woningen die in hun orginele staat zijn teruggebracht, inclusief de straten.
Dit is deels historisch erfgoed.
Dat gaan wij jullie ook laten zien tijdens onze stadswandeling! :) 

 

De rondleiding door de Indische Buurt met Lex and the City geeft ook uitzicht op de stadsmolen de Gooyer met brouwerij 't IJ.

Opmerkingen | Comments (We do not receive a notification by the way.)