Mentaal miljonair: een goede mindset door te leven naar je waarden

januari 17, 2017  |  Persoonlijke ontwikkeling  |  Share

Veel mensen willen financieel miljonair worden.
Maar uiteindelijk is dat slechts een middel naar iets belangrijkers: mentaal miljonair worden. (Een term die ik heb bedacht toen ik in flow was tijdens het inline skaten)
En om mentaal miljonair te worden heb je geen miljoen nodig. WEL een goede mindset.

Mentaal miljonair zijn is je rijk voelen. En je wordt het door te leven naar je waarden.
D.w.z.: door je bewust te zijn wat belangrijk is voor jou. En: wat je leuk vindt.
Voorbeeld: als je van parachute springen houdt dan is de kans groot dat voor jou de waarden “avontuurlijk”, “trots” en “risico nemen” hoog staan in je waarden hiërarchie.

Als je je belangrijkste waarden toepast in de keuzes die je maakt qua werk, partner, plek waar je woont, je huis zelf en je hobby’s, dan is de kans groot dat je blij wordt. Succesvol ook. Mentaal miljonair! :)

Als je denkt dat je blijer kunt zijn dan je nu bent, dan is het handig om je eens af te vragen wat voor jou waardevol is. Wat dus je waarden zijn. Wat je dus leuk vindt. En als je dat lijstje hebt, zet ze dan eens in volgorde van belangrijkheid. (Wie schrijft die blijft.)

De Friday Night Skate brengt diverse waarden bij elkaar: vrijheid, connecten, gezond leven, cultuur beleven, avontuur…

Voorbeelden van waarden zijn: veel contact met anderen, groeien, erkenning c.q. trots, zekerheid, anderen helpen, vrijheid, comfort, avontuur, sexualiteit, ontdekken, status, en nog vele andere.  

Vervolgens kun je bekijken op welke vlakken je kunt- en wilt verbeteren. Dat is een vorm van dromen.
En dan doelen stellen! :)

Vervolgens schrijf je er een plan bij. Een onderdeel van dat plan is het ontdekken en ombuigen van je beperkende overtuigingen. Wat dan overblijft is waar je in gelooft om volgens je waarden te leven. (Je voedende overtuigingen; enkele voorbeelden van mijzelf)

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen: Deepak Chopra, Tony Robbins, wijlen Stephen Covey & Silva Mind Meditation. (Landa Endlich)

Ben ik zelf mentaal miljonair?
Nope, maar ik werk eraan. ;)


Leave a Reply