Mentaal miljonair: een goede mindset

januari 17, 2017  |  Persoonlijke ontwikkeling  |  Share

Veel mensen willen financieel miljonair worden.
Maar uiteindelijk is dat slechts een middel naar iets belangrijkers: mentaal miljonair worden. (Een term die ik heb bedacht toen ik in flow was tijdens het inline skaten)
En om mentaal miljonair te worden heb je geen miljoen nodig. WEL een goede mindset.

Mentaal miljonair word je ook zonder grachtenpand. Kom naar de workshop van Lex and the City in Amsterdam-Oost.Voel je rijk

Mentaal miljonair zijn is je rijk voelen. En je wordt het door te leven naar je waarden.
D.w.z.: door je bewust te zijn wat belangrijk is voor jou. En: wat je leuk vindt.
Voorbeeld: als je van parachute springen houdt dan is de kans groot dat voor jou de waarden “avontuurlijk”, “trots” en “risico nemen” hoog staan in je waarden hiërarchie.
Als je je belangrijkste waarden toepast in de keuzes die je maakt qua werk, partner, plek waar je woont, je huis zelf en je hobby’s, dan is de kans groot dat je blij wordt. Succesvol ook. Mentaal miljonair! :)

Wat is voor jou echt waardevol? Heb je een volgorde?

Als je denkt dat je blijer kunt zijn dan je nu bent, dan is het handig om je eens af te vragen wat voor jou waardevol is. Wat dus je waarden zijn. Wat je dus leuk vindt. En als je dat lijstje hebt, zet ze dan eens in volgorde van belangrijkheid. (Wie schrijft die blijft.)

Word Mentaal miljonair door volgens je waarden te leven en je beperkte overtuigingen te skippen.

De Friday Night Skate brengt diverse waarden bij elkaar: vrijheid, connecten, gezond leven, cultuur beleven, avontuur…

Voorbeelden van waarden zijn: veel contact met anderen, groeien, erkenning c.q. trots, zekerheid, anderen helpen, vrijheid, comfort, avontuur, sexualiteit, ontdekken, status, en nog vele andere.
(Voor mij staat “ontspanning” op 1.) 

Ga dan dromen. En dan: doelen stellen :)

Vervolgens kun je bekijken op welke vlakken je kunt- en wilt verbeteren. Dat is een vorm van dromen.
En dan doelen stellen! :)

Belemmerende overtuigingen zitten (nog) in de weg; WEG ermee.

Vervolgens schrijf je er een plan bij. Een onderdeel van dat plan is het ontdekken en ombuigen van je beperkende overtuigingen. Let op, dit is een essentieel onderdeel van je succesformule. :)
DAT je belemmerde overtuigingen moet laten verdampen is duidelijk, de vraag is HOE. In de tekst over de workshop “Mentaal Miljonair worden” vind je al de nodige info over het verwijderen van terugkerende patronen in je hoofd.

Mentaal Miljonair in het Oosterpark in Amsterdam-Oost

Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is belemmerende overtuigingen systematisch op te ruimen. Ik denk dat die zelfs nog belangrijker zijn dan externe factoren die je mentaal een beetje meer miljonair maken, zoals een fijne vakantie, een goed gesprek, een opkomende zon, gave sport, goede sex, of een tof festival.  

Maak tenslotte een lijst van overtuigingen om volgens je waarden te kunnen leven. Dit zijn je z.g. voedende overtuigingen; enkele voorbeelden van mijzelf)
Mijn belangrijkste inspiratiebronnen: Joe Dispenza (TED talk)  Deepak Chopra, Tony Robbins, wijlen Stephen Covey & Silva Mind Control. (Landa Endlich)

Ben ik zelf mentaal miljonair?
Nope, maar ik werk eraan. ;)


Leave a Reply